Petrocosmea
Petrocosmea
Tak mi konečně rozkvetla Petrocosmea flaccida
Re: Petrocosmea
Vladi,tak tu fakt nechci i když mi ji budeš někdy nutit....???
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
jééé ta je pěkná ta moje ještě nekvetla, ale taky takhle vystrkuje ručičky (lístečky)
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Jadko, moc se mi líbííí a kdyby jsi někdy rozdávala, byla bych pro. Je jak violka vonná.
Su krasne...tu je moja, kvitnut bude na bielo, ale kedy to neviem, mam ju kratko. Vedla nej som si odsadila mladatko. Prijala sa :-)
Je krásná, těším se, až ti rozkvete - jen příště před focením vyndej tu ceduli, ať ji nezakrývá, je to škoda... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
ups, to som si neuvedomila....:-)
I já jsem podlehla kráse petrocosmey. Koupila jsem si jednu v Plantice. Nějaký čas měla krásnou pravidelnou listovou růžici. Ale najednou se nějak rozčepýřila. Připadalo mi, že má postranní výhonky. Začala jsem blíže prohlížet a najednou jsem div nevykřikla radostí. Objevila jsem poupátka.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
je hezounká, já tu taky jednu mám ale ta se nechystá ani zdaleka kvést potvůrka. Případně na jaro na mě mysli s lístečkem
Jo, budu myslet. A jestli má postranní rostlinky, tak i rostlinku. Na jaře se mi ještě pro jistotu ozvi.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivi snad si vzpomenu
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Petrocosmeu mám dva lístečky, ale pořád stojí, jen jeden se snaží vyprodukovat už strašně dlouho rostlinku.
Až odkvete zkusím ji rozsadit a jestli se to podaří dám vědět.
Ivanka, vidim, ze mas tu istu ako ja, ako casto ju polievas a kde ju mas umiestnenu + ako casto polievas, ked ti ide kvitnut? Mne sa moju dari v pohode mnozit, uz mam 4 mlade rastlinky roznej velkosti, ale kvety veru ani nahodou. Dakujem za odpoved.
Je to Petrocosmea rosettifolia. Mám ji na severozápadním okně, v paneláku na chodbě. Tak je tam teď trochu nižší teplota než v bytě. Je na poličce s pestrolistými africkými fialkami. A zalévám jednou týdně do mističky, ta je jen nepatrně větší než květináč. Vypadá, že má kromě poupat ještě dokola mladé rostlinky. Doufám, že až ji po odkvětu rozsadím, že bude mít zase pravidelnou listovou růžici. Tu měla několik měsíců,c o jsem ji koupila. Teď je neuvěřitelně rozčepýřená. Hledala jsem na internetu nějaké rady na pěstování, ale nic moc jsem nenašla. Chovám se k ní stejně jako k fialkám.
Ivi... tak přesně taková má taky u mě květy, ale ty máš asi víc rostlinek, prtože já mám jednu ružici... ale není to moje zásluha, já ji dostala od Vlaďky...
Já než ji stačila vyfotit, tak odkvetla. Barva květů je taky zajímavá, starší květy mají nádech do modra, na těch okvětních lístcích trochu tmavší. Ale vidět je to opravdu jen zblízka, nevím, jestli by to foťák zabral.
ahojky Ivanko taky mi taková nedávno kvetla a jsem baba sklerotická, tak jsem taky nefotila...
Vladi ještě jednou díky...
Vladi ještě jednou díky...