Aeschynanthus
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aeschynanthus
To je super, oni jsou docela vděční. Já mám větvičku Columney arguta z botanky, tak doufám, že se chytne.
Modrokočko, já jsem to popletla, né aeschynanthy, ale dala jsi mi columney...
Můj aeschynanthus, který jsem zdědila v práci. Letos mi dělá radost, hezky roste a teď i kvete.
Moc pěkně ti vykvetl.
Jdu se asi opičit - ale snad mi bude odpuštěno, jiný už nemám - teda ještě A. longicaulis, už má taky nějaké poupě, tak ten snad příště... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tohle mně teď kvete v práci, nevím, jestli je to kolumnea nebo aeschynanthus.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekla spíš aeschynanthus, ale květ má krásný.
Ivanko, krásně ti to kvete.
Prekrasny kvet.
Moje dnesne prekvapenie, prve kvitnutie.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Aeschynanthus longicaulis (A. marmoratus je jeho synonymum, ale uznaný botanický název je A. longicaulis).
Máš ho takhle pěkně do oranžova? Můj má ty květy vždycky spíš zelenější...
Máš ho takhle pěkně do oranžova? Můj má ty květy vždycky spíš zelenější...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak som si dobre myslela, ze sa jedna o jednu a tu istu. Dik. A ano, je takto do oranzova, ale puk posobi viac do zlto-zelena.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Aeschynanthus mi stále shazuje květy. Čím to? Květ se nestačí ani otevřít a už opadne.
Ani jednou mi za celou dobu řádně nezakvetl.
Ani jednou mi za celou dobu řádně nezakvetl.
Danuš, mám na jazyku "nejlepší by bylo se ho zeptat" nebo "tak mu pohroz totální likvidací", ale to bys mě asi praštila, a to nebudu riskovat! :))
Občas mi to udělá i streps. Nemá třeba hlad? Tohle se určuje dost obtížně, na to už musí být někdo, kdo tomu dost rozumí. Třeba to letní kvetení bude v pohodě. Každopádně mu domluv. Někdy to docela funguje.
Moc ti neporadím, ale kdo ho pěstuje, třeba něco vyšpekuluje. Já je měla na starosti v zahradnictví (kromě jiných) a pokud kvetly,tak jsem tohle nezaznamenala.
Občas mi to udělá i streps. Nemá třeba hlad? Tohle se určuje dost obtížně, na to už musí být někdo, kdo tomu dost rozumí. Třeba to letní kvetení bude v pohodě. Každopádně mu domluv. Někdy to docela funguje.
Moc ti neporadím, ale kdo ho pěstuje, třeba něco vyšpekuluje. Já je měla na starosti v zahradnictví (kromě jiných) a pokud kvetly,tak jsem tohle nezaznamenala.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Jani, byl strašně dlouhý. Polovinu jsem z něj ustřihla a přihnojila. Nasadil na květy a prd a vořech. Jenže to není poprvé, co opadal. Že by suchý vzduch?
Danuš, nechtěl jsem chytračit, tak jsem nic nepsal, ale napadlo mne jako první úplně to samé, co tebe. S tou vzdušnou vlhkostí... Mívali jsme s tím problém v práci, že nám čerstvé rostliny hned po příjezdu k nám pravidelně opadaly...