Čo nám práve kvitne....
Re: Čo nám práve kvitne....
ahojky Marti, taky mám na fialkách poupátka, tak už se těším....některé mi ještě nekvetly, tak to jsou potom nervičky...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Marti já se divím že ten southern ti vůbec něco dělá, ty lístky byli na jaře dost mizerné
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
mikina píše:ahojky Jaruš, co kytí????
Ahoj Miki, dík za optání, kytí je celkem v poho..... teď jen čekám u spousty fialek na kveteníčko ;o))) bude to samá premiera, jak už tu někdo psal ;o)))) a je to opravdu o nervíky ;o)))) jsem hodně nedočkavá a tím pomaleji rozkvítají ;o)))) potvůrky ;o))))
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jaruško taky ti to tak připadá? Ty co už kvetly rozvijou během několika dní, ty co kvetou prvně a furt je očumuju tak s¨jim to trvá 14 dní
já te´d čekám na květ strepsíka Barwy Indii a taky si dává na čas
já te´d čekám na květ strepsíka Barwy Indii a taky si dává na čas
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Iv, jj, mám ;o)))) jsou to prostě potvůrky ;o)))) hlavně když se nakonec člověk dočká a má z toho radost ;o)))) hezké čekání ;o)))
Ono to záleží hodně na teplotě - potkala jsem tabulku, kde je rozkvétání fialek rozepsáno do 9 fází, od pidipoupat do rozkvetení prvních 5 květů, a v závislosti na teplotě (rozmezí nočních teplot zhruba od 18 do 25,5 °C) to trvá 50-34 dnů - takže rozdíl až víc jak 2 týdny!
Taky píšou, že snížení teploty v posledním týdnu o pár stupňů prospívá vybarvení a velikosti květů...
Taky píšou, že snížení teploty v posledním týdnu o pár stupňů prospívá vybarvení a velikosti květů...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Díííky za info, Hani ;o))) zase jsem o něco moudřejší, ale nevím, jak dlouho to udržím ;o))))
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, a jak vysvětlíš dvě fialky ve stejné místnosti ve stejné teplotě se stejnou intenzitou světla - obě stejně mají poupata a jedna (ta co už kvetla) vykvete o měsíc dřív jak ta druhá (co dělá dámičku prvničku)?? aha a te´d babo raď
Tak to víš, museli to měřit na srovnatelných kytkách, těžko mohli zahrnout rozdílnosti odrůd - vem si, že některé i koření daleko dýl, tak to může být stejný případ...? Možná můžeě mít rozdíl v zemině, živinách, době přesazení... co já vím... :-)
Nebo ti to teda fakt dělají naschvál... - to už asi od tebe ani nebudu chtít, máš je nějak divně vychované...
Nebo ti to teda fakt dělají naschvál... - to už asi od tebe ani nebudu chtít, máš je nějak divně vychované...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
ha ha ty vtipálku, náhodou chuděrky te´d měly řeholi holky moje, ale už se k nim zas hlásím. No cca 20 kousků to zřejmě nerozchodí, ale to je 10% povolená ztráta
Jo a jak jsem znovu projížděla článek o návštěvě Robinsonových v Moskvě (odkaz jsem dávala do škůdců), tak tam taky bylo, jak chystají fialky na výstavy - tak u standardů přestávají vyštipovat květonosy 6 neděl před a u miniatur 6-10 neděl, podle teploty. To máme další možný rozdíl - standard x mini.
A autorka k tomu poznamenává, že podle její zkušenosti miniatury potřebují dokonce ještě dýl, 8-12 týdnů, v závislosti na teplotě a odrůdě...
Tak to jsem fakt zvědavá, jak to vyjde třeba tomuhle prďolovi. Předesílám - nemám na něm žádnou, ale vůbec žádnou zásluhu, trapně jsem si ho koupila (a i ty peníze na něj jsem dostala, k svátku)... Ale radost mi to zas tak nekazí. ;-)
A autorka k tomu poznamenává, že podle její zkušenosti miniatury potřebují dokonce ještě dýl, 8-12 týdnů, v závislosti na teplotě a odrůdě...
Tak to jsem fakt zvědavá, jak to vyjde třeba tomuhle prďolovi. Předesílám - nemám na něm žádnou, ale vůbec žádnou zásluhu, trapně jsem si ho koupila (a i ty peníze na něj jsem dostala, k svátku)... Ale radost mi to zas tak nekazí. ;-)
korektor.cz
korektor.cz
..Hani a co je to za prďolu...????
Evi, ptej se myši... (Senk's Longlegs ;-)
korektor.cz
korektor.cz
jéje a já přemýšlím, které myši se má ptát
No přece té, co má po ruce...
korektor.cz
korektor.cz
no když mně to chvíli trvá, než nastartuju víš???
Tak to je vážně nádhera:) Krásně vám to všem kvete:) U mě mají teď nějak útrum. Vykvetla mi jedna, ale uplně jinak než jsem čekala:-D ... klasika. Prosím, prosím, poslal by mi někdo lístek té EK-Tancujuščeje Plamja? Napíšu co mam na oplátku, kdyžtak koupím. Děkuju
ahojky Pewi. mám EK-Tancujuščeje Plamja...ale jen sportík, tak jestli může být ten, tak si tě napíšu. Je to ještě menší rostlinka, tak tak na jaro by se dalo...
Abych se přiznala, já bych radši nesportovala:) Ale kdybych názor změnila, tak dám určitě vědět a moc děkuju...
Ahoj holky,
kvete mi aeschynanthus.Posílám obrázek.
kvete mi aeschynanthus.Posílám obrázek.