Streptocarpus
Re: Streptocarpus
No, moja poznámka k tomu, že: "... neodolala som... a nutne potrebujem všetky..."
Je vhodné pred zásobením sa pozrieť sa aj na eBay, na Dimetris, Facebook p. Enikeeva, ..., a potom zakúpiť všetko - a aj tak to nebudú všetky,
lebo sú stále nové a novšie hybridy, ako napr. aj americké, ktoré nezašle, lebo "nemá skúsenosti so zasielaním na Slovensko" - a tá pani má veľmi krásne sfarbené hybridy, apod. Ja obzerám stále po internete, kde by som mohla získať to, čo by som chcela, a či môžem dostať.
Je stovky a stovky tých krásnych - a jasné, že nesmiem zabudnúť na p. Piotra Kleszczynského - do e-mailu pošlem linky, že sa ti nebude dať ani spať...
Viem, že som tu nová, tu sú pestovatelia registrovaní aj v 2009, či kedy, ale sledujem to prakticky každý deň. Mám čas.
A - zaujíma ma to, mám už aj knihu p. Enikeeva Streptokarpusy v ruštine, ktorá vyšla teraz v marci, a lúštim ruštinu, aj s pomocou slovníka.
Je vhodné pred zásobením sa pozrieť sa aj na eBay, na Dimetris, Facebook p. Enikeeva, ..., a potom zakúpiť všetko - a aj tak to nebudú všetky,
lebo sú stále nové a novšie hybridy, ako napr. aj americké, ktoré nezašle, lebo "nemá skúsenosti so zasielaním na Slovensko" - a tá pani má veľmi krásne sfarbené hybridy, apod. Ja obzerám stále po internete, kde by som mohla získať to, čo by som chcela, a či môžem dostať.
Je stovky a stovky tých krásnych - a jasné, že nesmiem zabudnúť na p. Piotra Kleszczynského - do e-mailu pošlem linky, že sa ti nebude dať ani spať...
Viem, že som tu nová, tu sú pestovatelia registrovaní aj v 2009, či kedy, ale sledujem to prakticky každý deň. Mám čas.
A - zaujíma ma to, mám už aj knihu p. Enikeeva Streptokarpusy v ruštine, ktorá vyšla teraz v marci, a lúštim ruštinu, aj s pomocou slovníka.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Este, upřímně jsi mě rozesmála. Znáš tu situaci, kdy jsi byla na houbách a těch hub bylo skutečně hodně, nesli jste domů celé koše a ještě se doma musely očistit, no a pak v noci jsi pořád měla před očima... houby... houby... samé houby?
Já teď mám před očima strepsy.
Já teď mám před očima strepsy.

Holky, a asi hlavně Hani:
Jaký je rozdíl mezi DS-Belen'kii Pushistyi Severnyi Zverek a DS-Pliuschevyi Zverek?
Pro mne jmény dva úplně rozdílné strepsy, ale nějak mi to není jasné... Díky za vysvětlení.
Jaký je rozdíl mezi DS-Belen'kii Pushistyi Severnyi Zverek a DS-Pliuschevyi Zverek?
Pro mne jmény dva úplně rozdílné strepsy, ale nějak mi to není jasné... Díky za vysvětlení.
Nevím jistě, jestli ti teď jde o ta jména, nebo o to, jak se liší strepsy... tak popořadě:
DS-Беленький Пушистый Северный Зверёк - DS-Belen'kii Pushistyi Severnyi Zverek = běloučké nadýchané (měkké, načechrané) severské zvířátko; někdy někde měli v závorce pesec, takže je zřejmě myšlena bílá polární liška;
DS-Плюшевый Зверёк = DS-Pliuschevyi Zverek = plyšové zvířátko.
DS-Беленький Пушистый Северный Зверёк - DS-Belen'kii Pushistyi Severnyi Zverek = běloučké nadýchané (měkké, načechrané) severské zvířátko; někdy někde měli v závorce pesec, takže je zřejmě myšlena bílá polární liška;
DS-Плюшевый Зверёк = DS-Pliuschevyi Zverek = plyšové zvířátko.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, moc děkuju, mně nebylo jasné, zda skutečně existují dva různí "DS-zverci", nebo jestli je v tom jen nepořádek. Díky. 

