Zahrada
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahrada
Mirku, čím to všechno obděláváš (obděláváte)? Určitě ne motykou?
Evuška píše:Marti, jestli je to to, co jsem kdysi viděla někde... tak by mě spíš zajímalo, jak donutí rajče růst vzhůru nohama. Bude se pořád otáčet nahoru. To asi ještě žádný soudruh ještě nikde nevymyslel, aby rostly kytky kořenama nahoru. Ani v NDR, ani v Číně, ani v AAAAAAAmerice.
To jo, ono má snahu se pořád otáčet nahoru, ale vahou bude pořád určitě klesat. Jen uvádím, co jsem viděla v reklamě na fotkách a zaujalo mě to. Možná by to rostlo jako v podstatě hodně převislé, já nevím...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Babetta píše:Mirku, čím to všechno obděláváš (obděláváte)? Určitě ne motykou?
No, vloni to bylo ještě plečkou ruční, letos motorovou, ale i tak, za pár minut to obdělané není.
Evuško, tvoje džungle se mi moc líbí. Teď mne mrzí, že jsem si vaši zahrádku neprohlédla.
Míro, hymenocallisy jsou moc pěkné kytky.
Packa píše:Evuško, tvoje džungle se mi moc líbí. Teď mne mrzí, že jsem si vaši zahrádku neprohlédla.
Kdykoli to můžeš napravit.

Viděla jsem nádherný keř, naproti našemu domu, tak jsem udělala fotočku. Teprve teď jsem zjistila, že tomu, čemu říkáme běžně jasmín, se správně říká pustoryl, neboli pajasmín... ale tenhle má silný růst a nebývale velké květy, asi něco šlechtěného... paní mně ochotně nabídla větvičky, prý to kořenívá pod sklenicí ve stínu zahrady, tak uvidíme.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Marti, jasmíny ohromně krásně voní. Kdysi jsem to natrhala mamince do vázy v domnění, co voňavého krásného ji nesu, a ona mi vynadala, že jasmín je pohřební keř. Vyhodila to.
Babett... lidi mají někdy prostě jiné názory, taky se mi to už stalo s pár kytkama... a to jsem si myslela, jak potěším. Je to škoda. Pro nás jsou všechny krásné. Nejsou to přece pohřební věnce se stuhou, jak říkal už Šimek, že dal své vyvolené večerní věnec, s nápisem - Spi sladce, drahá Jituško... a divil se, že ho vyhodila i s věncem.

Je úžasně obalený, nádherný...
Taky mám ráda jejich vůni - před dvaatřiceti lety jsem se nastěhovala pod Petřín - a tam jich je plno. Jen, pravda, v posledních třech letech - co odešla pejsina - jsem byla na Petříně jen asi třikrát - dvakrát, když jsem potřebovala emigrovat z domova, když se mi děti chystaly navzájem sežrat, a jen jednou normálně na procházce, a to bylo na Silvestra. Ještě pořád mě to tam nějak netáhne... :-( - ale kvůli těm pustorylům bych to mohla zase zkusit - zjistit, jestli u nás taky kvetou...
Taky mám ráda jejich vůni - před dvaatřiceti lety jsem se nastěhovala pod Petřín - a tam jich je plno. Jen, pravda, v posledních třech letech - co odešla pejsina - jsem byla na Petříně jen asi třikrát - dvakrát, když jsem potřebovala emigrovat z domova, když se mi děti chystaly navzájem sežrat, a jen jednou normálně na procházce, a to bylo na Silvestra. Ještě pořád mě to tam nějak netáhne... :-( - ale kvůli těm pustorylům bych to mohla zase zkusit - zjistit, jestli u nás taky kvetou...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Marti, ten keř vypadá nádherně.
Joo, taky je, spíš stromek... a velké silné květy, a ta vůnička... moc ráda bych ho namnožila. Uvidíme.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Doma máme také pustoryl, ale jen ten klasický, rozlézá se ale pekelně, musím ho po květu seříznout.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Vryl se mi do paměti právě pustoryl, černý bez a jasmín. To tady není. Černý bez je tu jeden a je u cesty. Asi budu muset kouknout, jestli by se od něho nedalo odkopnout. Někde v katalogu jsem viděla, že existuje i červenolistý.
Obrovský jasmín jsme měli za domem, když jsme bydleli ještě na vesnici. To byla strašně omamná vůně a úplně hučel včelami. Taky mi strašně chybí ovocné stromy. Jako děti jsme měli ovoce zadarmo dost a já se usadím v tak nehostinném kraji. Je vidět, že stárnu. Už zase vzpomínám. Jdu dělat ven, popřemýšlím u skalky.
Marti, kdyby se ti zadařilo, proutek mi nech.
Obrovský jasmín jsme měli za domem, když jsme bydleli ještě na vesnici. To byla strašně omamná vůně a úplně hučel včelami. Taky mi strašně chybí ovocné stromy. Jako děti jsme měli ovoce zadarmo dost a já se usadím v tak nehostinném kraji. Je vidět, že stárnu. Už zase vzpomínám. Jdu dělat ven, popřemýšlím u skalky.
Marti, kdyby se ti zadařilo, proutek mi nech.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jj, bez je i tmavolistý stříhanolistý, máme jej na provozovně, a pak i bíle panašovaný, jsou pěkný.
Pro mě je bez plevel, i kdyby měl listy kdovíjak nazdobené. :-)
Dobré ráno. Pre mna je bez liečivka. A kľudne nemusí byť pekný (ale je), kedykoľvek mu dám prednosť pred napr. thujou.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, obalovali jsme květy jako řízek a jedli, moc mi to nechutnalo. Bez je bezvadná léčivka. Já zase na něho nedám dopustit, jen ho nemám, no.
Miro, myslíš, že je mezi nimi nějaký podstatný rozdíl, co se týká léčivosti?
Ten červený by se mi moc líbil.
Miro, myslíš, že je mezi nimi nějaký podstatný rozdíl, co se týká léčivosti?
Ten červený by se mi moc líbil.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že léčivé budou také, i když účinné látky asi budou v nižší koncentraci, doma ještě mám vysloveně kultivar klasické bezinky, která je hodně výnosná, obzvláště i na šťávu, jinak ty tmavolistý jsou tak podobný jap. javorům, ale pěstují se o dost snadněji a také jsou levnější, takže mají všech 5 +.