Achimenes
Re: Achimenes
Jsou hezký!
Protože to máš všechno focený na výšku a tady to jde uplacírovat jen foceno na šířku.Takže si to výšku dá naležato. Možná Haninka to upraví. :))))
Protože to máš všechno focený na výšku a tady to jde uplacírovat jen foceno na šířku.Takže si to výšku dá naležato. Možná Haninka to upraví. :))))
Aha, tak to jsem nevěděl, co a jak tady. Díky, chtěl jsem to dnes smazat a dát jiné, ale nejde to již. Díky Jani.
Děkuji za srovnání fotek.
Jojo... jen je to trochu jinak, než psala janli - dnešní foťáky do metadat k fotce ukládají informaci o natočení foťáku a některé programy jsou schopné tu informaci využít a fotku podle toho rovnou zobrazit správně otočenou. Tohle fórum to neumí, tak je potřeba fotku před nahráním otočit a uložit ručně v nějakém editoru...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Z foťáku vždy natáhnu do notebooku a na ploše, když je třeba otočím, dám do správné polohy. Tak jsem to udělal i nyní, ale zde po přenesení ze správné polohy to šlo vždy stejně naštorc?!
Již to začíná, některé začínají kvést nebo mají poupátka.
Již to začíná, některé začínají kvést nebo mají poupátka.
Já jsem ty tvé, co tady ležely, stáhla do počítače, otevřela v editoru a tam stály. Dala jsem uložit a vrátila je sem... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, ty seš prostě šikovná ajťačka. :)))))
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Tak dorostli do 2 cm a ustipla jsem jim špičky, tak doufam, že jsem nic nepopletla a nechcipnou... ale bylo mi jich lito, konecne to zacinalo vypadat jako kytka...
Jani, to už ti vyrostly ty z Prahy od petreie?
Kvítek po kvítku... již dělají radost.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, Evi, já jiné nemám :-), z těch 10, co jsem si přivezla, už nevykoukl jen jeden, ostatní jsou venku a víc než půlku jsem teda oštípala, když se to musí, ale bylo mi jich moc líto... Co tobě? Už taky vykukujou? Říkalas, že je máš ve skleníku, tam zatím asi bylo chladněji, co?
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Františku, jsou krásný, už se taky nemůžu dočkat kvítků.
JoGi, zaštipovat se nemusí, není to dogma. :) Dělá se to hlavně proto, aby pokud možno zesílily a hlavně rozkošatěly! Jen se tím o pár dní odsune kvetení. Taky se těším, až mi to pokvete!
Jani, mně ještě nevylezly...
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jo. Když se řekne zaštipovat a nikdy jsem je dřív neměla, tak štípu jak o život. :-DDD Jani, tak myslíš, že teda bude stačit to zaštípnout třeba jen jednou? Zatím jsou docela pěkný, kompaktní, žádný vycmrdlinky vyčouhlý.
Evi, mně už taky lezou, přivezla jsem si 2 a oba už jsou venku, jeden je o trochu pomalejší, snad denně je pozoruji...
Jasně, Jo, já většinou štípu také jen jednou. Výjimečně, když jsou vyčouhliny, tak dvakrát. Ale právě po prvním zaštípnutí se většinou zarazí růst do výšky a na čas to jde do obnovy pupenů po stranách. Rostlinky pak bývají kompaktnější a hezčí na pohled. Záleží to také na světelných podmínkách. Když je moc stín, jde to stále za světlem - do výšky. Takže se řiď podle toho, jak rostlinka vypadá.
EvaK. píše:Jani, mně ještě nevylezly...
Evi, žádný strachy. Jsou někdy nevyzpytatelní. Jeden květník s A. mexicana je už v pohodě, ve druhém hryzomy leží jak lemry a k ničemu se nemají. Já vždy velmi opatrně odhrábnu zem, když dlouho nelezou, a zkontroluju, jestli rhizom neshnil. Jak je dobrý, zahrábnu a prdím na něj. Ať si vyleze, kdy chce. Nedávej je moc hluboko. Stačí tak max. 2 cm.
Chce to vydržet, mně 8 ks rhizomů různých druhů vylezlo až po cca 45 dnech. Taky jsem byl zvědavý, proč neleze něco z květniku, a u 4 druhů jsem rhizom v květniku vůbec nenašel, ač vím, že jsem je sázel. Zaštipoval jsem 2x, mimo bílých a žlutých.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Tak jdu ukázat přírůstky, jsou z burzy a snaží se. Jen tomu jednomu se pořád nechce vylézt