Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Ještě si oprav Skärt Litet Moln (ne Moly)... je to růžový malý mrak.
A ten DEO-Iulian se s tím fantasy taky pěkně fláká, co? :-/
A ten DEO-Iulian se s tím fantasy taky pěkně fláká, co? :-/
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, díky. Opravím si to. A ten DEO je zachraňovaný, byl na vyhození a musím říct, že předtím kvetl perfektně. Snad se spraví, jinak pofrčí v dál.
Možná trochu hloupý dotaz - zajímají mne chiméry, výklad tohoto pojmu samozřejmě chápu, ale nejde mi do hlavy, jak vznikly zrovna u fialek? U kaktusů chiméra relativně často vzniká u roubovaných rostlin, ale to asi nebude případ saintpaulií. :-)
A nepleteš si třeba chiméru u fialek s kristátou u kaktusů? :)
Jestli ale i kaktousové mají chiméry, tak se předem omlouvám. Právě že kristátní formy se nejvíce roubují na životaschopnější podnože.
Jestli ale i kaktousové mají chiméry, tak se předem omlouvám. Právě že kristátní formy se nejvíce roubují na životaschopnější podnože.
Kdepak, nepletu. U kaktusů dojde k "pomíchání" buněk s plnou sadou chromosomů podnože s buňkami roubu a výsledek je někde mezi. Ale zajímá mě, jak se to povedlo u fialek. ;-)
Konečně rozkvétají další krásky, snad se můžu zase pochlubit.
Na fialky normálně nereaguju, ale tady se opravdu povedly pěkně vyfotit.
Děkuji, tos mě opravdu potěšil, že se líbí, po té dvouhodinové čiré improvizaci. :)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Betty, je to krásné pokoukání.
Danuš, pár, ale krásných.
Dano, samé parádnice máš.
Byla jsem se v neděli mrknout v Hortisu u Čáslavi, měli tam tohle... řekla bych Emerald Love...?
Tuhle jsem nějak zvojtila fotku, vůbec se nezaostřil květ, nevím, co je zač, ale líbilo se mi, jak u toho rostla ta druhá rostlina, možná nějaká pidi tradeskancie.
Byla jsem se v neděli mrknout v Hortisu u Čáslavi, měli tam tohle... řekla bych Emerald Love...?
Tuhle jsem nějak zvojtila fotku, vůbec se nezaostřil květ, nevím, co je zač, ale líbilo se mi, jak u toho rostla ta druhá rostlina, možná nějaká pidi tradeskancie.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Evuško, ta druhá fialka podsazená drobotinou vypadá moc pěkně.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Evuško, tak Emerald Love to není ani náhodou, to je americký kultivar, pokud se nepletu, k seznání jen mezi pěstiteli, nikoliv v obchodě. Tohle je The Green od firmy Humako. A jinak je to vlastně Optimara, ale nevím jaká, to by ti lépe řekla Míša kroupová.
Jo, Emerald Love jsem měla a došlo mi to. Byla jemněji zelená a nevlnila se. ;-)