Columnea
Re: Columnea
Čejko, moc pěkné květy.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná. Mně kvetla jen jednou a jedním květem.
Soni, je nádherná.
Moc hezká, Soňo!
Soni, nádherně ti kvete, já mám doma malinkou rostlinku od loňska, pořád se nemůže zmátořit, tak se aspoň mám na co těšit, jestli jednou taky vykvete.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Já jí vyřídím, že se líbí, je pravda, že potvory kvetou, jenom když je mám v pokojovém foliáčku se světlem, jak je vyndám, tak na mě pečou.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase jedna rozkvetla, nic jiného nekvete. Nejsem si jistá, jestli je druhé slovo v názvu s velkým písmenem.
Soni, pěkná levhartice! :)))))
Jojo, Soni, pochyby na místě :-) - jméno druhové je v latinském názvu vždycky s malým...
viewtopic.php?f=13&t=82&start=20#p55630
Jen ještě pro zajímavost - výslovnost je v tomhle případě možná dvojí - buď podle pravidel latiny [schiedeana] - vlastně tak, jak se píše, a nebo podle pravidel němčiny [šídeana], protože je to název odvozený z německého vlastního jména Schiede (Christian Julius Wilhelm Schiede - německý lékař a botanik, který koncem 20. let 19. století odjel do Mexika a tam se pak několik let zabýval sběrem exemplářů pro zoologické a botanické sbírky např. některých evropských muzeí).
A kdyby se to mělo napsat v češtině, jako český název (který ale kolumnea oficiálně asi nemá?, to si zas nejsem jistá já :-), bylo by to kolumnea Schiedeho [šídeho], podobně jako třeba Anthurium scherzerianum / toulitka Scherzerova nebo Rosa helenae / růže Helenina...
viewtopic.php?f=13&t=82&start=20#p55630
Jen ještě pro zajímavost - výslovnost je v tomhle případě možná dvojí - buď podle pravidel latiny [schiedeana] - vlastně tak, jak se píše, a nebo podle pravidel němčiny [šídeana], protože je to název odvozený z německého vlastního jména Schiede (Christian Julius Wilhelm Schiede - německý lékař a botanik, který koncem 20. let 19. století odjel do Mexika a tam se pak několik let zabýval sběrem exemplářů pro zoologické a botanické sbírky např. některých evropských muzeí).
A kdyby se to mělo napsat v češtině, jako český název (který ale kolumnea oficiálně asi nemá?, to si zas nejsem jistá já :-), bylo by to kolumnea Schiedeho [šídeho], podobně jako třeba Anthurium scherzerianum / toulitka Scherzerova nebo Rosa helenae / růže Helenina...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak to je kus nádhery, parádní!!!
Čejko, je krásná, taky čekám, kdy ta moje rozkvete.
Mně teď kvete obyčejná, co jsem dostala od babičky.
Mně teď kvete obyčejná, co jsem dostala od babičky.
Mikino, parádní květník!!!
Rentiere, díky, tahle kvete i dvakrát ročně a dost bohatě.
Ale ta je chladnomilná, že? V zimě 15 °C v bytě?
No, v obýváku, když je zima, máme těch 17 stupňů. Když zatopíme, tepleji, ale kvete i přesto.
Ivanko, hlásím, že mi od tebe rozkvetla Columnea schiedeana.
Majko, krásná.