Další pokojovky
Re: Další pokojovky
Tak mi poprvé vykvetla hoya.
Pěkná.
... ze zahrady na skok domů a zase ven pracovat, tak jen jedna rychlovka...
Adénko je samý květ, tak to nemám... taky nemusím mít všechno, že? Bohunko, to je 1. voskovka... nějak musíš začít... a naopak amarylisy už asi poslední, co kvetou, co...???
Evi, krásně ti kvetou!!! Máš je v bytě, nebo je letníš venku? Já mám takové bídné mrňky (v pokoji na polici na stěně).
Ale včera jsem koukala s hu.ou otevřenou. Loni ta arisaema od tebe měla "jen" listy a letos toto... Díky!
Amky jsou již na "letním bytě"...
... a některé ještě kvetou...
Ale včera jsem koukala s hu.ou otevřenou. Loni ta arisaema od tebe měla "jen" listy a letos toto... Díky!
Amky jsou již na "letním bytě"...
... a některé ještě kvetou...
Moc místa už na tom balkoně nemáš :-)), ale kvetou ještě moc pěkně.
Dej příští rok tu arisaemu do země do zahrady. Budeš mít místo na balkoně a jí se tam taky bude líbit. Až budeš uklízet na zimu begonky, tak ji vyreješ a uklidíš s nimi.
Dej příští rok tu arisaemu do země do zahrady. Budeš mít místo na balkoně a jí se tam taky bude líbit. Až budeš uklízet na zimu begonky, tak ji vyreješ a uklidíš s nimi.
Vykvetly další cibule, některé jsou stejné jako před časem, ale snad to nevadí. Ještě tlačí poupě další tři...
Paráda.
Janičko, ty to s nimi umíš. Jsou nádherné.
Děvčata, děkuji! Helenko, to kytky samy... tyhle jsou z výprodeje ze Spomyšli, povedly se. Většina už jich je na balkoně, kde se letní...
Na jaře jsem přesadila a tohle je výsledek.
Vladi, máš je nádherné.
Moje by potřebovaly aspoň zalít.
Krásně se ti odvděčily.
Krásně se ti odvděčily.
Letos je to s nimi nekonečné. Takhle se předvádí jedna bezejmenná podarovaná. Ještě tlačí stvol další tři cibule. (Bohužel jsem našla další dvě koupené v listopadu se spálou!)
Krásný, myslím, že mám podobný.
Co dělat s těmi se spálou? Já bych řekla, že to má většina cibulí. Co jsem viděla. I moje.
Co dělat s těmi se spálou? Já bych řekla, že to má většina cibulí. Co jsem viděla. I moje.
Loni jsem spálu zanedbala. Naivně jsem si říkala, že velkopěstitelé z Holandska cibule spálou napadené mít nebudou. A taky velká chyba u mě je, že stavím na jeden tác více květináčů s cibulemi. Při stěhování ven jsem je letos celkem pečlivě třídila. Spála se projevila tím, že cibule nerašily. Pokud ano, tak listy záhy v krčku padaly. (Červená barva je výrazná, až mokvavá, a prostupuje v krajích listů dovnitř cibule...)
Napadené cibule jsem obrala (suché suknice), rudou spálu ořezala, máčela v roztoku Dithane, po zaschnutí sypala skořicí (rány, podpučí ne) a stimulátorem. Zasazené jsou v lehkém substrátu, povrch zasypaný perlitem. I tak jsem dost ošetřených cibulí již vyhodila.
Jinak - lehce začervenalá cibule může být i při mechanickém poškození, po přepravě...
Při letnění zdravých cibulí není na škodu občas provést preventivní postřik právě Dithanem (spála, hniloba) a Decisem (moucha narcisovka).
Napadené cibule jsem obrala (suché suknice), rudou spálu ořezala, máčela v roztoku Dithane, po zaschnutí sypala skořicí (rány, podpučí ne) a stimulátorem. Zasazené jsou v lehkém substrátu, povrch zasypaný perlitem. I tak jsem dost ošetřených cibulí již vyhodila.
Jinak - lehce začervenalá cibule může být i při mechanickém poškození, po přepravě...
Při letnění zdravých cibulí není na škodu občas provést preventivní postřik právě Dithanem (spála, hniloba) a Decisem (moucha narcisovka).
... a ještě ... (Winter Delight).