Zahrada
Re: Zahrada
Tak pár kvítků...
Clematis montana Rubens
Kakost
A orlíčky
Česneky začínají a šeřík končí
Kvítek badylu
A začíná třemdava, miluju její vůni
A dostala jsem bílou, tak jsem zvědavá, jak se jí bude u nás líbit.
Clematis montana Rubens
Kakost
A orlíčky
Česneky začínají a šeřík končí
Kvítek badylu
A začíná třemdava, miluju její vůni
A dostala jsem bílou, tak jsem zvědavá, jak se jí bude u nás líbit.
Tu montanu ti závidím, ještě jsem nikde v zahradnictví na žádnou nenatrefila.
Kdybych věděla jak, tak ji namnožím, ale nikdy jsem to nedělala.
Vím, že ji holky kupovaly v Lidlu, já na Clematis Show v Parkonu asi za 120. Mohla bych ji koupit a vzít na setkání v září.
Vím, že ji holky kupovaly v Lidlu, já na Clematis Show v Parkonu asi za 120. Mohla bych ji koupit a vzít na setkání v září.
To je dobrá cena. Kdybys tam měla cestu.
Určitě se tam pojedu podívat v době té show, to mívají akční ceny.
Chtěla bych si koupit ten neopadavý, nevím, jestli jsem sem dávala fotku. Kvete hodně brzy drobnějšími bílými květy, krásně voní a listy má dost velké, tmavě zelené. Zatím ho v nabídce nemají. A kde ho mají, chtějí kolem 300. Tak to ho zase tak nutně nepotřebuju.
Chtěla bych si koupit ten neopadavý, nevím, jestli jsem sem dávala fotku. Kvete hodně brzy drobnějšími bílými květy, krásně voní a listy má dost velké, tmavě zelené. Zatím ho v nabídce nemají. A kde ho mají, chtějí kolem 300. Tak to ho zase tak nutně nepotřebuju.
Asi nedala. Já měla, no, asi byl taky neopadavý (ta jména, doma na cedulce), ale jen do minus 10, a po letošní zimě se neprobral. Měl takové tuhé vykrajované listy.
Tak jsem to našla v mobilu, fotky jsou ze 7. 4.
Marušku koukající dírou po suku jsem při focení nějak přehlédla, pak jsem se té fotce musela smát. :-))
Clematis armandii
Jely jsme tehdy z lesa z medvědího česneku přes tuhle obec. Maruška řídila a já čuměla kolem. Zařvala jsem, že tam bydlí nějaký magor chalupář, protože jsem nevěřila, že je to živé, a myslela, že je to umělé. Tak jsme couvaly zpátky a vylezly z auta.
Byla to nádhera.
Marušku koukající dírou po suku jsem při focení nějak přehlédla, pak jsem se té fotce musela smát. :-))
Clematis armandii
Jely jsme tehdy z lesa z medvědího česneku přes tuhle obec. Maruška řídila a já čuměla kolem. Zařvala jsem, že tam bydlí nějaký magor chalupář, protože jsem nevěřila, že je to živé, a myslela, že je to umělé. Tak jsme couvaly zpátky a vylezly z auta.
Byla to nádhera.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Letos poprvé vykvetla pořádně Paulownia tomentosa, dříve vždycky jenom sem tam kvítek.
Tuhle paulovnii obdivuji, když jezdím do FM. Hned za lesem roste dokonce u 2 domů, ale taky nesmějí přijít mrazy, aby kvetla.
Teda holky, to je nádhera. Evuško, prosím tě, ten neopadavý clematis, ten tedy je, máš někde stránky... jak jsi psala, že ho mají za 300,-, brala bych ho i za tu cenu, ale kde jsem koukala, tak tam ho neměli. Díky, krásné dny všem Eva
Soni, ty máš paulownii? Kamarádka ji tady má taky, asi 5 let. Je to už stromisko, ale ještě nekvetla. Za jak dlouho vykvetla tobě? Ona je fakt velice náchylná k namrznutí. Není se co divit, je to strom horkého rovníkového pásma. :)
švýcarka píše:... Evuško, prosím tě, ten neopadavý clematis, ten tedy je, máš někde stránky... jak jsi psala, že ho mají za 300,-...
Já už nevím, kde to měli, ale bylo to v tom dubnu, možná ho vyprodali. Chystám se na ten prodej klematisů u nás v Parkonu. Tak kdyby ho měli, koupila bych ho.
Nikde nikdo. Všichni makají na zahradách, kochají se a nefotí. :-)))
Evičko, makáme a nestíháme!
Clematisy mi kvetou zatím jen tři bílé (na každém stojánku).
Vůni z azalky musí být cítit až u vás! Kalinu jsem loni řádně ostříhala a svědčí jí to.
Clematisy mi kvetou zatím jen tři bílé (na každém stojánku).
Vůni z azalky musí být cítit až u vás! Kalinu jsem loni řádně ostříhala a svědčí jí to.
Kvete již i žlutá denivka (taková ta obyč), ta voní jinak, ale taky moc pěkně... Venku je teď fajn!
Vykvetla i žlutá ismene, fotka je mobilem...
Vykvetla i žlutá ismene, fotka je mobilem...
Teď po dešti toho kvete hodně, ale mně to nejde tou jednou rukou vyfotit.
Evuško, kvete ti Sisyrinchium macrocarpum? Mně kvete hodně (asi 30 květů) a dala jsem si kousek na jiné místo a taky už kvete.
Evuško, kvete ti Sisyrinchium macrocarpum? Mně kvete hodně (asi 30 květů) a dala jsem si kousek na jiné místo a taky už kvete.
Helo, zatím ne :-(
Ale modré jen sem tam, tak doufám, že se předvedou obě
Ale modré jen sem tam, tak doufám, že se předvedou obě