Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Soni, jeden hezčí než druhý, a máš pěkné fotky. Už se těším, až ti pokvetou ostatní, jestli se sem vejde 1000 fotek.
Jsou moc krásné.
Nádhera, bych nevěděla, který si vybrat.
To je nádhery! Dobře, že se to začíná zase hýbat.
Jinak, Soni, to, co bylo dvakrát, stačilo prostě smazat...
Taky jsem poupravovala některé názvy, i z minulých - hlavně totiž Skljarova (UA) dává ty názvy v ukrajinštině. Což je pěkná pakárna, protože některá písmena jsou stejná jako v ruštině, ale přepisují se jinak - třeba и = y (měkké i je stejné jako v latince), г = h (g se píše ґ, s takovým ocáskem nahoru) - a nejhorší na tom je, že když tam není nějaké to specifické ukrajinské písmeno, tak někdy ani člověk nepozná, že je to ukrajinsky, dokud nepoužije překladač. :-(
Takže:
UA-Слава Україні = UA-Slava Ukraïni
UA-Вечорниці = UA-Vechornytsi
UA-Маг = UA-Mah
UA-Вишиванка = UA-Vyshyvanka (to tvrdé po š bolí, ale je to tak - v ruštině by to bylo stejně jako v češtině, první tvrdé, druhé měkké :-).
(A aby to nebylo tak jednoduché, tak buď není důsledná, nebo spíš na to nepříšla hned od začátku, takže některé má v ruštině... by se teda jeden picnul... ;-)
Jinak, Soni, to, co bylo dvakrát, stačilo prostě smazat...
Taky jsem poupravovala některé názvy, i z minulých - hlavně totiž Skljarova (UA) dává ty názvy v ukrajinštině. Což je pěkná pakárna, protože některá písmena jsou stejná jako v ruštině, ale přepisují se jinak - třeba и = y (měkké i je stejné jako v latince), г = h (g se píše ґ, s takovým ocáskem nahoru) - a nejhorší na tom je, že když tam není nějaké to specifické ukrajinské písmeno, tak někdy ani člověk nepozná, že je to ukrajinsky, dokud nepoužije překladač. :-(
Takže:
UA-Слава Україні = UA-Slava Ukraïni
UA-Вечорниці = UA-Vechornytsi
UA-Маг = UA-Mah
UA-Вишиванка = UA-Vyshyvanka (to tvrdé po š bolí, ale je to tak - v ruštině by to bylo stejně jako v češtině, první tvrdé, druhé měkké :-).
(A aby to nebylo tak jednoduché, tak buď není důsledná, nebo spíš na to nepříšla hned od začátku, takže některé má v ruštině... by se teda jeden picnul... ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Soni, ještě že jsem se zařekla, že strepsíky už ne... jinak bych už žebrala - jsou nádherné.
Parádní.
Kvete vám to všem přenádherně, ale já už jsem ráda, že jich mám pár desítek na parádu, a už se s tím nemusím pinožit! :) Stačí mi už jen na 200 voskovek, a stejně tak achíků. A stejně zase nebudu stíhat.
A ještě že sedím. Nespletla ses o jednu nulu?!
Janička vždy vše dělá pořádně, není žádný troškař.
Děvčata, máte pravdu, není troškař. Navíc ale dokáže nakazit druhého... a pak se jeden diví, že taky nestíhá! Ale hlavně že nám rostou!!!
Jadi, nespletla. Jak píše Pacinka, nejsem troškař. Já bych si i strepsíky nechala, ale jak se 2x ročně stěhuju, tak strepsíkům se to pranic nelíbilo. To voskajdy jsou tvrdší, ty to dají v pohodě. :) Ale pár jich ještě mám, úplně zavrhnout jsem je přece nemohla. :) Od pondělí mi nastane řehole. Uklidit chalupu, zahradu, skleník - včera jsem tam jukla a vstávaly mi hrůzou vlasy na hlavě. No, snad nezhebnu dřív, než to poklidím.
Holky, tolik krásy... kdybyste některá měla streps Eva, Eve, Natalie, Seren a pojedete do Prahy, koupím...
Seren bych taky brala. Dlouho jsem ho měla a pak mi zamával... znáte to.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Přivezu, kromě Eva, ta je maličká, Seren vezmu dvakrát.
Holky, na všechny budu myslet a moc vás všechny zdravím! Užijte si setkání! A dejte pak nějaké fotky, ať vás uvidím v celé kráse!