Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, přezimujete nějak fialky? Omezujete zálivku, hnojení, teplo, světlo. Kvete odpočinutá fialka na jaře líp a víc? Prosím napište svoje zkušenosti a rady.
Přezimování afrických fialek
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přezimování afrických fialek
Já teda osobně fialky nezazimuju, jedou celoročně stejný režim. Jen v zimě svítím kratší dobu než v létě.
No, já ani nemám svítidla, takže mám světlo podle přírodních podmínek.
Přes zimu samo míň zalívám... ale hnojím pořád stejně.
Přes zimu samo míň zalívám... ale hnojím pořád stejně.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Jsem nováček, ale loňskou zimu už jsem nějaké fialky měla. Zalévala jsem podle potřeby, přihnojuji 1/4 hnojiva celý rok a přisvěcovala jsem, aby měly světlo alespoň 9 h denně.
Také nezimuji, v bytě je možná někdy větší teplo než v létě, takže i zálivka je podle toho. Nehnojím, to si nechám na jaro. Zkušenost mám s množením. Je lépe nechat zakořeňování lístků až nejdříve na druhou půlku února a později. Rostliny vypěstované přes zimu mi špatně rostly a docela pozdě kvetly. Některé jarní je v kvetení předehnaly.
Já taky nezazimuju, v létě mají akorát větší teplo a víc světla, protože náš barák je cedník, tak je tam v zimě větší zima a v létě jak v sauně, aspoň tam, kde mám fiale.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Honza píše:... Rostliny vypěstované přes zimu mi špatně rostly a docela pozdě kvetly. Některé jarní je v kvetení předehnaly.
V tom kořenění ti musím dát za pravdu. Taky jsem si toho všimla, že na jaře jde nějak všechno lépe.
Taky souhlasím, ty, co jsem zasadila na jaře, už mi některé kvetou a ty, co ještě v zimě, ty jsou zakrslé a nic z toho...
Taky to tak vidím, ale když získám chtěný lístek na podzimním setkání, snažím se z něj něco získat. Uvidím.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, Helen, taky jsem si nějaké dovezla.