Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Zkus ji vyndat z květináče a zabalit třeba do novin, vycucnou něco vody z balu... jestli jsou už kořeny v háji, pokus se ještě seříznout růžici a dát znovu zakořenit. No a jestli už nenajdeš zdravou část krčku, tak snad aspoň nějaké listy...?
Která to je/byla?
Která to je/byla?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Eskargoth, taky se mi to stalo. Nacpala jsem horem i spodem toaletní papír a měnila ho, dokud jsem neodsála přebytečnou vodu. Fialka přežila.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi to stalo před týdnem, zničeho nic. Nepřelévám, ale přesto se stalo. Ráno všechno v pořádku, odpoledne už zvadlá. Byla to celkem mladá rostlina, krček byl krátký a když jsem ji vytáhla z květináče, úplně se rozpadl. Šmikla jsem jen uvadající list a dnes už pustil první kořínky. Počasí letos těm kytkám moc nepřeje.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Srdce má pořád v pohodě, vodu jsem vylila a věřím, že to teplo teď pomůže... Když tak budu kořenit růžici (nebo mám zakořeněné lístky, kdyby bylo úplně nejhůř, ale doufám, že nebude nutno...). Byla to ta krásně kvetoucí Priiatnaia-2, co jsem tu postovala nedávno.
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Můj včerejší náhodný kup. Fialovo-fialová Humakovo holanďanka :). Jaká, si netoufám po jeho minulé odpovědi říct. Ale snad Lianne? Uvidíme.
Doplnění: Podle Humaka je to Lianne.
Doplnění: Podle Humaka je to Lianne.
Naposledy upravil(a) picris dne stř 24. črc 2013 21:10:48, celkem upraveno 1 x.
První kvetení...
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Dlouho nikdo nepřispěl nějakou fotkou, tak to zkusím já. :-) Je to obchoďačka, kterou jsem tu nedávno dávala, ale hrozně se rozbujela a kvete jako poblázněná. Doufám, že ji autor brzy pojmenuje.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Michalko, nedivím se, žes ji koupila. Je moc hezká. Někdy mě svrbí dlaně, abych si nějakou pěknou fialku nekoupila. Zakázala jsem si to!
Když už se mi v tom strašném vedru nechce ven, tak jsem alespoň zase něco vyfotila.Emperor
Rob's Swizzle Stick (moje oblíbená chimérka)
Rob's Penny Ante
Lil Ballerina (na jaře kvetla bíle, teď se oblékla do fialové, je to zkrátka parádnice)
Senk's Big Bells
Podvenechnaia
Chantaspring
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, všechny jsou moc pěkné. 

Ivanko, moc pěkné. Mně už všechny dokvetly, teplo se jim nelíbí.
Krásné kvetení.
Mně kvetou poskrovnu a květy hrozně rychle odcházejí.
Mně kvetou poskrovnu a květy hrozně rychle odcházejí.
Krásné to máte, opravdu.
Já si letos na květy nemůžu stěžovat, když něco odkvete, hned jsou nová poupata.
Já si letos na květy nemůžu stěžovat, když něco odkvete, hned jsou nová poupata.Re: Saintpaulia
Mně teď taky skoro nic nekvete, to horko dává zabrat... ale zatím rozetky rostou, musím zaklepat...
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj děvčata,
chtěla jsem jen upozornit, pokud si někdo budete kupovat chiméry od Humaka: dřívější odrůdy Tineke a Fenna nejsou již v prodeji. Chiméra vypadající jako Tineke se jmenuje Linda a ta, co vypadá jako Fenna, nemá zatím jméno.
Zde je doslovná odpověď pana Humaka: Tineke and Fenna are not existing anymore. It is Linda and a new variety that has no name yet.
chtěla jsem jen upozornit, pokud si někdo budete kupovat chiméry od Humaka: dřívější odrůdy Tineke a Fenna nejsou již v prodeji. Chiméra vypadající jako Tineke se jmenuje Linda a ta, co vypadá jako Fenna, nemá zatím jméno.
Zde je doslovná odpověď pana Humaka: Tineke and Fenna are not existing anymore. It is Linda and a new variety that has no name yet.
Škoda, že už nemám ani cm místa. Taková chimérka mi ve sbírce chybí.
Ahojky, jedna prvnička...