Další pokojovky
Re: Další pokojovky
A ta cattleya je úúúžasná...!
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, děkuji za tu pochvalu, a nad tím Yellow Birdem taky přemýšlím, hódně se jí podobá a rodiče by odpovídali. Asi to bude ona, ale protože jsem ji tak nekoupil, mám docela strach ji tak označit, abych popřípadě nemystifikoval. 

Trochu květů do škaredého dne. Letos jsem letnila orchidky u rajčat ve folníku a všechny se zbláznily s kvetením. U této mi z jedné hlízy vylezly dva stvoly. Na tom větším je 37 květů a na tom druhém jich je 22.
Móc hezká! A těch květů! Nevím to jistě, ale možná, že v tom prsty má etylen z těch rajčat. 

Krásné květy, dnes v Kaufu měli dendra D. nobile za 169 Kč, phaly s jedním stvolem za 100 Kč a se dvěma za 119 Kč. Oncidia za 169 Kč. Vše moc pěkné.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Pepíno, ta cattleya je nádherná! Závidím.
Staske, ta má květůůů, paráda! Mně letos kvetla opakovaně jen jedna moje stálice.
Staske, ta má květůůů, paráda! Mně letos kvetla opakovaně jen jedna moje stálice.
Mám doma ještě 2 cymbidka, ale ta mi už 3 roky nekvetou. Nevím, kde dělám chybu. Asi mají moc velký květináč a přemrštěnou péči, či co.
Staske - nádherné květy. 

Holky, kluci, super, krásné kvetení před nadcházející zimou. 

Troška barev do dnešního dne.
Ten bílý je takový neučesaný, neměl místo na okně mezi ostatními kytkami, tak prostě rostl tam, kam to šlo. :-)
Ten bílý je takový neučesaný, neměl místo na okně mezi ostatními kytkami, tak prostě rostl tam, kam to šlo. :-)
Evuško, je krásně neučesaný. Mně už ten můj jeden odkvetl, ani jsem ho nestihla fotnout...
A vůbec, všem ostatním kytí krásně kvete, orchidky jsou nádherný.
A vůbec, všem ostatním kytí krásně kvete, orchidky jsou nádherný.
Už mi rozkvetl i ten obyčejný vánoční kaktus. Mám ho v koupelně dosti vysoko, tak jsem ho fotla i ze spoda, tak jak na něho koukáme.
Všechny vánočňáky máte krásné, fotka zespodu je super.
Krásný, my jsme teprve v očekávání, mám doma více chladno. Každý v jiné fázi, tak mi pokvetou postupně.
Staske: Ohledně cymbidia - cymbidia nejsou teplomilné rostliny, silně se doporučuje letnit je na zahradě, balkoně nebo alespoň někde na parapetu před oknem. Impulsem pro kvetení je totiž střídání nízkých nočních a vysokých denních teplot. Krátkodobé výkyvy teplot nevadí. V zimě jsou optimální denní teploty přibližně od 10 °C do 18 °C a noční 5–12 °C. K přezimování cymbidium potřebuje teploty 7-12 °C. Pro nasazení květů jsou právě potřebné výkyvy denní a noční teploty. V době květu snese teploty i ke 20 °C, ale při vyšších květy opadají. Prostě cymbidium chce pro kvetení dát do chladu.
Staske, ten tvůj kaktus není ale vánoční?! Evči je.
Staske, ten tvůj kaktus není ale vánoční?! Evči je.
Rentiere, a jak jsi přišel na to, že to není vánoční kaktus?
Vždycky mě učili, že vánoční kaktus má na lístkách růžky /špičky/ a velikonoční kaktus má listy zaoblené. Mrkni u Evči, její kaktus růžky má. Nevím, ale já se podle toho řídím už kolik let.
Ty výrazné růžky mají jen novější kultivary, starší je nemají - ale ty články se většinou ve spodní části šikmo rozšiřují, zatímco u velikonočního bývají oválnější (a možná ne vždycky, ale mívají červené lemování).
Myslím, že nejjistější je porovnávat podle květů (pokud tedy zrovna jsou :-) - vánoční (rod Schlumbergera) má tyhle poschoďové, rozcuchané, s dozadu ohnutými plátky, velikonoční (rod /správně/ Hatiora, nebo taky /synonymum/ Rhipsalidopsis) má květy hvězdicovité, takové "kaktusovitější"...
Tohle byl taky vánoční a taky špičky neměl...
Myslím, že nejjistější je porovnávat podle květů (pokud tedy zrovna jsou :-) - vánoční (rod Schlumbergera) má tyhle poschoďové, rozcuchané, s dozadu ohnutými plátky, velikonoční (rod /správně/ Hatiora, nebo taky /synonymum/ Rhipsalidopsis) má květy hvězdicovité, takové "kaktusovitější"...
Tohle byl taky vánoční a taky špičky neměl...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz