Problémy, choroby, škůdci
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy, choroby, škůdci
Určitě... stříkat a stříkat a střídat postřiky a střídat postřiky. Já loni taky bojovala a vypadá to, že snad úspěšně.
Předmět: Achimenes
Janičko, já s bělásky stále bojuji ve strepsech. Ve Čtyřlístku mi poradili postřik Agrionem, stříkla jsem ho včera ráno, zatím je klid, tak uvidím.
janli píše:A aby toho nebylo málo, bělásci mi tam nakladli vejce a teď mi achíky i strepsy vožírají hnusný zelený housenky. Asi se picnu. ::
Janičko, já s bělásky stále bojuji ve strepsech. Ve Čtyřlístku mi poradili postřik Agrionem, stříkla jsem ho včera ráno, zatím je klid, tak uvidím.
Já mám letos mraky molic. Trochu i na achimenesech, hlavně tedy na balkonovkách. Agrionem jsem je dost zredukovala. Nejprve jsem měla Sumithion, ten akorát smrdí a nic.
Helenko, některý mi stačily zlikvidovat během jedné noci. Tak teď tam v noci chodím s baterkou (nechci svítit zářivkama) je chytat. Štěstí, že v noci tu chcíp pes, jinak by si mysleli, že jsem magor.
Molice a všechna havěť je letos přemnožená díky suchému vedru. Snad jediný plus bude do budoucna to vedro mít, že snad bude míň slimejšů.
Molice a všechna havěť je letos přemnožená díky suchému vedru. Snad jediný plus bude do budoucna to vedro mít, že snad bude míň slimejšů.
No, já teď objevila na balkóně zelené kobylky. Zatím mám ožranou jen kopřivu (nevím, jestli od nich, ale jiného škůdce jsem nenašla), molice prozatím vegetují na rajčatech.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Molice letos kupodivu vidět není, ale jak jsou strašně přemnožené mšice, jsem ještě neviděla! Švestku už jsem stříkala 2x, je chudina úplně zdecimovaná. Ani plody nemá pěkné, mám obavy, aby neměla šarku.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Dančo, nejsou molice, jo??? To bys měla vidět u našich kadeřábek zespoda. Je obalený vajíčkama, a když chceš utrhnout listí, tak se vyrojí bílé hejno. Ale musím říct, že ač jsem zahradu nestříkala letos ničím, tak já tu molice nemám. Ani mšice moc ne. Na jaře byly na pár kytkách, ale pak už nic.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Ivi, dva roky po sobě jich bylo strašně moc, nějak se vytratily a letos jsou místo nich mšice, ale v katastrofálním počtu. Loni jsem měla okurky ve skleníku zase tak napadené sviluškou, že jsem to vzdala, sazenice vytrhala a bylo vymalováno. Ani z rajčat jsem toho moc neměla. Letos mám ve skleníku achimenesy, kaktusy, divoká rajčata a ačokči. Kupodivu škůdci se zatím skleníku vyhýbají.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, svilušky má táta ve skleníku na paprikách, a kdykoliv tam má okurky, tak jsou obalené. Já měla svilušky na jednom achimenesu u okna, kterým se větrá.
Holky, zlobí mě třásněnky. Nevíte někdo něco 100%ního, jak se jich zbavit?
Ivanko, nevím ani, jak vypadají... už jsem měla havěti dost, ale tyto ne... já mám zase problém s plísní na povrchu zeminy... že prý posypat skořicí? Kdo to ví, odpoví...???
Ivanko, co jsi na ty třásněnky zkoušela? Já myslím, že cokoli na savý a žravý hmyz. Možná něco i do zálivky, ale nastříkat na list určitě.
Evi, na plíseň sucho... Tak bych zkusila do zálivky trochu hypermanganu a pak bych to nechala vyschnout, jasně že ne, aby kytky uschly.
Evi, na plíseň sucho... Tak bych zkusila do zálivky trochu hypermanganu a pak bych to nechala vyschnout, jasně že ne, aby kytky uschly.
Zkusila jsem Vertimec, Fast a Substral. Postřikuju už denně a vždycky nějakou objevím. Asi na ně vezmu kladivo.