Zahrada
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahrada
Máte fígl na mravence na skalce? Zase mám dvě kytky v kopru, ano koupila jsem nějaký prášek, ale pořád jsou, a všude. :(
Deniso, budeš se smát - prý skořice...
Článok: Benefits Of Cinnamon On Plants: Using Cinnamon For Pests, Cuttings, & Fungicide (Anne Baley)
http://www.gardeningknowhow.com/garden- ... plants.htm
Preklad - strojový - počítačom:
Škorica na škodlivý hmyz
Ak máte problém s mravcami u vás doma alebo v skleníku, škorica je dobrý odpudzovač. Mravce nemajú radi kráčať, kde leží škoricový prášok, tak v lete budú znížené problémy s mravcami.
Používajte škoricu na škodlivý hmyz vnútri aj mimo vášho domu. Nájdite ich vchod a posypte škoricovým práškom cestu. Škorica nezabije mravcov u vás doma, ale pomôže zamedziť ich prístupu dnu. Ak máte problém s mravcami vo vašom detskom pieskovisku, pomiešajte škoricový prášok s pieskom, dobre zamiešajte.
Mravci sa vystríhajú piesku.
Článok: Benefits Of Cinnamon On Plants: Using Cinnamon For Pests, Cuttings, & Fungicide (Anne Baley)
http://www.gardeningknowhow.com/garden- ... plants.htm
Preklad - strojový - počítačom:
Škorica na škodlivý hmyz
Ak máte problém s mravcami u vás doma alebo v skleníku, škorica je dobrý odpudzovač. Mravce nemajú radi kráčať, kde leží škoricový prášok, tak v lete budú znížené problémy s mravcami.
Používajte škoricu na škodlivý hmyz vnútri aj mimo vášho domu. Nájdite ich vchod a posypte škoricovým práškom cestu. Škorica nezabije mravcov u vás doma, ale pomôže zamedziť ich prístupu dnu. Ak máte problém s mravcami vo vašom detskom pieskovisku, pomiešajte škoricový prášok s pieskom, dobre zamiešajte.
Mravci sa vystríhajú piesku.
Já běžně každý rok používám skořici na balkoně na rostliny chilli papriček, že posypu povrch zeminy skořicí a je po problému. No, občas potvoru ještě vidím, ale ne v takové míře. Vím o kamarádech, co posypou povrch 1 cm pískem a jsou prý bez mravenců.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Díky, skořici si dávám do kafča, takže levné a tedy efektivní, díky...
Ahoj lidičky, přeji krásné pondělní ráno, Krásně vám to všem kvete... Helenky skalnička je suprová, krása... a i všechny ostatní kytičky jsou super. Nedivím se, že to máme všichni tak rádi... člověk na těch zahrádkách nabere spousty energie... Tedy mají ji rádi ti, co se nebojí práce, protože se zahrádkama práce je.
Tak taky něco málo od nás...
Tak taky něco málo od nás...
Nádhera.
Já jsem zvědava, zda při těch chladných nocích se letos nějakých okurek vůbec dočkám.
Já jsem zvědava, zda při těch chladných nocích se letos nějakých okurek vůbec dočkám.
Švýcarko, krásná zahrádka... u nás okurky mají teprve pár listů, natož plody, to letošní chladné počasí jim nesvědčí, kejklířka ti krásně kvete moc se mi líbí, dostala jsem letos malou sazeničku červené a žluté.
Díky za pochvalu.
Ivčo, já z té kejklířky mám taky radost, letos se jí daří, rozrůstá se a nepřetržitě kvete, a navíc, když se někde nalomila, tak jsem odstřihla a namnožila jí už hodně... krásně do týdne až deseti dnů koření, takže jsem podarovala sousedky, moji i přítelovu mamku a tak... Je to úžasná kytička...
Ivčo, já z té kejklířky mám taky radost, letos se jí daří, rozrůstá se a nepřetržitě kvete, a navíc, když se někde nalomila, tak jsem odstřihla a namnožila jí už hodně... krásně do týdne až deseti dnů koření, takže jsem podarovala sousedky, moji i přítelovu mamku a tak... Je to úžasná kytička...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evi, lilie ti opravdu krásně kvetou. Mám jich taky pár, ale jak do nich prší, květy nejsou pěkné.
