Čo nám práve kvitne....
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve kvitne....
Řekla bych, že je to tento problém:
Chloróza (žloutenka)
Žloutenka (chloróza) je způsobená nedostatečně kyselou půdou. Hlavní příčinou je nedostatek dostupného železa, které je nutné pro vznik chlorofylu. Nedostatek železa v rostlinách může být zapříčiněn nadměrným obsahem fosforu a především vápníku v půdě, zhutněním těžkých půd, nadměrnou vlhkostí, studenými půdami, chladným počasím, poškozením kořenové soustavy mrazem, suchem nebo škůdci, nedostatečnou nebo nevyrovnanou výživou.
Chloróza se projevuje postupným žloutnutím listové čepele, žilnatina většinou zůstává zelená. Celé zežloutlé listy se začínají kroutit, mezi žilnatinou hnědnout a předčasně opadávají. Rostliny napadené chlorózou slabě kvetou a vzniklé květy a plody často opadávají.
Chloróza (žloutenka)
Žloutenka (chloróza) je způsobená nedostatečně kyselou půdou. Hlavní příčinou je nedostatek dostupného železa, které je nutné pro vznik chlorofylu. Nedostatek železa v rostlinách může být zapříčiněn nadměrným obsahem fosforu a především vápníku v půdě, zhutněním těžkých půd, nadměrnou vlhkostí, studenými půdami, chladným počasím, poškozením kořenové soustavy mrazem, suchem nebo škůdci, nedostatečnou nebo nevyrovnanou výživou.
Chloróza se projevuje postupným žloutnutím listové čepele, žilnatina většinou zůstává zelená. Celé zežloutlé listy se začínají kroutit, mezi žilnatinou hnědnout a předčasně opadávají. Rostliny napadené chlorózou slabě kvetou a vzniklé květy a plody často opadávají.
Streptocarpus saxorum...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
a vykvetla mi po 3 letech mrška Codonanthe gracilis.
Naposledy upravil(a) HankaP dne sob 06. říj 2012 21:20:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ...jméno opraveno
Důvod: ...jméno opraveno
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: Čo nám práve kvitne....
Kočko, to ani neznám. Je to něco do voskovek listím, ale květ... no asi nee...
Asi fakt nee... Babett... :-) Všimni si toho zeleného nápisu tady úplně vlevo... ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Aha, už jsem si to našla i na netu. Pořád si stejně ty podobnosti pletu...
Krasna a zaujimava.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Vykvetla mi jedna gloxínie a jedna, co nevím, co je, ale je docela hezká.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, děkuji. :) Jéé, mám kohlerii a ani o tom nevím. Je taky zděděná, stáhla jsem ji na jaře od táty, vypadala, že už to nedá, ale nakonec se vzpamatovala.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, ony jsou celkem vděčné a houževnaté. Kdybys viděla ty moje po zimě, uschlé a mezi nima nitěnky, no taky bych to vyházela, ale dala jsem jim šanci a ony se snaží.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tohle jsem dnes dostala od kamarádčiny mamči, možná budu vypadat jako blbec, ale přijde mi to nějaké gesnerkovité :), a jelikož se přiznávám, že poznám akorát ty fialky a pak strepsy a ještě něco málo, prosím Vás o radu, co jsem to dostala za rostlinu? :)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Streptocarpus saxorum to je.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
:))) Aha, tak ani ty strepsy nepoznávám :), ten je tedy nějaký zvláštní, ne? A je to určitě on? Že bych si to k němu napsala. Jinak díky.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to určitě on. Pak je i bílý, nějak název White Butterfly, nebo tak nějak.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Já si právě říkala, že je to dost podobné tomu obrázku nahoře, ale ten má krátké ty stopky, na nichž je květ. Tak díky, musím si to k němu napsat.
Holky, tak jsem dostala kytky z Planticy.
Jedna je brutálně něčím napadená, má i ožrané listy, nemůžu ji chuděru ani dát mezi ostatní. Je fakt, že jsou všechny vystříkané Karatem a v karanténě, a strepsa jsem dala na rozmnožení.
No snad to všechny přežijí...
Jedna je brutálně něčím napadená, má i ožrané listy, nemůžu ji chuděru ani dát mezi ostatní. Je fakt, že jsou všechny vystříkané Karatem a v karanténě, a strepsa jsem dala na rozmnožení.
No snad to všechny přežijí...