Eucodonia
Re: Eucodonia
Taky jsem k ní ještě přisypala zeminu a nechala ji žít.
- petrei
- Kontaktovat uživatele:
janli píše:Nooooo, jen já přišla s křížem po funusu...
Jani, jak jsi mohla přijít s křížkem po funusu, když se dělilo až po našem odjezdu!? Mám ještě jeden plný květník, tak na tebe budu myslet a buď ti ji pošlu v obálce, nebo přivezu rostlinku v květnu do botanky.
Ahojky. Petře, já právě přemýšlela, že jste odjeli dříve, než se "balila" výstava, a tudíž jsme kytku odnesly a rozdělily. Jani, to mě moc mrzí, že jsem na tebe zapomněla.
Maji, neblázni :)!
Svět se točí dál, kvůli tomu, že ZATÍM nemám kytku, se nezastaví. Já si počkám. Jak čtu, tak Peťa mi ji nechá. Díky, Petře.
Pepíno, tahle tam nebyla. Je tam xSmithicodonia Texas Ruffles. Ta je ještě zelená, tak jsem jí dala nový šubstr a nechám ji ještě ve vegetaci. Opatřila jsem i singošky, asi pět jsi odkrágloval v předstihu ty sám. Ale neva, budu mít bobky i s těmi, co žijí. Snad ti je neumořím. Největší fór je v tom, že ani já, ani kočka jsme je ještě nedopěstovaly, natož aby vykvetly, ale už máme jasno ve výměnách.
Svět se točí dál, kvůli tomu, že ZATÍM nemám kytku, se nezastaví. Já si počkám. Jak čtu, tak Peťa mi ji nechá. Díky, Petře.
Pepíno, tahle tam nebyla. Je tam xSmithicodonia Texas Ruffles. Ta je ještě zelená, tak jsem jí dala nový šubstr a nechám ji ještě ve vegetaci. Opatřila jsem i singošky, asi pět jsi odkrágloval v předstihu ty sám. Ale neva, budu mít bobky i s těmi, co žijí. Snad ti je neumořím. Největší fór je v tom, že ani já, ani kočka jsme je ještě nedopěstovaly, natož aby vykvetly, ale už máme jasno ve výměnách.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, pšššt, nežaluj na nás.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Petře, mám od tebe E. verticillata Frances. Zajímalo by mě, jestli je zimuješ, a popřípadě co s rhizomky přes zimu? Když rhizom přes zimu klíčí, zasadit ho?
- petrei
- Kontaktovat uživatele:
Dančo, nechával jsem je přes zimu v úplně suchém substrátu, takže mi nerašily. Teď jsem je poprvé vyndal a šoupnul do zipáku s trochou vermikulitu. Péče je úplně stejná jako u achíků.
Moje jediná eukodonie. Je kompaktní a ukázněně kvete v 8cm květníku.
-
Je prekrásna, Mildo. :D
Miloši, moc pěkně ti kvete. Ta moje udělala jen dva květy, ale mám z ní taky radost.
Danuš, spíše "Cecelka". :) Já dal všechny pryč, jen tuhle si nechám, neb má velké květy v poměru k listové růžici... a taky na křížení. :)
Pořád nevycházím z údivu, co je druhů - moc hezká kytička.
Dostala jsem taky novou kytičku (paní ji chtěla vyhodit, že už si namnožila další dvě). Děvčata mi ji určila jako aeschynanthus. Prý by měla mít žlutočervený květ. Snad se jednou dočkám...
Dostala jsem taky novou kytičku (paní ji chtěla vyhodit, že už si namnožila další dvě). Děvčata mi ji určila jako aeschynanthus. Prý by měla mít žlutočervený květ. Snad se jednou dočkám...
Moje eucodonie Maike. Z loňska jsem měla tolik rhizomů, že jsem je už neměla komu rozdávat. Tak jsem si zasadila jeden do jednoho květináče (nahoře) a další čtyři do dalšího, většího květináče (spodní fotka). Začínají kvést, je vidět, že budou obsypané. Jen mě překvapilo, jak proti loňsku, kdy jsem měla vzpřímenou kompaktní květy obsypanou rostlinu, je letos robustnější s trošku jinou stavbou - jak se "táhne" a vytváří trošku jakoby převis.
Hezká.
Jani, krásně ti kvete, já ted ani nevím, jestli ji ještě mám...
Nedá mi to, abych se nepochlubila s pokračujícím kvetením - z jednoho rhizomu. Pokud budete mít někdo zájem o rhizomy - dejte vědět, pošlu za poštovné.