Kejklířku jsem kdysi měla na zahradě, přežívala venku, ale pak nějak přišly velké holomrazy a ona mi vymrzla. Ty ji máš nádhernou. Chtěla jsem semena, ale spletla jsem si ji s lichořeřišnicí. Okurky u nás ven nedávám, nic by z nich nebylo, a v loňském roce jsem z nich neměla nic ani ve skleníku. Bylo příšerné množství škůdců, nedalo se to zvládnout, a já tu chemii v zahradě nemám moc ráda.
Letos mám ve skleníčku jen dvě rostliny melounu, jsou na nich plody asi 3 cm veliké. Nic z toho asi nebude, ale kluci jsou na to tak nažhavení, že jsem to zkusila.
Česnek máš teda parádní.
Kejklířku jsem kdysi měla na zahradě, přežívala venku, ale pak nějak přišly velké holomrazy a ona mi vymrzla. Ty ji máš nádhernou. Chtěla jsem semena, ale spletla jsem si ji s lichořeřišnicí. Okurky u nás ven nedávám, nic by z nich nebylo, a v loňském roce jsem z nich neměla nic ani ve skleníku. Bylo příšerné množství škůdců, nedalo se to zvládnout, a já tu chemii v zahradě nemám moc ráda.
Letos mám ve skleníčku jen dvě rostliny melounu, jsou na nich plody asi 3 cm veliké. Nic z toho asi nebude, ale kluci jsou na to tak nažhavení, že jsem to zkusila.
Česnek máš teda parádní.
Krásná zahrádka.
Ahoj Dano.
To víš, u nás je to slunečná stráň, všechno u nás kvete a plodí o dost dřív než jinde... Polních okurek míváme hafo každý rok, loni jsme dali i dva druhy hadovek do skleníku, ale abych pravdu řekla, ty hadovky nevydrží tolik jako ty polní... dva-tři dny a začaly sesychat, kdežto ty polní vydrží v klidu i 3 týdny... jen někomu vadí, že mají víc semen, ale to mně to teda nevadí... Tak jsem letos nechala skleník jen na papriky... Letos se mi nedařilo, první várka semen vůbec nevyšla, tak jsem je dávala znovu... Přítel říkal, že takové mrňky tam ani nemá cenu dávat, že jsme měli koupit... no a teď říká, jaké je mám krásné
a vysoké... Už tam jsou tak 7 cm velké papriky, jak kde, mám tam víc druhů... Teď jsem měla nějakou španělskou papriku RAMIRO z Kauflandu a byla moc dobrá, tak jsem pár semen schovala (no, stejně jich moc neměla) a zkusím to příští rok, schválně, co z nich vyroste. Melouny dáváme každý rok, loni jsme jich měli 6, z toho největší měl skoro 4 kg (byla to nějaká menší odrůda), dali jsme dva, jeden nám uhryzl plzák a asi i podhrábl hryzec, takže trošku obrůstá, ale nevím, zda to rozdýchá, ten druhý už kvete a má tam asi 3 plůdky, tak se uvidí. Minulý týden jsem zkusila vysít ty žluté melouny z Řecka a udivilo mne, že to začalo klíčit za 5 dnů... škoda, že mne to nenapadlo dřív... jsou teda ta semena životaschopná, tak se uvidí, zda z toho vůbec něco bude... Když tak to zkusím příští rok dát dřív. Jestli chceš, tak ti semena z kejklířky seberu, to není problém.
Z česneku máme taky radost, máme tři druhy, Dukát a další dva bez jména
, letos je pěkný, předchozí dva roky trošku zahníval, už když jsme to tahali, vůbec jsme nezjistili proč. Snad jsem na nic nezapomněla. 
