Zahrada
Re: Zahrada
Tak ještě něco dalšího ze zahrady.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evičko, jahůdky jsem sice už měla, ale na svoje si ještě počkáme. Jako loni je stačí obrat děti a na džemy je budu stejně muset koupit. Máš krásný záhon lilií!
Evi, ty se máš, tolik jahod, já taky budu muset koupit... a lilie jsou výstavní, když je jich tolik.
Evičko, krásně lilie. Na kiwi mám, bohužel, alergii, tak je nepěstuji. Pan Černý v Opočně jich má nádhernou stěnu, taky to zrovna kvetlo, samice i samec. Jahody taky už sklízím, nejsou jich taková kvanta, ale stačí. Včera jsem udělala dezert ze zakysané smetany, piškotů a jahod.
Ještě že sedím, ty lilie mne dostaly, nádhera!!!
Paráda, všechno, ale hlavně ty lilie. Mně ještě nekvetou. Už se na ně teším. Mám jednu novou a nevím, jaká je to barva.
Jak dlouho trvá, než se tahle namnożily?
Jak dlouho trvá, než se tahle namnożily?
Ahoj všichni vespolek.
Lilie moc děkují za pochvalu, já jsem z nich taky unešená, jsou opravdu nádherné. U nás je jen ta nevýhoda, že jak tam máme slunný svah, tak brzy odkvetou, jde to hrozně rychle... jinde vydrží déle. Tyhle vykvétají prvně a vypadá to, jako by tam byly jen samé červené - jsou totiž hrozně plodné... i z každého maličkého kousku vyroste rostlinka a hned kvete - je to legrace, když vidíte prcka tak 8 cm a má květ. Můj přítel to nemá rád, on by chtěl, aby byly jednotlivé a dalo se do toho záhonu vlézt a plít, ale ony jsou tak nahusto, že to nejde... ale mně se to tak líbí.
Každý rok na podzim je všechny vyndáme, já je rozdám a příští rok je jich tam stejně. Jen jeho mamince jsem dala asi 2 hlízky a už jich z toho má asi 10?
Pokud někdo budete chtít, tak písněte, na podzim mohu ty červené poslat... stačí vám jedna velká a rozmnoží se vám. Krásný den všem Eva
Lilie moc děkují za pochvalu, já jsem z nich taky unešená, jsou opravdu nádherné. U nás je jen ta nevýhoda, že jak tam máme slunný svah, tak brzy odkvetou, jde to hrozně rychle... jinde vydrží déle. Tyhle vykvétají prvně a vypadá to, jako by tam byly jen samé červené - jsou totiž hrozně plodné... i z každého maličkého kousku vyroste rostlinka a hned kvete - je to legrace, když vidíte prcka tak 8 cm a má květ. Můj přítel to nemá rád, on by chtěl, aby byly jednotlivé a dalo se do toho záhonu vlézt a plít, ale ony jsou tak nahusto, že to nejde... ale mně se to tak líbí.
Každý rok na podzim je všechny vyndáme, já je rozdám a příští rok je jich tam stejně. Jen jeho mamince jsem dala asi 2 hlízky a už jich z toho má asi 10? Pokud někdo budete chtít, tak písněte, na podzim mohu ty červené poslat... stačí vám jedna velká a rozmnoží se vám. Krásný den všem Eva
Evi, ty lilie jsou opravdu úžasné. Na podzim se pak přihlásím
, jak jsme se domlouvaly v Praze. 
, jak jsme se domlouvaly v Praze. 
Já počkám, jaká bude barva té nové, a když tak bych se taky hlásila.
Bude to taky takový nějaký blázen, loni jsem zasadila jednu a letos pokvetou tři. A mají metr. Což v květináči na balkóně vypadá dost směšně. Asi chtějí vidět přes zábradlí.
Bude to taky takový nějaký blázen, loni jsem zasadila jednu a letos pokvetou tři. A mají metr. Což v květináči na balkóně vypadá dost směšně. Asi chtějí vidět přes zábradlí.
Ta nová, jak píšeš, bude určitě jiná, protože tyto jsou nižší, vysoké mám na tom záhoně u těch červených v dolním okraji, a potom mám ještě jeden záhonek mimo... tam budu mít letos 10 nových, tak jsem na ně zvědavá. Jinak ty, co mám, už mám pár let a bez problémů... U toho spodního záhonu mám pár orientálek a ty raději přisypávám pilinami... a taky bez problémů. Jsou krásné... všechny.
Já pak ty moje nafotím, kdybys chtěla měnit. :-) Ale jména nemám, nějak mi nedošlo, že bych to někdy mohla potřebovat. Vlastně to nepotřebuju, hlavní je, že kvetou.
Delospermy jsou v tuto dobu krásné, mám je moc ráda.
Teda, úžasné kvetení. Nám kvetou, ale takhle bohatě ne. Máme je ve skalce.
Tedy, Aničko, je to úžasně krásné kvetení! Máš je celoročně v míse? Mám taky jednu krásnou, od Helenky. Musím jí fotnout květ. Je oranžová s fialovým středem!
- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Evi, já jsem je zasadila do květináčků a na zimu jsem je strčila do skleníku. Ještě mám vínovou, ale ta teprve pokvete.
Teda Anni, ty jsou nádherný!!! Mám jeden dotaz na ně. Jaký mají kořen? Jako mrkev, nebo jen slabý?
- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Janičko, mám je celoročně v květináči a na zimu je strkám do skleníku. Tu oranžovou jsem taky sháněla, ta je taky moc pěkná.
Pepčo, abych pravdu řekla, tak jsem nezkoumala, jaký má kořen. Já jsem je zasadila a zasypala povrch kamínky, aby nebyly ve vlhku, a tak rostou.
Pepčo, abych pravdu řekla, tak jsem nezkoumala, jaký má kořen. Já jsem je zasadila a zasypala povrch kamínky, aby nebyly ve vlhku, a tak rostou.
Ty jsou parádní!