Jak připravit fialku na výstavu????
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Jak připravit fialku na výstavu????
Zdravím všechny ;o)))
Otevírám nové téma, ve kterém bych se ráda dověděla, jak připravujete fialky na výstavu..... jestli jim věnujete zvláštní péči, podle čeho vybíráte, kdy začínáte hnojit, přesazujete je .......???????
Otevírám nové téma, ve kterém bych se ráda dověděla, jak připravujete fialky na výstavu..... jestli jim věnujete zvláštní péči, podle čeho vybíráte, kdy začínáte hnojit, přesazujete je .......???????
Re: Jak připravit fialku na výstavu????
Já čekám tak na polovinu února. Pak začnu pravidelně hnojit. Rozsadím ty, kerých je v květináči více. Pravidelným otáčením se pokusím také o hezkou listovou růžici. Některé přesadím. No a uvidím.
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna nedávno jsem přesadila fialku a zkouším tu úpravu. Už začla narůstat a i poupata, tak jsem je vyštípla a asi po 14 dnech začla růst další. Takže mám otázku... kolikrát po sobě poupata vyštípat? 1x stačí a další už nechat?
Podle různých návodů se přestávají vyštipovat u plných a poloplných standardů 7-8-9 týdnů, u mini, semimini, trailerů a jednoduchých standardů 5-6 týdnů před výstavou - záleží ale na podmínkách (teplo, světlo...).
Wayne Geslin (http://www.avsa.org/publications/Bestof ... rience.pdf) doporučuje částečně odstraňovat poupata během celého roku, nechává rozkvést maximálně tři stvoly (snad současně, snad ne za celý rok? - aby se taky potěšil z květů) a u mladých do roka nechává rozkvést jen jeden květ pro ověření správnosti...
Wayne Geslin (http://www.avsa.org/publications/Bestof ... rience.pdf) doporučuje částečně odstraňovat poupata během celého roku, nechává rozkvést maximálně tři stvoly (snad současně, snad ne za celý rok? - aby se taky potěšil z květů) a u mladých do roka nechává rozkvést jen jeden květ pro ověření správnosti...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ty bláho, to bych ji teda měla ještě zkusit jednou aspoň vyštípnout. No uvidím, zkontroluju, kolik toho leze, a když bude hodně, tak nechám, když budou tak dva, tak ještě vyštípnu. Hokus pokus, hokus kadraba.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem přesadila něco fialek, abych je zkusila připravit na výstavu, a teď koukám, že je to brzo.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Kotě, ty jsi prostě pracant. Mně se do toho nechce.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Danuško, mně se chce, ale není tolik času. Teď jsem byla sázet, a moc jsem toho neudělala, protože malý zvíře spal sotva 3/4 hodiny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, že Vás tu nebudu ještě oslovovat jmény - podle nicku to neodhadnu...
Modrakocko... co je to ta alsobia? - Nikdy jsem ji neviděl, neznám ji... je to taková orchidej mezi Gesneriaceae, hotová frajerka!
Modrakocko... co je to ta alsobia? - Nikdy jsem ji neviděl, neznám ji... je to taková orchidej mezi Gesneriaceae, hotová frajerka!
Tady máš celé vlákno.
viewtopic.php?f=13&t=153
viewtopic.php?f=13&t=153
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, nikdy jsem ji neviděl prodávat, moc pěkná kytička.
- vlasta sr
- Kontaktovat uživatele:
Kočenko, a k čomu je dobré ich štipovat, já som to nikdy nerobila, mne je toho ľúto, sú potom kvety krajšie, alebo prečo sa to robí?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Mirku, Vlaďka už odpověděla za mě.
Vlasti, vyštipují se proto, aby jich pak bylo víc najednou.
Vlasti, vyštipují se proto, aby jich pak bylo víc najednou.
A ve "správný" čas.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Hani, kdysi tady byl nějaký odkaz na návod jak a kdy připravovat fialku na výstavu. Uložila jsem si to, nevím kam. Jestli to víš, prosím o připomenutí.
Nancy Robitaille - http://violetvoice.yuku.com/topic/1651/ ... TCJPjfUtn8
Kent & Joyce Stork - AV Magazin 2012/1, str. 22 (v knihovně)
...
Kent & Joyce Stork - AV Magazin 2012/1, str. 22 (v knihovně)
...
korektor.cz
korektor.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty bláho! Všechny jsou krásný, hl. Perreault Eclipse, ta je teda extra.
Takhle Hani zjišťuji, že jich potřebuju ještě moc. :D
Takhle Hani zjišťuji, že jich potřebuju ještě moc. :D
modrakocka1 píše:Danuško, mně se chce, ale není tolik času. Teď jsem byla sázet, a moc jsem toho neudělala, protože malý zvíře spal sotva 3/4 hodiny.
... malý zvíře... dost přesný...
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Kotě, tak jsem se na to vrhla taky. Jen dopiju kafe a jdu pokračovat.