Zahrada
Re: Zahrada
Parádně vám to už kvete na zahrádkách, já teď na balkoně 29 °C a úplně zvadlé chilli sazenice, pánbíček se mnou...
cirrhus píše:Danuš, já taky, ale ne za 4 libry kus. ::
Ty naděláš... ;-)
Jen kdyby se tak levně dala koupit taky sinningie nebo smithka, co...?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Pepčo, ale tahle by možná za hřích stála...!? http://www.ebay.com/itm/Primula-Auricul ... 2ed13f359b
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Mohu také ukázat pár kousků z naší zahrádky...
orlíček Aquilegia vulgaris Clementine Salmon
dřevitá pivoňka
bílá chrpa
orlíček
plnokvětý orlíček
skalkové kosatce
orlíček Aquilegia vulgaris Clementine Salmon
dřevitá pivoňka
bílá chrpa
orlíček
plnokvětý orlíček
skalkové kosatce
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Od roku 97 si vysevám kaktusky. :)
Až pokvetou jednotlivé druhy, mohu dávat fotek mraky a mraky, ale asi bych měla udělat chlíveček. :)))
Mívala jsem kolem 1500 až 2000 kousků, než mě navštívila kořenovka. :(
Až pokvetou jednotlivé druhy, mohu dávat fotek mraky a mraky, ale asi bych měla udělat chlíveček. :)))
Mívala jsem kolem 1500 až 2000 kousků, než mě navštívila kořenovka. :(
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Aksinedko, orlíčky jsem ze zahrady vykopala. Byl to strašný plevel, ale když je vidím, začínám se k nim vracet. Zase jsem tři rostliny různě po zahradě našla a přesadila tam, kde nebudou překážet.
Kaktusů teda máš habakuk! To koukám! Mám jen 6 kousků, pomalu a jistě nabírám taky ten směr, ale v takovém množství, jako je máš ty, nikdy nebudu. Pokud budeš mít přebytky, ráda nějaké odkoupím.
S kořenovkou už by snad neměl být takový problém, ne? Prý na to kaktusáři kupují Confidor???
Kaktusů teda máš habakuk! To koukám! Mám jen 6 kousků, pomalu a jistě nabírám taky ten směr, ale v takovém množství, jako je máš ty, nikdy nebudu. Pokud budeš mít přebytky, ráda nějaké odkoupím.
S kořenovkou už by snad neměl být takový problém, ne? Prý na to kaktusáři kupují Confidor???
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, je to, jak píšeš, Confidor je šikulka i na puklici, nyní to mám podchycené a v pořádku.
Orlíčky mám moc ráda, máme 13arovou zahradu a já miluji tak trošku "chaos", no, upřesním, inspiruji se starými anglickými zahradami, takže floxy, růže, aksamitníky a v neposlední řadě slezové růže, letos mám výsev 55 kousků, a hlavně se s manželem peru o půdu s brambory a jinými "zbytečnostmi". :)
Proberu skleník, dám do kupy a možná něco zredukuji, chtěla bych odrůdy chladnomilné až mrazuschopné, neb na podzim tahám 50 beden i více pod dům do sklepa a už mě to nějak unavuje :D, ale dřív nebyl prostě takový záběr rostlin, a hlavně mám už staré kousky, co ve sbírkách moc nejsou, neb dnes kaktusáři preferují lokalitu, což u 90 % prostě nemám.
Orlíčky mám moc ráda, máme 13arovou zahradu a já miluji tak trošku "chaos", no, upřesním, inspiruji se starými anglickými zahradami, takže floxy, růže, aksamitníky a v neposlední řadě slezové růže, letos mám výsev 55 kousků, a hlavně se s manželem peru o půdu s brambory a jinými "zbytečnostmi". :)
Proberu skleník, dám do kupy a možná něco zredukuji, chtěla bych odrůdy chladnomilné až mrazuschopné, neb na podzim tahám 50 beden i více pod dům do sklepa a už mě to nějak unavuje :D, ale dřív nebyl prostě takový záběr rostlin, a hlavně mám už staré kousky, co ve sbírkách moc nejsou, neb dnes kaktusáři preferují lokalitu, což u 90 % prostě nemám.
Nádhera, u nás je to teprve ve stadiu poupat, a kosatce, tam ještě pupeny ani vidět.
Aksinedka píše:... až pokvetou jednotlivé druhy, mohu dávat fotek mraky a mraky, ale asi bych měla udělat chlíveček...
Ahoj, chlíveček ani dělat nemusíš (možná bych ty kaktusy dala spíš do pokojovek - ale nejsou to gesnerky, tak je mi to vcelku jedno :-).
Jen tě prosím, dávej větší fotky (můj evergreen :-) - jednak jsme fórum o kytkách, tak ať jsou vidět, a jednak aby se v příspěvku nedělala ta opičárna s posuvníky... Nejlíp u vlastních fotek delší strana aspoň 1000 pixelů, u převzatých (třeba z internetu) aspoň 500 px (při menších rozměrech se totiž nevytváří náhled a vznikne "to" s tím rolovadlem) - viz viewtopic.php?f=15&t=38, případně viewtopic.php?f=17&t=58&p=56762#p56786 a dál...
korektor.cz
korektor.cz
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Babett - letos jsem pořídila červené, jsem zvědavá jak malá holka :))), mám bílé, růžové tmavě, světle a bílo-růžové.
HankaP - dobře, provedu, díky. :)
HankaP - dobře, provedu, díky. :)
Jsem se až lekla, jak se vidím červeně...!
No jo, nemám čisté svědomí... :-D
No jo, nemám čisté svědomí... :-D
korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Máš krásnou sbírku a už taky pěkně starší kousky, jinak vidím jednu nepřesnost, cedulka u kaktusu, jak máš Astrophytum asterias - neodpovídá, kaktus, který je na fotce, je určitě zástupce rodu Gymnocalycium... možná G. bruchii.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Deniso, máš moc krásnou zahrádku, ale ty kaktusy, ty jsou prostě úžasné! 

Presne - Astrophytum asterias je akoby vločkami obsypané, nemá ostny, a květ je hedvábně žlutý.
Ale i ty mammilárie - jak jsou veliké...!!! Paráda!
Ale i ty mammilárie - jak jsou veliké...!!! Paráda!