Achimenes
Re: Achimenes
No jo. Teď to popoběhlo, jak byly ty vedřiny. Už budu muset na glashaus natáhnout modrou plachtu, jinak se mi i pod tím makrolonem květy spálí, když jsou nadtřicítky. Jeden květník mě vytočil, označení jako Lemon Orchard, kvete jako Sun Wind. Tady jsem něco zvojtila. Kdyby se někomu z vás stalo, že achík vykvete jinak, než jsem poslala, neváhejte napsat. Na podzim dodám správnou sortu. :)))) Asi ten Němec.
Pepíno, květ Pyro má cca v průměru 2,5 až 3 cm. Barva je krvavě červená, ani to foťák pořádně nevezme.
Pepíno, květ Pyro má cca v průměru 2,5 až 3 cm. Barva je krvavě červená, ani to foťák pořádně nevezme.
Jani, fakt? Tak ten musí být nádherný. Asi si udělám o prázdninách výlet do Bednárce. 

To bys mi udělal jedině radost :)!
cirrhus píše:Asi si udělám o prázdninách výlet do Bednárce.
Tak to si zamlouvám místenku. :)
Já mám další květy z křížení A. antirrhina x A. dulcis. Jsou stejné jako předchozí - MM's Andul.
Dnes vykvetl další achimenes ze stejného křížení (A. antirrhina x A. dulcis), tak pro srovnání:
Tak už má jméno, MM's Mihail, podle vášnivého sběratele a pěstitele podpětovitých z Běloruska. :)
Tak už má jméno, MM's Mihail, podle vášnivého sběratele a pěstitele podpětovitých z Běloruska. :)
Naposledy upravil(a) kozlik dne ned 14. čer 2015 7:23:11, celkem upraveno 1 x.
Milošku, tak ten se mi moc líbí.
Mildo, ani brambory by se ti neurodily větší. :)))))))))))))) Ten je fááááákticky poveden! Nádhera.

Dej mu nějaké vznosné jméno. :)

Dej mu nějaké vznosné jméno. :)
-
Pepo
No, jeden krajší ako druhý, hlavne sú originálne, ešte som nevidel ani jeden, čo by sa na ne čo i len podobal. :)
Jani, myslíš to úsloví o vlivu sedlákova intelektu na velikost brambor? 
Jsou originální, ale zase je mi divný, že by ještě nikoho nenapadlo zkřížit dva botanický druhy.

Jsou originální, ale zase je mi divný, že by ještě nikoho nenapadlo zkřížit dva botanický druhy.

Cha, cha. Jenže v tvém případku nejde o IQ (tam vím, že je to naprosto v pohodě :)))), ale o to, že bez hlubších znalostí třeba genetiky máš ze zádele kliku, a daří se ti skvůstky. Křížit dva botaničáky určitě napadlo ledaskoho, ale ausgereknecht se nikomu neurodilo tohle vybarvení. Jsi prostě jednička!
-
Pepo
Kvitne mi Crime Night. Čakal som, že bude tmavší, možno je to tým teplom, vraj im pri vysokých teplotách blednú kvety. :D
Tak, tak. Při vysokých teplotách jsou květy bledší. A potom také s věkem květ bledne. Nejhezčí květy mívají, až když přejdou letní vedra. Alespoň u mě ve skleníku. Teď bude chladněji, tak si odfrknou. :))) Tropy pro achíky nebrat. :)
Mně se stále více líbí achimenesy s širokou trubkou a zvonkovitým květem. Jako třeba A. mexicana. Pepo, mám ho taky tak pěknej, jako ty. :)
A při křížení se vydám touto zatím málo prozkoumanou cestou. :)
A při křížení se vydám touto zatím málo prozkoumanou cestou. :)
-
Pepo
Veru, máš ho krásny. :D Já ti držím prsty, nech ti z tých krížení vzídu nejaké "širokonásoskové" bomby. 

Miloši, tak MM's Mihail mne opravdu dostal, parádní, povedl se ti.
kozlik píše:Dnes vykvetl další achimenes ze stejného křížení (A. antirrhina x A. dulcis), tak pro srovnání: ...
Ajaj, to uděláš Michailovi radost. :))))) Zvolil jsi dobře!
Nakukuju, nakukuju, Milošku, máš krasavce, a hlavně zelené ruce. 

Jedna moje oblíbená klasika s nepřekonaným kontrastním žilkováním.
Tolik květů, já mám zatím zelené roští.