Achimenes
Re: Achimenes
A ten, co se mu nechce, je to achimenes? Mně vylezli achici všichni (3), ale pak jsem si koupila jiné "mrchy" a těm se moc nechce.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Evi, je to louda achimenes, to líné, co vylezlo předposlední, je tuším xAchimenantha, nebo tak nějak. Mám tam ještě jednu zkříženinu, ale ta se cpala mezi prvními.
No, ještě mu dám, loudovi, pár dní, do konce týdne, a pak mu začnu šťourat špejlí v květníčku, aby si nemyslel, že si toho nikdo nevšim. :-D
No, ještě mu dám, loudovi, pár dní, do konce týdne, a pak mu začnu šťourat špejlí v květníčku, aby si nemyslel, že si toho nikdo nevšim. :-D
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Evi, musis to rict nahlas, ze bude špejle. Včera to zaslech a ráno byl venku. Tak jsou všechni.
Toto ale určitě není obdržená Kim Blue, že? Škoda.
No, není... :-/
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Doufám, že nebyla ode mne. :))
Nene, není, mně z toho množství nevylezlo: Pignes, Dulcis, Venice, kolik bude záměn, nevím. Ale to se stane.
Ne Dulcis, ale Achimenes dulcis! To je botanický achimenes, nejde si to zkracovat... A co je ten Pignes? To jsem ještě neslyšela, nic mi to nepřipomíná?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Mně Pignes taky naprosto nic neříká. To je tutově zkomolená xAchimenantha Pisces!
Jo, to by mohlo být, na to jsem nepřišla. :-)
korektor.cz
korektor.cz
Jednou to člověk musí slyšet poprvé. Opravím si PISCES, jak jsem obdržel název, tak píši, kristepane.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska okukovala achiky a Mizera (spravne Misera) uz ma malicka poupatka. Ten se te spejle asi lekl vic, nez jsem cekala. Ale dobre on, jak rikaji moje deti.
Ne a ne - ani Mizera, ani Misera, ale Achimenes misera - je to přírodní, botanický druh, takže má binomický (dvouslovný) latinský název = jméno rodové + jméno druhové, první s velkým, druhé s malým a celé kurzívou...!
korektor.cz
korektor.cz
Konečně doběhl první závodník. :))) Cílovou pásku protrhl, jak jinak, achimenesík Yellow Queen Hy. Hodně ostatních spurtuje do cíle. :)))))))
Ten je krásný.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Jani, gratulujeme prvnimu dobehnuvsimu sprinterovi, je to fesak.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Hani, kde najdu, ktery je ktery a jak se to spravne pise? Logiku chapu, ale kde najdu, ze to je botanicky druh nebo ze ho nekdo vyslechtil a pojmenoval s velkym pismenem na zacatku?
Jani, já používám databázi ITIS, Integrated Taxonomic Information System - je takových databází víc, ale mně tahle vyhovuje nějak nejvíc... zdá se mi jednoduše přehledná, snadno tam člověk najde a rozliší (nebo naopak si propojí) názvy platné a neplatné, co se používaly někdy dřív (a dneska jsou označované jako synonyma) - i když musím říct, že taky není úplně aktualizovaná, třeba primuliny má pořád ještě jako chirity, i když se rod překlasifikoval a rozdělil už v roce 2011...
Je mi jasné, že každý nemá chuť někde hrabat a zkoumat a ověřovat si... ale to je právě ten důvod, proč chci, aby to tady u nás - NA KLUBOVÝCH STRÁNKÁCH - bylo uváděné správně: aby se na to prostě dalo spolehnout, že jak to máme tady, tak to má i být (v rámci možností, stoprocentní samozřejmě není nic :-)...
Je mi jasné, že každý nemá chuť někde hrabat a zkoumat a ověřovat si... ale to je právě ten důvod, proč chci, aby to tady u nás - NA KLUBOVÝCH STRÁNKÁCH - bylo uváděné správně: aby se na to prostě dalo spolehnout, že jak to máme tady, tak to má i být (v rámci možností, stoprocentní samozřejmě není nic :-)...
korektor.cz
korektor.cz
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Hani, díky za vysvětlení, budu se snažit to psát správně...