Kohleria
Re: Kohleria
Ahojky... tak se hlásím s dvěma vlaštovkama... teda jsou to řízky z loňska, rhizomy jsou zatím v pytlíčkách...
Jsou moc pěkný! Ještě že se jim u mě moc nelíbí, nevěděla bych, kam s nimi. Nějak jen rostly a nekvetly.
HCY's Jardin de Monet mám taky, tak se těším, jestli bude taky takhle pěkná.
Mám dotázek... při přesazování kohlerky jsem zjistila, že jeden starý rhizom se rozpadl na malé, asi 1cm ledvinky, nebo jak to nazvat. Prostě takové dužnaté šupinky. Myslíte, že z nich něco bude? Máte někdo zkušenost?
Už jsem to zkoušela na podzim, ale nic nevylezlo, tak třeba teď na jaře by to mohlo být lepší.
Už jsem to zkoušela na podzim, ale nic nevylezlo, tak třeba teď na jaře by to mohlo být lepší.
Teoreticky by každá ta šupina měla být schopná růst... prakticky uvidíš. :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli roste i šupinka, ale kdysi, když jsem ještě honzíčka měla, tak se mi některé ty šištičky rozlomily a normálně vyrostli rostlinky. Měla jsem krásně zarostlý květináč, ani jsem nazaštipovala. Jak to dopadlo? Honzíka jsem zazimovala a přišla na něj až za dva roky. Tak nic, no, já trubka.
Když se ti rozlomí - kdekoliv - a začne tam růst, znamená to, že tu "růstovou schopnost" musí mít každý článek... :-) To je to teoreticky. Prakticky asi bude záležet na tom, jestli té jednotlivé šupině vystačí zásoby, které má v sobě, na dobu, než bude schopná přijmout další živiny z okolí. V tom je ve výhodě několik propojených šupin - větší zásobárna.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
No, tak uvidím. Nebo taky ne.
Já jsem to zkusila už po burze v Brně. To jsem dloubala rhizomy pro holky a ty šupiny tam taky byly. No ale nic z nich do dneška nevylezlo, asi uhnily, nebo uschly, prostě v květináči jsem nic nenašla.
Já jsem to zkusila už po burze v Brně. To jsem dloubala rhizomy pro holky a ty šupiny tam taky byly. No ale nic z nich do dneška nevylezlo, asi uhnily, nebo uschly, prostě v květináči jsem nic nenašla.
Ahoj, mně pár kohlerek lehce na zimu zatáhlo a Lono a Mother's Lipstick nakvétají již nyní.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Nádhera, tuze se Ti povedly!
PS: Tvý ibišky na webu jsou famózní, no prostě pokochání maximální. :)
PS: Tvý ibišky na webu jsou famózní, no prostě pokochání maximální. :)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem chtěla souhlasit s Miroslavem. Ibichy máš suprové.
Já o Lono bohužel přišla. Chřádlo, chřádlo, až uchřádlo.
Ale jestli pojedu do Prahy, tak budu jako důchodec, a hnedka, jak pustí návštěvníky, nalítnu na burzu, a třeba někdo ji bude mít. Jsem plně odhodlaná.
Ale jestli pojedu do Prahy, tak budu jako důchodec, a hnedka, jak pustí návštěvníky, nalítnu na burzu, a třeba někdo ji bude mít. Jsem plně odhodlaná.