Problémy, choroby, škůdci
Re: Problémy, choroby, škůdci
Holky (a chlapi), než zasáhnu, chci znát váš názor na věc a co s tím. Podotýkám, že stejný problém mám i u listů saintpaulek. Schválně nebudu psát, co si o tom myslím, abych dopředu neovlivnil váš názor.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Pepi, nevím, nic vážného zatím nevidím. Řekla bych voda, průvan, sluníčko?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych řekla, že slunko. Případně studená voda na list?
Dobrý den. Můžu poprosit o radu zkušené? Sem tam se mi stane u strepsů, že po rozsazení zůstanou rostlinky stát. Nerostou nebo jen strašně málo. Když je vyklopím z květináčku, tak mají kořeny ztrouchnivělé, spíš tam ani žádné nejsou. Rostlina je vlastně jen to zelené nad substrátem. Co dělám spatně? Děkuji.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Řekla bych, že je uliješ. Nebo lépe nejprve usušíš, pak zaliješ a ty uschlé/mrtvé kořeny prostě uhnijou. Já pak takovou kytku seříznu a dám znovu kořenit do perlitu pod poklop.
No letos mi to udělaly dvě asi ze dvaceti. Přitom stejný substrát, stejná zálivka, stejné stanoviště.
Ještě dotaz, když sázíte malé rostlinky do rašelinových jiffů, při sázení potom do substrátu mi připadá, že strepsy nemají tak silné kořeny jako třeba fuchsie nebo muškáty aby tu tkaninu prorostly. Nebylo by lepší to nějak rozstříhnout nebo lépe úplně sundat?
Ještě dotaz, když sázíte malé rostlinky do rašelinových jiffů, při sázení potom do substrátu mi připadá, že strepsy nemají tak silné kořeny jako třeba fuchsie nebo muškáty aby tu tkaninu prorostly. Nebylo by lepší to nějak rozstříhnout nebo lépe úplně sundat?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já jiffy nepoužívám, ale kdysi jsem do nich sázela listy fialek a nevyhovovalo mi to, právě že mladé rostlinky v tom byly takové umačkané.
Do jiffů taky nesázím, ale pokud si rostlinku v jiffu přinesu, okamžitě síťku odstřihnu, sundám, volný substrát oberu a rostlinku zasadím znovu do svého substrátu.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Proti čemu jsi stříkala?
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi to stalo, ale ne tak moc.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivčo, preventivně, postřikem proti savému a žravému. Teď v létě to je největší riziko, že se něco z venku dovleče.
Říkáš, to by v tom byl hrom - kdyby se čirou náhodou nic nechytlo, zničím si je preventivně sama...? ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, tak nějak. Aspoň budu vědět, kdo je ten škůdce.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz - u Senk's Merlot vždy spodní listy zgumovatí, co s tím ?
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Spodní listy obyčejně zvodnatí přílišnou zálivkou.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, díky. :)
Dobrý den. Nezkoušel jste někdo likvidovat kořenové červce namočením celého balu i s květináčem do roztoku Sava?
Na kořenovku je nejlepší Confidor, to Savo bych se bála na jakoukoliv kytku. Jednou jsem Savem ničila řasu ve vodě s masožravkama a ty jsem následně zlikvidovala jen těmi výpary ze Sava. Voda byla vyměněná a podmiska vypláchnutá. Od té doby Savo na zelené - nebrat!