xAchimenantha
Re: xAchimenantha
Hani, to já jsem taky zvědavá, co si v květináči nadělím. :)))))
Tak jestli je to povinné, tak bych se o jednu taky přihlásila.
Hanko, se vsadím, že v tom květináči už budou jenom rhizomy. :)
A nebo to není kohlerie. :)
A nebo to není kohlerie. :)
:-) Kouknu a řeknu (když tak se jí omluvím).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
-
No, ale zase "prrr". Ja mám kohleriu Pristine Heaven už druhý rok a tiež nemá žiadny rhizom!
A díval ses Pristine Heaven pod sukni? :)
Vyklepni jiz květníku a něco tam mít musí!
Vyklepni jiz květníku a něco tam mít musí!
-
Nielenže som jej pod sukňu pozeral, aj som "šmátral". :D To bolo na jar, ale keď dokvitne, pozriem znovu. :D
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Chtěla bych se zeptat zkušených. Jak je to s xAchimenanthami, musí se také zaštípnout, jako achimenes, nebo ne? Nebo záleží na odrůdě?
Dnes foceno, stále krásná xAchimenantha Northwood's Sunburst dělá člověku radost v hnusným listopadovým počasí.
Jani, nádherné pokochání.
No jo, mám z ní radost.
No ta je parádní.
Jo jo, je nádherná. Na mojí teprve první květ, tak doufám, že takhle taky nakvete. Ty barvy jsou úžasné. Jen jí to děsně trvá. Beztak čeká, až všechno okolo odkvete, a pak se teprv předvádí :-)).
No jo, ostatní už přežívají prostřednictvím rhizomů v zipákách a tato září jako supernova...
Jani, ona má dlouhou výdrž. Jako achík Pyro. xAchimenanthu MM's Janli jsem minulý týden zahlušila násilím, aby si alespoň trochu oddechla. :))))
Já myslím, že tyhle xAchimenanthy mají ten posun poděděný po smithianthách - už víckrát tu někdo psal, že smithianthy mu začínají kvést až na podzim. A já mám teď jednu, co byla loni rozkvetlá v Častolovicích, pak celou zimu a jaro stála a nedělala nic, vůbec ani nevypadala, že by chtěla zatahovat, až pak najednou - snad někdy až na přelomu jara a léta, nevím přesně - šla do háje. Tak jsem si myslela, že úplně, že je po ní. No ale začátkem září vykoukla a teď se chystá kvést...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
-
Já som s tým neskorým kvitnutím xAchimenanthy spokojný! Už mi teraz skoro nič nekvitne a tieto krásavice ma veľmi tešia, keď je vonku tak hnusne. :)
Mně letos pořádně nevykvetly ani kohlerky, natož tyto krasavice...? Asi se jim u mě nelíbí...
-
Ahojte :D. Tento rok som skoro všetky gesnerky vyhodil von a zistil som, že - možno aj kvôli tým horúcim letám - tam fajn prosperujú.