To víš, u nás je to slunečná stráň, všechno u nás kvete a plodí o dost dřív než jinde... Polních okurek míváme hafo každý rok, loni jsme dali i dva druhy hadovek do skleníku, ale abych pravdu řekla, ty hadovky nevydrží tolik jako ty polní... dva-tři dny a začaly sesychat, kdežto ty polní vydrží v klidu i 3 týdny... jen někomu vadí, že mají víc semen, ale to mně to teda nevadí... Tak jsem letos nechala skleník jen na papriky... Letos se mi nedařilo, první várka semen vůbec nevyšla, tak jsem je dávala znovu... Přítel říkal, že takové mrňky tam ani nemá cenu dávat, že jsme měli koupit... no a teď říká, jaké je mám krásné
a vysoké... Už tam jsou tak 7 cm velké papriky, jak kde, mám tam víc druhů... Teď jsem měla nějakou španělskou papriku RAMIRO z Kauflandu a byla moc dobrá, tak jsem pár semen schovala (no, stejně jich moc neměla) a zkusím to příští rok, schválně, co z nich vyroste. Melouny dáváme každý rok, loni jsme jich měli 6, z toho největší měl skoro 4 kg (byla to nějaká menší odrůda), dali jsme dva, jeden nám uhryzl plzák a asi i podhrábl hryzec, takže trošku obrůstá, ale nevím, zda to rozdýchá, ten druhý už kvete a má tam asi 3 plůdky, tak se uvidí. Minulý týden jsem zkusila vysít ty žluté melouny z Řecka a udivilo mne, že to začalo klíčit za 5 dnů... škoda, že mne to nenapadlo dřív... jsou teda ta semena životaschopná, tak se uvidí, zda z toho vůbec něco bude... Když tak to zkusím příští rok dát dřív. Jestli chceš, tak ti semena z kejklířky seberu, to není problém.Z česneku máme taky radost, máme tři druhy, Dukát a další dva bez jména
, letos je pěkný, předchozí dva roky trošku zahníval, už když jsme to tahali, vůbec jsme nezjistili proč. Snad jsem na nic nezapomněla. 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evi, semínka kejklířky seber, jestli si vzpomeneš. Budu ráda. Dobrý nápad s tím melounkem z Řecka. Zkusím příští rok.
Lewisie pěstuji, celkem úspěšně. Snad úplně nejjednodušší jsou Lewisia cotyledon a L. nevadensis. Trochu náročnější je L. tweedyi a pro mne úplně nejsložitější, nejchoulostivější je L. rediviva. Místo pro lewisie jsem si připravila tak, že jsem v určeném prostoru vybrala zeminu do hloubky cca 20 cm, nasypala jsem tam štěrk s pískem a zeminou. Každou lewisii pak sázím do čedičové drti (používá ji Ing. Slabý v Arboretu Paseka), a hlavně po zasazení podsypu listy kamínky. Na zimu jim dávám průhledný kryt (sklo), aby na nich v zimě neležel sníh. Nechávám po odkvětu uzrát semeníky a vyklepu je přímo v lewisiišti. Když některá starší rostlina odejde, mám zase nové.
Ďakujem za návod, ja som ich dostala zo Sieberzu, pôvodná zemina bola poriadne mokrá, presadila do kaktusovky, nedarilo sa, teraz sú v piesku, ale tiež sa im nepáči. Chcem ich dať von, ale je zima a prší, tak neviem. Idem zhánať čadičovú drť. Príjemný den.
Este, ale já je pěstuji výhradně venku na plném slunci a zima jim nevadí, vadí jim přemokření.
No veď preto sa ich bojím dať von, ale asi ich jednoducho dám do štrku s pieskom a trochou rašeliny a prežijú - neprežijú... Lebo to vyzerá tak, že v črepníkoch neprežijú určite, čo by ma mrzelo, lebo sa mi veľmi páčia.
Este, tak je dej ven, ale nad ně nějakou průhlednou střechu proti vodě.
V létě, když jsou v hodně propustném substrátu, se nepřemokří, může na ně pršet, normálně je zalévám. Vadí jim v zimě, když na nich leží sníh. To je třeba udělat stříšku ze skla nebo něco takového.