Co to je?
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co to je?
To se nějak vymyslí. ;-) U nás v paneláku taky toho místa moc není a místo plánované galerie obrazů nad sedačkou budou nakonec police na fialky. :-) Zpočátku bez osvětlení, a pokud to nebudou zvládat, tak s umělým světlem.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Tsasenko, jak jsem řekla, paní Braunová v tom má chyby a sama neví, jak některé fialky vlastně mají vypadat. Navíc v takovém počtu to není lehké určit :).
tsasenka píše:... a Zima Ulybaetsia má mnohem plnější květy. Jde to hezky vidět na fotkách od Hanky...
V tomhle s tebou zrovna nesouhlasím - jednak co do plnosti žádný extra rozdíl nevidím, a jednak má v popisu poloplná až plná, takže i kdyby, tak nárok má.
Přesto samozřejmě naprosto souhlasím s tím, že má zůstat bezejmenná - když nejde o nepochybnou, jednoznačnou záměnu, spolehlivě dohledatelnou u zdroje. Je to tak, není se čeho chytit, nabaluje se tam hned několik chyb...
No ale i tak by mě stejně ještě zajímala - koneckonců je víc než zřejmé, že nám jich tu bude pobíhat víc... :-(
Staske, mohla bys prosím tě příležitostně udělat ještě pár fotek - a aby byly taky dobře vidět listy a celá rostlina? Dík.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
To HankaP: Já mám tuto fialku http://terezkyfialky.webnode.cz/fotogal ... ty-009-jpg a usuzuji, že je plnokvětá. Když tak mě prosím oprav, nejsem v tom zase takový odborník.
No, v tom je právě ta záludnost, že se nedá soudit podle jedné, protože jsou strašně variabilní, i v rámci odrůdy. Je registrovaná takhle:
Zima Ulybaetsia (9636) 01/27/2006 (B. Makuni) Semidouble-double pink frilled star/variable raspberry band; white-green edge. Medium green, ovate. Standard (Russ/Ukr)
Takže může být jak poloplná, tak plná - pořád je to správně.
Zima Ulybaetsia (9636) 01/27/2006 (B. Makuni) Semidouble-double pink frilled star/variable raspberry band; white-green edge. Medium green, ovate. Standard (Russ/Ukr)
Takže může být jak poloplná, tak plná - pořád je to správně.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak ještě přidávám další dvě fotky. Kdyby to nestačilo, pokusím se udělat nové. Jsem zvědavá na vaše posouzení. Doufám, že nikoho nebudou mást ty tmavší odstíny. Je to pouze hra světel. Květ je totiž mimořádně perleťový a odráží světlo. Barva je jednolitá sytě růžová. Čistý zelený okraj.
Pro HankuP - udělala jsem ti ještě nejaké fotky s listy, můžeš se prosím příležitostně podívat, co by to mohlo být za fialku?
Staske, dívala jsem se - ale nemyslela jsem, že uděláme nějaký závěr - fakt zpětně pojmenovávat nebo přejmenovávat nejde, nezlob se. :-(
Pořád si myslím, že to může být Zima Ulybaetsia - ale vědět to asi nikdy nebudeme - takže poctivě jedině bezejmenka...
Pořád si myslím, že to může být Zima Ulybaetsia - ale vědět to asi nikdy nebudeme - takže poctivě jedině bezejmenka...
korektor.cz
korektor.cz
V pohodě, je krásná i beze jména. :D
Krásná je i beze jména, ale stále si myslím, že to nemůže být Zima Ulybaetsia. Takhle vypadá ta moje.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Využiju tohohle tématu, abych nemusela zakládat nové... mám podobný problém. Objednávala jsem (už jsou to dva roky) lístky od paní Prchlíkové, některé se mi pomíchaly, ostatní jsou jednoznačné, ale u téhle fialky nevím, co je zač. Kvetla pokaždé jinak. Už jsem kontaktovala i paní Prchlíkovou, která říká, že celkově to vypadá na Goluboi Tuman. Viděla jsem tady ale vaše různé fotky téhle fialky a nepřipadá mi podobná... tak co myslíte?
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, mně spíš přijde jako Priiatnaia-2, ale nevím, zda ji měla.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Mně nepřišla jako nic z její nabídky, ale stoprocentně je od ní. By mě zajímalo, co se mi to povedlo vypěstovat...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle Pat Tracey Sport???
A nenašla bys někde - třeba v mailu - co sis to tenkrát objednávala?
