Primulina (Chirita)
Re: Primulina (Chirita)
Moc pěkná, bílou jsem, myslím, ještě neviděla.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Jůůů, Dášo, ta je nádherná, kde by se dala sehnat?
Mám ji z Dibleys - od jara, mohu zaslat list a je to - zakořeníš a budeš mít rostlinky, nebo ji zkusím zakořenit já - ale není moc veliká - nemohu ještě odebrat víc listů - mám tak zasazeny listy Aiko a ještě Diane Marie - počítám, že kdyby se mně podařilo ji vypěstovat, budu mít dvě-tři jako dárek.
Listy Aiko jsou v zemi možná i dva měsíce, a až teď jsem na jednom listu viděla 2cm rostlinu - je dole v substrátu - sphagnum + vermiculit + rašelina.
Na podzim jsem si zakoupila - strašně moc se mně líbila - primulinu Diane Marie v Plantice, došla veliká krásná rostlina asi se 4 květními stopkami - a jak jsem ji okukovala (byla veliká a drahá), upadla mně na "hlavu" = květy byly pryč, ulomily se min. 4 listy a jenom tak jsem je zasadila (je to plevel!) = mám teď od podzimu asi 5 malých rostlinek. Před dvěma dny jsem je přesazovala, uvidíme, některé byly bez kořínků, ale moc se to tlačilo, úplně byly na sobě "nalepené", ne jako streptokarpy, když se pěstují z listu. Odebrala jsem tak 3-4cm rostlinky.
Ano - ta veliká se vzpamatovala - a před měsícem odešla, pomaloučku odcházela, po listech...
Tak mne to dojalo, že jsem objednala v Dibleys druhé... co mohu, utratím za rostliny...
Již jsem si objednala semena dalších rostlin...
Z těch primulin mám New York, P. dryas Hisako, Chastity a P. tamiana.
Děkuji za pochválení.
Listy Aiko jsou v zemi možná i dva měsíce, a až teď jsem na jednom listu viděla 2cm rostlinu - je dole v substrátu - sphagnum + vermiculit + rašelina.
Na podzim jsem si zakoupila - strašně moc se mně líbila - primulinu Diane Marie v Plantice, došla veliká krásná rostlina asi se 4 květními stopkami - a jak jsem ji okukovala (byla veliká a drahá), upadla mně na "hlavu" = květy byly pryč, ulomily se min. 4 listy a jenom tak jsem je zasadila (je to plevel!) = mám teď od podzimu asi 5 malých rostlinek. Před dvěma dny jsem je přesazovala, uvidíme, některé byly bez kořínků, ale moc se to tlačilo, úplně byly na sobě "nalepené", ne jako streptokarpy, když se pěstují z listu. Odebrala jsem tak 3-4cm rostlinky.
Ano - ta veliká se vzpamatovala - a před měsícem odešla, pomaloučku odcházela, po listech...
Tak mne to dojalo, že jsem objednala v Dibleys druhé... co mohu, utratím za rostliny...
Již jsem si objednala semena dalších rostlin...
Z těch primulin mám New York, P. dryas Hisako, Chastity a P. tamiana.
Děkuji za pochválení.
Chastity se chci zbavit, má sice asi 100 květů, stále opadávají, ale během krátké chvíle je z ní obr, nikam se nevejde.
Ona není bílá, musím se podívat zítra - myslím, že je jemně žlutobílá.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Dáši, je moc hezká. Diane Marie mám taky tři. Někomu je píchnu.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Foto nic moc, ale líp to nejde.
Primulina Little Dragon.
Primulina Little Dragon.
Olginko, je krásná.
Nechtěla bych potkat velkého, když tohle je malý drak... ;-)
Ale je krásný, a krásně narostlý...
Ale je krásný, a krásně narostlý...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, jaká to je? Já jsem nedávno vyhodila Chastity do kompostu, zabírala místo dalším kytkám, je hodně vzrůstná.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko, nechci kecat, ale myslím Stardust. A že jsi ji nenechala na podzimní výstavu? Třeba by se jí někdo ujal.
Taky myslím, že je to škoda...
Ivi, Stardust asi nee.
Ivi, Stardust asi nee.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No jo, tak já se jdu podívat... Sweet Dreams to je.
Ivčo, trochu jsem si na ni myslela - zrovna předminulý týden jsem si ji totiž taky koupila, v Plantice... Přišla kytka jak kráva (průměr květináče 16 cm) - k tomu bylo jen pár mrněk mrňavých a byla to krabice jak na slona - místa kolem tolik, že by se vešly s klidem tři takové, perfektně všechno tavnou pistolí zafixované, nic se nemohlo pohnout, takže ani pomlátit - jenom vypreparovat to z té krabice byla práce nejmíň na půl hodiny! No a co byste řek? Jediné dva z velkých listů nepoškozené, třetí zlomený v půlce, další dva do poloviny orvané jak samice a dva ulomené úplně... A všechen ten salát "úhledně" složený v krabici vedle květináče...
Takže balení sice vymyšlené skvěle, ale pro změnu při tom balení nějak chyběl lidský faktor - balil to spíš nějaký dobytek. :-/
Trochu mě utěšuje, že během toho týdne, co ji mám doma, už stačila vyrazit poupata - no, mohla být na výstavu v Brně, takhle si ji holt budu užívat jen soukromě...
Takže balení sice vymyšlené skvěle, ale pro změnu při tom balení nějak chyběl lidský faktor - balil to spíš nějaký dobytek. :-/
Trochu mě utěšuje, že během toho týdne, co ji mám doma, už stačila vyrazit poupata - no, mohla být na výstavu v Brně, takhle si ji holt budu užívat jen soukromě...
korektor.cz
korektor.cz
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
No to je ale .
Na foto z Plantiky vypadá jako drobeček. Ještě že jsem si ji neobjednala.
Na foto z Plantiky vypadá jako drobeček. Ještě že jsem si ji neobjednala.
Myslím si, že právě nejdou moc na odbyt, tak jim tam stačí i řádsky dospět - tahle měla v paždí každého listu zbytek květního stvolu, takže i odkveteno už něco má.
Časem ji budu muset nějak zmladit, abych se zbavila toho orvaného spodku... Fakt škoda, musela být nádherná.
Časem ji budu muset nějak zmladit, abych se zbavila toho orvaného spodku... Fakt škoda, musela být nádherná.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, škoda, já bych ti tu svou bývala klidně věnovala.