Jak pěstujete? Na čem, v čem a pod...
Re: Jak pěstujete? Na čem, v čem a pod...
Jsem blbá, teď když vidím ten zkopčený příspěvek, tak to tam je vidět.
Díky.
Díky.
Milá děvčata, i samozřejmě kluci, obracím se na vás, coby zkušenější pěstitelky. Převedla jsem si fialenky na knotové pěstování, ale začala se mně objevovat potvora zelená řasa. Mám dešťovku. Mohu tam přidat trochu Sava??? A nevadí to hnojivu???
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
A to máš jen zelenou vodu, nebo i zeleno v květináči? Jestli i v květináči, tak máš moc mokro. Já mám taky zelené skleničky. Tak to občas, když už je to moc, dám do čisté s čistou vodou a tu zelenou sklenku dám do myčky.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Zelená voda je živá voda, řasa je žádoucí a když už je hodně viditelná, stačí vymýt sklenice, jak píše Ivanka.
Mně tam to zelený ve sklenicích taky roste, ale pomalu. Když už je to hodně, tak to umyju. Teď chci zkusit dát dovnitř kousek dřevěného uhlí, jestli to pomůže.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Zdeni, zkoušela jsem to, řasa roste dál, ale pomaleji.
Já jsem nejdříve zkoušela dřevěné uhlí - nap-d, a tak jsem myslela, že to máte vychytané. Vím, že zelená je dobrá... ale nechtěla jsem pořád vymývat skleničky. Ach jéééééé, musím pořát mejt. Jinak díky.
Dievčatá, v minulosti som tu na stránke videla odkaz na obruče na kohlérie, neviem to teraz nájsť. Používam ich, je to dobrá vec, ale v Dibleys, kde som to kupovala, majú len na väčšie črepníky. Prosím, ak viete, kde kúpiť menšie, tak na črepníky 6, 8, ďakujem.
Ďakujem, takúto veľkosť mám, hľadám skôr menšie.
Já se obávám, že menší se ani nevyrábějí. Alespoň jsem je nikdy neviděla. U malých květináčků se v zahradnictvích používají opěrné hůlky.
Asi je to tak, menšie som ani ja nevidela nikde, ale bolo by to dobré na črepníky k menším kohlériam, ktoré nie sú ešte rozrastené. Aj aj to riešim paličkami. Ďakujem za info.
Dobrý den. Nevíte někdo, kde by se nechaly sehnat bílé žardinky menšího průměru? Na netu jsem našla jen od 16 cm výše. Díky.
Lístok v zakoreňovači Jiffy, mesiac po zasadení...
Tak jsem přijel z dovolené a zjistil jsem, že mám asi tak 60-70 % sbírky shnilé, jelikož sousedka miluje vodu asi úplně všude. Z čehož plyne poučení do příštího roku, že co nebude na knotech, má jasnýho padáka. Ale proč to píšu: holky, mimo saintpaulií jsem viděl na knotech ještě sinningie. Jenže já mám ještě achimenesy, různé křížence a smithianthy. Máte někdo zkušenosti i s ostatními gesnerkami na knotech?
Ty jo, to je mi moc líto, tolik škody...
S knoty zkušenost nemám - ale myslím, že v podstatě by to mělo jít, ne...?
Já mám všechno v truhlíku, korýtku nebo miskách zabořené do perlitu - zvrhnu tam vždycky kus vody, když je perlit suchý, a zatím to drží a zvládá to celkem i nějaké moje výkyvy.
I když ale musím říct, že jsem se taky trochu polepšila s tím zaléváním - postavila jsem si totiž ke kytkám velkou bandasku s vodou (myslím to má 50 l - kluci si ji kdysi pořídili na věci do lodě). Nemusím kmitat s konvičkou k vodovodu (a aspoň je odstátá) a hlavně to má široké hrdlo, takže přímo nabírám třílitrovou PETkou od octa a buď rovnou zvrhnu, kam potřebuju, nebo z ní pak přeliju do konvičky, když potřebuju jemnější míření. Prostě jsem si to co nejvíc zjednodušila, aby to bylo pohodlné a rychlé - nemám teď problém kdykoliv zalít, co zrovna potřebuje, protože je to takhle fakt jen chvilinka - dřív mě ta představa vždycky odrazovala a pořád jsem to odkládala, až pak bylo zle... :-/
A když voda dojde, jednoduše v koupelně natankuju sprchou a po zemi, střídavým natáčením, bez zvedání a bez námahy, si bandasku dovezu zase do pokoje. Dokonce to dělám radši sama, protože syn má vždycky potřebu to nosit - úplně zbytečně... prostě chlap, no... :-)
(Chápu, že leckdo si při představě barelu v obýváku poklepe na čelo, ale pro moje kytky je to asi jediná naděje... ;-)
S knoty zkušenost nemám - ale myslím, že v podstatě by to mělo jít, ne...?
Já mám všechno v truhlíku, korýtku nebo miskách zabořené do perlitu - zvrhnu tam vždycky kus vody, když je perlit suchý, a zatím to drží a zvládá to celkem i nějaké moje výkyvy.
I když ale musím říct, že jsem se taky trochu polepšila s tím zaléváním - postavila jsem si totiž ke kytkám velkou bandasku s vodou (myslím to má 50 l - kluci si ji kdysi pořídili na věci do lodě). Nemusím kmitat s konvičkou k vodovodu (a aspoň je odstátá) a hlavně to má široké hrdlo, takže přímo nabírám třílitrovou PETkou od octa a buď rovnou zvrhnu, kam potřebuju, nebo z ní pak přeliju do konvičky, když potřebuju jemnější míření. Prostě jsem si to co nejvíc zjednodušila, aby to bylo pohodlné a rychlé - nemám teď problém kdykoliv zalít, co zrovna potřebuje, protože je to takhle fakt jen chvilinka - dřív mě ta představa vždycky odrazovala a pořád jsem to odkládala, až pak bylo zle... :-/
A když voda dojde, jednoduše v koupelně natankuju sprchou a po zemi, střídavým natáčením, bez zvedání a bez námahy, si bandasku dovezu zase do pokoje. Dokonce to dělám radši sama, protože syn má vždycky potřebu to nosit - úplně zbytečně... prostě chlap, no... :-)
(Chápu, že leckdo si při představě barelu v obýváku poklepe na čelo, ale pro moje kytky je to asi jediná naděje... ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Zkusmo jsem hodila pár strepsíků na knoty. Zatím nevím, co to udělá, a jeden mám v žardince bez odtokové dírky. Ta funguje celkem dobře, sama si nasává vodu.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Chci ukázat jak využívám místo na okně pro závěsné květináče. Je to teleskopická tyč na sprchový závěs. Montuje se bez vrtání. Nemá to nikterak velkou nosnost, ale pro pár květináčů víc než postačující. Prodávají je na netu nebo v domácích potřebách. U nás to mají Vietnamci v obchodě se vším možným (i nemožným).
Já je takhle mám na klasické záclonové tyči.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Oli, super. Jak máš široké okno?