Sinningia
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sinningia
No tedy... u tebe musí být pokladů, krása!!!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, musí mít docela houževnatý stonek, když se udrží takto vzpřímeně, ne? Každopádně je zajímavá.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Hani, ta je moc zajímavá a velká.
Kam se ti vejdou takové kusy?
Kam se ti vejdou takové kusy?
Jo, Babett, stonek je takový tuhý - ale přitom ne dřevnatý - báze asi 13 mm, jinak po celé délce má to spodní patro tloušťku 8-7 mm. Na jaře se mi tvaruje, kroutí se podle toho, jak ji natočím vůči světlu. Listy jsou ve výšce 32 cm (od hlízy) - ty dvě velké vrtule těsně přiléhají k sobě, ta malá pak má odstup necelý 1 cm - tam už je stonek tenčí, jen 4 mm (myslím, že tohle patro už je spíš součástí té "květní nadstavby", protože v minulých letech to končilo vždycky u velkých vrtulí - případný náznak nějakého pokračování ze středu mi vždycky zaschnul), a pak pokračuje stonek 12 cm / 3 mm, ještě menší vrtule, stonek 10 cm / 2 mm, nejmenší vrtulka a květy.
Hlíza má největší viditelný průměr cca 9 cm (není kulatá a taky nevím, co je v zemi, tam může mít ještě o chloupek víc; květináč je 12 cm).
Hlíza má největší viditelný průměr cca 9 cm (není kulatá a taky nevím, co je v zemi, tam může mít ještě o chloupek víc; květináč je 12 cm).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma tuhletu obryni, je v neobytné místnosti určené k opravě. Marně si lámu hlavu, kam ji dam potom, co místnost zrenovujeme.
Tahleta není tak velká (zatím).
Tahleta není tak velká (zatím).
Oli, mám ji na parapetu - díky tomu, že se ty listy trochu sklánějí a je tak jako do trojúhelníků, tak to jakž takž jde - vždycky ji připlácnu tou "nejplošší" stranou na okno, a jak jde za světlem, tak ani nepřepadá (kyblík se na parapet asi o centimetr nevejde ;-).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Teda ty jsou nádherné! Gloxínie mě celkem nechávají chladnou (přitom se mi taky fakt moc líbí, ne že ne), ale u těch velkých sinningií právě typu S. eumorpha nebo S. conspiqua apod. mě úplně fascinuje, jak mají kouzelně tvarované kalichy z profilu.

korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Olginko, ta gloxínie je kouzelná, a sinningie ještě víc.
Sinningie jsou to obě...! ;-)
(... musím tě poškádlit.)
Jinak jsem teď právě "vyřešila záhadu" jedné z těch sinningií, co jsem koupila v Kakteenu (viewtopic.php?f=13&t=111&start=380#p79032) - nemohla jsem ji nikde najít, protože měla zkomolené jméno. Teď jsem prohlížela sinningie, co má v seznamu Mauro Peixoto (http://www.brazilplants.com) a našla jsem tam Sinningia magnifica Serra da Piedade (nebo jen S. m. Piedade) - já ji koupila jako "Piadela"...
Tak aspoň že jsme už doma. :-)
(... musím tě poškádlit.)
Jinak jsem teď právě "vyřešila záhadu" jedné z těch sinningií, co jsem koupila v Kakteenu (viewtopic.php?f=13&t=111&start=380#p79032) - nemohla jsem ji nikde najít, protože měla zkomolené jméno. Teď jsem prohlížela sinningie, co má v seznamu Mauro Peixoto (http://www.brazilplants.com) a našla jsem tam Sinningia magnifica Serra da Piedade (nebo jen S. m. Piedade) - já ji koupila jako "Piadela"...
Tak aspoň že jsme už doma. :-)
korektor.cz
korektor.cz
Nádherná krása.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
No, ještě že nebydlím v Brazílii, musela bych se rovnou nastěhovat do pralesa, aby se mi tam vešlo všechno, co se mi líbí. S. richii a speciosy nemají chybu, ale i jiné jsou překrásné! 

Od Maura se dají semínka normálně objednat... 

korektor.cz
korektor.cz
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Hani! Tohle mi nedělej! 

- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Nebudeš objednávat?Re: Sinningia
Já ne... semínka u mě nemají moc šanci - já potřebuju už zdatné jedince, co jsou schopni se o sebe postarat sami, když já lajdačím. Ideálně kdyby si doběhli pod sprchu... :-D
korektor.cz
korektor.cz
A že se vám, dámy, pletu do řeči... Docelá levná semínka a klíčivá... Mluvím z letošní zkušenosti. ;)
A cos koupil? Nebo vy nesmíte ani naznačovat...? :-)
korektor.cz
korektor.cz