Achimenes
Re: Achimenes
Já jsem je ještě niky nezaštipoval, do květináče na vystavování dávám asi 25 rhizomků, květináč 18*18. Poraďte mi.
Už 73letý dědek Jarda
Už 73letý dědek Jarda
Jedu podle zkušeností Janli, poprvé zaštipuju, když jsou rostlinky asi 2 cm vysoké, to se na tom místě rozdvojí, pak ještě jednou. Rostliny jsou pak košatější a čistší. Viz moje dnes.
Mně to vždycky, když jsem je vyštípla, udělalo zas jen jeden výhon, takže se nerozvětvily a ještě jsem oddálila kvetení.
Tak to jste na tom všichni líp jak letos já. :) :) Odvezla jsem je do skleníku zasazené v kelímcích. Protože je tam poměrně chladno, tak ještě nelezou. No, za 14 dní se stěhuju, tak je pak popoženu. V bytě jsem na ně neměla místo, protože všude jsou voskovky, adénia a rajčata. :) :) :)
Dnes konečně první květ.
Tak už to kvete.
Nádhera.
Jardo, .
Mně toho moc nezůstalo, nevím, proč se neurodilo... ale ty, co mám, se snaží...
Mně toho moc nezůstalo, nevím, proč se neurodilo... ale ty, co mám, se snaží...
Radost se podívat.
Ahoj Evuško :-), teda, nádhernej honzík... kdyby se ti urodil ten Rosy Frost, tak bych ráda vyměnila za nějaký, co mám. Zatím krásné dny, zdraví Eva
Ono se urodilo, jenže jak nebylo na jaře setkání v Praze, nebylo to kam dát... tak jsem je pustila do světa. Ale napíšu si tě, jestli bude podzimní, tak něco dovezu.
Jasně, to chápu... taky rozdávám, když toho mám hodně, a dělám radost kamarádkám. Budeš hodná, burza snad v září bude... a když ne, tak třeba příští rok. Měj se hezky a vůbec všichni, kdo sem zavítají... je to tady teď dost mrtvé :-(, škoda. Hezký den všem Eva
Máš to krásné!
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Achíci kvetou krásně, ale to už nemůžu, takhle nestačím zalévat a aspoň trochu kytky udržovat.
Zdravím všechny milovníky kytiček. Nemám-li u kytek správná jména, prosím opravte mě.
Všechny zdraví dědek Jarda
Všechny zdraví dědek Jarda
Krásně kvete!
Mě fascinují ty kombinace barev a tečkování a detaily v květech. To je prostě neskutečné.
Takhle letos vystavuji honzíky na výstavě kaktusů, sukulentů, achimenesů a masožravých rostlin. Výstava se koná v átriu zámku v Novém Městě nad Metují.
Všechny zdravím Jarda
Všechny zdravím Jarda