Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Júúúú krása,potešila si ma a že ďakujem a pozdravujem aj manžela,no dá sa to ešte vydržať....aj keď....
avonka píše:Zdravím Vás děvčata,máte moc pěkné kytkyMám zbírku fialek asi 50 kusů a chtěla bych zkusit tořivky,nemáte některá pár semínek?Díky za odpověď. ::
avonko bohužel, nemám žádné semínka. možná někdo z ostatních...ale vím že je holky hodně množí listama....
avonka píše:...chtěla bych zkusit tořivky,nemáte některá pár semínek?
Ak to naozaj chceš skúsiť so semienkami môžem ti nejaké poslať...pošli mi adresu
Ahoj, pěkný víkend přeji. Přesadila jsem dva svoje strepsíky, zasela semínka a lístky jsou ve skleníčku. Chodím nakukovat a opatrně zalévám. Květináče mám teď na okně a tam svítí sluníčko, nevím jestli jim to nevadí. Myslím si že zatím nemá slunce takovou sílu, ale nevím. Moc se těším na výsledky. Zatím nashledanou A.
Já bych teda se sluníčkem byla opatrná.Přeci jen je přes zimu míň světla,nejsou zvyklé,tak aby sis rovnou ty svoje rostlinky nespálila.Trochu bych je přistínila,aby na ně nešlo přímé sluníčko.
takhle velké jsou již vyklíčené a jedenkrát pikýrované strepsí miminka.Ještě trochu víc jara a porostou jak z vody

Janli,to je parááádička ako sa ti darí,držím veľmi veľmi palčeky !!! Dúfam že sa aj Avonke zadarííííí !!!
Samba se zase snaží
Helenko tak tá Tvoja SAMBA je úžasná,nádherne sa snažíííí !!!!
Pěknou sobotu přeji, Lístečky se drží a jsem nedočkavá na semínka, už budou ve skleníčku měsíc. Moc se těším. A
Samba je fantastická... 

Dievčatá, zo semienok vypestované strepsíky, za akú dobu začnú kvitnúť?
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Strepsíky mi začínaly postupně vykvétat zhruba za půl roku od vysetí semínek, ale opozdilcům to trvalo i rok. Vysévala jsem je totiž až počátkem května a pak to všechny do zimy nestihly. Jelikož nemám umělé osvětlení, tak musely na kvetení čekat pak až do jara. 

Tak,tak. V únoru vysetá semínka mi postupně vykvétala během srpna a září.Ta moje první semínka byla zakoupená v obchodě.Letos jsem hybrídky vysela už v prosinci a lednu,tak snad ukáží kvítek dříve.Snad nebudou jen na kompost. 
------prosím všechny milovnice kytiček,aby se přimluvily u Flory.Ať ty mrazy netrvají dlouho,neboť mi kleklo topení ve skleníku a elektrikář si s tím zatím neví rady.Jestli to všechny kytky vč.strepsíků vydrží,tak snad trhnou světový rekord o přežití!-------

------prosím všechny milovnice kytiček,aby se přimluvily u Flory.Ať ty mrazy netrvají dlouho,neboť mi kleklo topení ve skleníku a elektrikář si s tím zatím neví rady.Jestli to všechny kytky vč.strepsíků vydrží,tak snad trhnou světový rekord o přežití!-------

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
janli držím pěsti aby to elektrikář rychle zmáknul. Oni ty tví strepsíci jsou vůbec hrdinové v té zimě tam celou zimu vydrží
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jejdáááá, Janli, to je malér! Přeji kytičkám, aby jim rychle bylo tepleji.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Janli - tak jestli tam nebudeš mít teplotu pod nulou, tak by měly vydržet. Okuto měl na stránkách přezimování strepsů venku - všechny listy byly takové usušené - ale na jaře začaly růst mladé listy uprostřed a rostlinky pak byly zase krásné. Držím palce.
Janli to se modlíme s Tebou.Tak hodně štěstí.