Základní otázka je, jestli Priiatnuiu-2 paní Prchlíková vůbec měla - těžko soudit, co měla v nabídce před dvěma roky, to by musela říct ona - a nebo jestli tady někdo z holek ji u ní třeba nekupoval...? Jinak je to zase hádání z křišťálové koule...
Ale podle fotek tady - http://fialochka.rx22.ru/viewtopic.php?f=9&t=28 - to na ni fakt vypadá...
Navíc Goluboi Tuman by měl mít tmavé listy - a tohle je krásná bohatá rostlina, nezdá se, že by se jí nějak nedařilo, přitom listy vypadají světlé...?
Pat Tracey se mi ale zdá úplně mimo - obrácené barvy a ještě PT je takový úhledňoučký, pravidelně naskládaný...?
Základní otázka je, jestli Priiatnuiu-2 paní Prchlíková vůbec měla - těžko soudit, co měla v nabídce před dvěma roky, to by musela říct ona - a nebo jestli tady někdo z holek ji u ní třeba nekupoval...? Jinak je to zase hádání z křišťálové koule...
Ale podle fotek tady - http://fialochka.rx22.ru/viewtopic.php?f=9&t=28 - to na ni fakt vypadá...
Navíc Goluboi Tuman by měl mít tmavé listy - a tohle je krásná bohatá rostlina, nezdá se, že by se jí nějak nedařilo, přitom listy vypadají světlé...?
Pat Tracey se mi ale zdá úplně mimo - obrácené barvy a ještě PT je takový úhledňoučký, pravidelně naskládaný...?
korektor.cz
korektor.cz
Já jsem na pomíchané fialky velmi opatrná... několikrát se mi to stalo, a já ji automaticky vyřazuju a dávám k ní otazník... pokud si pak nejsem úplně jistá, je to už pro mě bezejmenka. Taky lístky, které dostanu, si hlídám, dokud nezakvetou. Z děvčat žádná fialky netipuje, je jich totiž velké množství podobných. Ani já bych nebrala list, který je označený - ASI...
Naprosto souhlasím s Hankou. Jen tak neuděláme ve fialkách naprostý nepořádek, a nezmateme sebe, ani lidi. Sehnat v krátké době ten pravý list není velký problém.
Od paní Prchlíkové jsem měla Priiatnuiu-2 asi přede 2 lety, a udělala mi takovýhle květ.
Naprosto souhlasím s Hankou. Jen tak neuděláme ve fialkách naprostý nepořádek, a nezmateme sebe, ani lidi. Sehnat v krátké době ten pravý list není velký problém.
Od paní Prchlíkové jsem měla Priiatnuiu-2 asi přede 2 lety, a udělala mi takovýhle květ.
Tak prima, máme aspoň potvrzeno, že ji paní Prchlíková měla. :-)
korektor.cz
korektor.cz
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, že ji nechám bezejmennou, pokud si nebudeme jistí... Starý objednávkový mail jsem našla, jenže paní Prchlíková tehdy posílala jako dárek i další lístky a to v mailu nebylo. :( Pěstování z té várky bylo hodně divoké, protože tehdy jsme si domů zrovna přinesli kotě, které je různě přemisťovalo a dodnes se divím, že mi ta polovina lístků vůbec vzešla a dneska jsou rostliny dospělé.
Ta Priiatnaia-2 vypadá docela podobně, i ty listy na fotce... Pat Tracey jsem tehdy taky objednávala, ale to mi až tak podobné nepřipadá.
Ta Priiatnaia-2 vypadá docela podobně, i ty listy na fotce... Pat Tracey jsem tehdy taky objednávala, ale to mi až tak podobné nepřipadá.
No, jestli byla jako bonus, tak víc nezjistíme. :-/
Mimochodem:
1. p. Priiatnaia
2. p. Priiatnoi
3. p. Priiatnoi
4. p. Priiatnuiu
5. p. Priiatnaia!
6. p. Priiatnoi
7. p. Priiatnoi
:-)
Mimochodem:
1. p. Priiatnaia
2. p. Priiatnoi
3. p. Priiatnoi
4. p. Priiatnuiu
5. p. Priiatnaia!
6. p. Priiatnoi
7. p. Priiatnoi
:-)
korektor.cz
korektor.cz
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem se i trefila do skloňování? :) Paráda! (Ale stejně budu asi raději pořizovat fialky s anglickými jmény, o těch se člověk může bavit a neudělá chybu. :))