Hezky mi vykvetl Nautilocalyx melittifolius - poprvé, zatím měl vždycky jen tak jeden kvítek.
Fakt je, že když jsem byla minulý týden během výstavy ve Fatě, tak tam taky kvetly jak o život, ještě jsem je tolik rozkvetlé nikdy nenačapala - a nebo mají nějaký dobrý rok... :-)
Nautilocalyx
Nautilocalyx
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Re: Nautilocalyx
Jak má ty květy velké? Proti listu vypadají drobné, ale je jich plno.
Ty květy jsou malé, jen kolem dvou centimetrů... list na poslední fotce napravo má čepel 12 cm dlouhou, největší mám teď 15 cm...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Hani, vidím poprvé a z toho názvu se mi zasukoval jazyk.
Hanko, zajímavá kytka. Asi není rhizomovitá, alespoň jsem se to o ní nedočetl. A ve Fatě jsem ji přehlédl, v tý záplavě výstavních kousků.
Ee, má normální kořínky. Ve Fatě roste v té střední tropické části na několika místech - nevím, jestli se tam rozšiřuje nějak sama, já jsem ji nejdřív registrovala u chodníčku za jezírkem (ale netvrdím, že byla jenom tam - spíš jsem si jí jinde jenom nevšimla).
Našla jsem ještě pár fotek z Faty, je tam hezky vidět, na čem roste, a taky hezký detail květu.
Našla jsem ještě pár fotek z Faty, je tam hezky vidět, na čem roste, a taky hezký detail květu.
korektor.cz
korektor.cz
Jééé, Hani, tak je to skalnička, ne?
Možná v jižní Americe ji mají zahrádkáři na skalkách.
Nautilocalyx lynchii
Jú, to je paráda!
korektor.cz
korektor.cz
Díky. :) On má v porovnaní s inými bežne pestovanými gesnerkami nezvyčajný habitus - nie je to bylina, ale menší drevnatejúci ker, pôvodom z Kolumbie a Ekvádoru. Mám slabosť hlavne pre latinskoamerickú flóru. :)