A co se podívat k Dimetrisům na stránky? :-D
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Přiznám se, že to mne ani nenapadlo. Já jak mám problém se jmény a spol., přepínám na modus "vševědoucí Hanka". Ale budu se tedy příště více snažit si to zjistit sám, slibuji.

Kytky máte všichni krásné, ten, kdo je nepěstuje, nebo jen málo, teď šílí, když to všechno vidí v květu. Ale to zase pomine, jako ostatně všechno. :) Nikdy nikdo nebude mít všechno. To by musel mít miliony jen na kytky a věci okolo nich a nic jiného nedělat než nakupovat a shánět. A lidi na tu práci s tím. :)))
Jinak, Ivčo, kvete jí krásně. Já ani nevím, jestli ji ještě mám. :(
Psala mi nějaká Gražyna z Polska, že sestavuje pro Evropu obsáhlý katalog nových hybridů strepsů, a jestli může použít ty moje taky. To asi ale bude někdo jiný, že jo?
Jinak, Ivčo, kvete jí krásně. Já ani nevím, jestli ji ještě mám. :(
Psala mi nějaká Gražyna z Polska, že sestavuje pro Evropu obsáhlý katalog nových hybridů strepsů, a jestli může použít ty moje taky. To asi ale bude někdo jiný, že jo?
cirrhus píše:... přepínám na modus "vševědoucí Hanka"...
Ty jsi pako...!

Není potřeba všechno vědět - hlavní je umět si to najít. :-)
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani... "Plyšový zvířek a běloučký nadýchaný zvířek"... a proč my si vlastně nedáme toho oblíbeného nažloutlého koníčka? Nebo jak jsi to minule psala. To bychom jim pomotali kebule.
Jani, Grazyna ti psala přese mě, já jí dávala odkaz na tvoje stránky, aby tě kontaktovala. Jí jsem posílala tvoje JL- odrůdy a zatím je má u té Wandy.
Jani, Grazyna ti psala přese mě, já jí dávala odkaz na tvoje stránky, aby tě kontaktovala. Jí jsem posílala tvoje JL- odrůdy a zatím je má u té Wandy.
Kočičko, já myslím, že nepomotali... Prostě by se nám na přílliš žluťoučkého koně (a na nažloutlého taky) krajcvajc víš co... ;-)
Napsali by si ho v lepším případě tak, jak by se jim povedlo - prilis zlutoucky kun, pokud by se tedy aspoň dopočítali písmenek - kde taky vzít čárky, háčky, kroužky?
A v tom horším případě třeba "opublikuj konia zbyt", "opublikovat' loshad' slishkom", "publish horse too" - to jsou prosím gúglí překlady do polštiny, ruštiny a angličtiny... všechno ve smyslu "uveřejnit koně příliš" - tak nevím, kde udělali soudruzi chybu... :-)))
Napsali by si ho v lepším případě tak, jak by se jim povedlo - prilis zlutoucky kun, pokud by se tedy aspoň dopočítali písmenek - kde taky vzít čárky, háčky, kroužky?
A v tom horším případě třeba "opublikuj konia zbyt", "opublikovat' loshad' slishkom", "publish horse too" - to jsou prosím gúglí překlady do polštiny, ruštiny a angličtiny... všechno ve smyslu "uveřejnit koně příliš" - tak nevím, kde udělali soudruzi chybu... :-)))
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Aničko, nad tím prvním ani nedýchám. Vyrovná se kráse orchideí. 

Abych jenom neachala nad vašimi fotkami, tak jsem SI dneska jeden koupila tchyni k svátku. Dostane ho bez jednoho lupenu. 

Víš co, myslím, že jí to je srdečně jedno. Ale vydrží to dýl, než řezaná. Možná. Ale já mám radost. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, taky bych SI takový krásný koupila pro tchyni, jen nevím kde. U nás takové nejsou.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Já to mám s tchyňkou dobré. Ona má v obýváku na stole takové vzpomínkové místo pro jejího Aloise. Vždycky mu tam koupí nějaké kvítko, a když odkvete, vrazí ho mně. Momentálně jsem jí jednu ozdravenou fialku vrátila a ta druhá začíná poupátkovat, tak půjde taky k dědáčkovi.