Aeschynanthus
Re: Aeschynanthus
Hezký! I když jsou to teda zatím jen kalichy - těším se, až dorozkvete, bude to krasavec...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Opožděně házím rozkvetlý Aeschynanthus tricolor
.
Nějak se mi ale klepaly ruce.
.
Nějak se mi ale klepaly ruce.
Evi, netuším, ony už ty květy dávno zatáhly...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Maruško, pindík by měl vykvést, ale mně povětšinou opadají v tomhle stavu.
Já jsem si to myslela, Ivanko, no jo, taky mám s tím problémy, ale i tak se mi květy moc líbily.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že to opadávání má na svědomí nedostatečná zálivka nebo průvan. Když jsem měla větvičky ve vodě, tak vykvetly, v květináči už pak ne.
To bude určitě ono, já ji zalívala tak jak fialky, nejdřív zaleju, pak nechám 3 i 4 dny a pak znova zaleju.
Tak skoro po roce se našel důvod pro vzkříšení vlákna ;-) - jdu takhle zalít závěsy na okně (asi jsem to nezalila už někdy od předvánoc, protože jsem si poněkud zarovnala přístup, když jsem dělala místo na stromeček), a koukám, co to tam je - z Aeschynanthu longicaulis visí kus roztřepeného sisalového provázku...? Tak jsem po tom sáhla - a ejhle - uzrálý semeník!
Nikdy jsem to neviděla... vůbec mě ani nenapadlo, že by to mohlo vypadat takhle...
Fotky hrozné :-( ... zato na netu jsem našla přímo nádherné - tak se taky pokochejte: http://www.flickriver.com/photos/ki/sets/1501815/.
Nikdy jsem to neviděla... vůbec mě ani nenapadlo, že by to mohlo vypadat takhle...
Fotky hrozné :-( ... zato na netu jsem našla přímo nádherné - tak se taky pokochejte: http://www.flickriver.com/photos/ki/sets/1501815/.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, paráda, nemlich takhle vypadají uzrálé semeníky u adenek. Když jsem měla tu metrovou obludu, uzrálo jich vždy několik, selfovaných.
No, znáte mě - co nemá solidní zásobárnu, je u mě v ohrožení... ale jasně že bych to zkusit chtěla. Ale počítám s tím, že bych se podělila, ať je aspoň nějaká naděje. Mimochodem jsem koukala, že ho snad ani nemají v botance (aspoň v katalogu Florius ho má zapsaný jen děčínská, pod starším názvem A. marmoratus). Sice je to normálně koupená kytka z velkochovu, ale je to botanický druh, tak se Evy zeptám, jestli nechce semínka...
korektor.cz
korektor.cz
Teda Hani, jsi šikula, to u mě šly všechny aeschynanthy do háje - bohužel.
Nejdříve jsem si myslela, že to je nějaký provázek na samozavlažování, ale jinak je to zázrak, super.
Hani, jak to, že tvůj twister je tak kouzelně kroucený a některé jiné jsou takové natažené? Taky jde množit listem?
Lado, už ho bohužel nemám... :-( Ale mám pocit, že se listy pořádně zkroutí až časem, mladé tolik zkroucené taky nebyly. Množit spíš stonkovým řízkem, i když list nevylučuju, nevím to - jen mně se nikdy nepovedlo.
korektor.cz
korektor.cz
To je škoda, podle fotky to byla luxusní rostlina. Tak zas uvolnil místo jiným. Koukala jsem ještě na Scooby Doo a ten je taky super.