Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Tolik nádhery, parádní pokoukáníčko!!!
Olginko, úžasná podívaná, pokochala jsem se.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Moc děkuji.
Babett, mentolka se mi také moc líbí.
Ještě pár fotek mi tu zbylo.
Babett, mentolka se mi také moc líbí.
Ještě pár fotek mi tu zbylo.
Olginko, to je nádhera, chtěla bych je vidět všechny pohromadě. Až oči přecházejí. Do Midnight Rascal jsem se teda zamilovala na první pohled.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Olginko, nádhera, a tolik fotek...
K té Flashdance: nemohla by to být Rodeo Flashdance? V registru se píše "Double white and pink frilled. Medium green, plain." Což by tak nějak i odpovídalo té tvojí.
A k tomu ještě jedna zajímavost, zkusila jsem jen tak z legrace zadat do registru "Flash Dance" (oddělená slova) a vykoukla na mě odrůda, která by jako z oka vypadla naší známé chiméře Myrthe. A to nejenom co do květů, ale je to i přesná kopie listů. Že bychom měli pravý původ? :-) Stará je na to dost, aby si ji Humako převzal...
K té Flashdance: nemohla by to být Rodeo Flashdance? V registru se píše "Double white and pink frilled. Medium green, plain." Což by tak nějak i odpovídalo té tvojí.
A k tomu ještě jedna zajímavost, zkusila jsem jen tak z legrace zadat do registru "Flash Dance" (oddělená slova) a vykoukla na mě odrůda, která by jako z oka vypadla naší známé chiméře Myrthe. A to nejenom co do květů, ale je to i přesná kopie listů. Že bychom měli pravý původ? :-) Stará je na to dost, aby si ji Humako převzal...
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Holky, moc děkuji.
Fialiku, Midnight Rascal je ve skutečnosti tmavší a mnohém hezčí, nějak mi to foťák zkreslil.
Míšo, nejsem si jistá. Podle foto, které tu máme, nějak nepoznám, jestli je to ona, nebo ne. Navíc na netu jsem našla tento popis: RODEO FLASHDANCE - (JC Munk/Lenora Munk) - Single white blossoms with pink double fringed edges. Plain medium green foliage. Standard. Ta moje rozhodně nemá jednoduché květy.
Fialiku, Midnight Rascal je ve skutečnosti tmavší a mnohém hezčí, nějak mi to foťák zkreslil.
Míšo, nejsem si jistá. Podle foto, které tu máme, nějak nepoznám, jestli je to ona, nebo ne. Navíc na netu jsem našla tento popis: RODEO FLASHDANCE - (JC Munk/Lenora Munk) - Single white blossoms with pink double fringed edges. Plain medium green foliage. Standard. Ta moje rozhodně nemá jednoduché květy.
Olginko, prostě nádhernééé!
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Olginko, v registru je ale právě popis jiný, proto jsem si říkala, že by to mohla být ona. Popis dává větší volnost, není jasně specifikované, co má být růžové a bílé, květy mají být plné...
Oli, já netvrdím, že to nutně musí být ona - fotky nejsou a AVSA ji má na seznamu hledaných vintage... ALE: ten popis, cos našla, je sice z registru odrůd DAVS (Dixie African Violet Society - organizace, která zastřešuje pěstitele a kluby ze 13 států jihu a jihovýchodu USA), ale naproti tomu v národním registru texaských odrůd, který udržuje LSAVC (Lone Star African Violet Council - sdružuje pěstitele a kluby z Texasu) mají ten, co je v FC... tak se v tom vyznej. :-/
Jinak J. C. Munk (zemřel v srpnu 2001) byl členem SBAVC (Spring Branch African Violet Club) v Houstonu, společně se svou ženou Lenorou (zemřela v únoru 2007)... - a jednu další fotku, která navíc odpovídá tomu popisu z FC, jsem našla právě u rozhovoru s ním o jejich šlechtění...
http://lsavc.org/final_docs/Munk-Hybrid ... ressed.pdf
Jinak J. C. Munk (zemřel v srpnu 2001) byl členem SBAVC (Spring Branch African Violet Club) v Houstonu, společně se svou ženou Lenorou (zemřela v únoru 2007)... - a jednu další fotku, která navíc odpovídá tomu popisu z FC, jsem našla právě u rozhovoru s ním o jejich šlechtění...
http://lsavc.org/final_docs/Munk-Hybrid ... ressed.pdf
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
No prosím, tahle skutečně vypadá jako ta z našeho registru. Tak si tu svoji nechám jako NN, nedá se nic dělat. Škoda, je opravdu krásná.
Holky, děkuji za snahu.
Holky, děkuji za snahu.
Holky, kde se dočtu něco o křížení chimér a vlivu chimérních rodičů na vybarvení květů u potomstva?
Něco tady - http://chimeraav.com/propagation/ - myslím, že tam budou platit stejné genetické principy jako u jakékoliv jiné fialky... rozhodně se křížením nezíská chiméra, jestli ti jde o to...
http://chimeraav.com/wp-content/uploads ... oss-11.pdf
http://chimeraav.com/wp-content/uploads ... oss-11.pdf
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Teda Olinko, to je opravdu krása, neskutečně ti odkvétají.
Ivanko, poznáváš? Až víc rozkvete, dám celou rostlinu, je to přímo obr. Dík.
Ivanko, poznáváš? Až víc rozkvete, dám celou rostlinu, je to přímo obr. Dík.