Zahrada
Re: Zahrada
Stačí Mospilanem, taky jsem už letos stříkala. Za rok musíš 4-5x. Je to o generacích. Snažím se to hlídat, opravdu často do buxusu hledím - teď ne, sedí tam ptáček na vejcích, ale první postřik jsem stihla. Navíc to jsou housenky pažravky, ty žerou, i když nemají hlad. Loni jsem myslela, že se s buxusem rozloučím (po okolí hodně lidí vykopalo a spálilo, brácha dokonce celý živý plot, přes 100 ks), ale po postřicích se vzpamatoval. Viděla jsem i buxus hodně seříznutý a taky nakonec opustil.
To já taky nechci moc chemie, ale mám buxusy asi dvacetileté a ty zelený svině to do týdne sežerou dohola, tak žádné slitování. Jsou nenažraný a je jich moc. Beztak bio a eko a nevím co ještě většinou nefunguje.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Tak postřik dneska dorazil, ale má večer pršet, tak to ještě nechám. Včera i dneska jsme houseny sbírali a nasbírali 2 půllitrový kyblíčky. No fuj, velebnosti. A koukala jsem sousedovi přes plot, má taky jako já nízký živý plůtek z buxusů a i bez brýlí na dálku je v dost žalostném stavu. Tak doufám, až se mu to tam vylíhne, že to zas nalítne na ten náš... No nic, tak budu stříkat a stříkat.
To je právě se sousedy potíž. My tu z jedné strany máme prázdný barák, nesečená tráva metr vysoká. Lezou z toho slimáci. Z druhé strany u sousedů neošetřovaný "sad", staré růže, bezinky... takže padlí, mšice, housenky... všechno, nač si vzpomeneš. Ale třeba zas tam lítá strakapoud, sýkorky a tak.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
No jo sousedi, my z jedné strany máme mlaďocha, ten vykácel na zahradě, co tam bylo, meruňky, lísky, a nechal jen metr vysokou trávu... a přesně, lezou od něj slimáci a už 2x i zloději... bylo veselo.
Jinak se sousedi docela snaží, ale ten buxusovej plůtek je teda chudinka. Ale strakapouda máme svýho, dneska jsem se chvilku povalovala na zahradě v hamace a pacholek strakapoud se bavil tím, že si lítal na síť pro ořechy a skořápky mi házel do houpačky.... ale ptáků tu máme nespočítaně, teď tu někde podle zvuku bydlí káně, tak čekám, kdy nám uloví pesinku.
Jinak se sousedi docela snaží, ale ten buxusovej plůtek je teda chudinka. Ale strakapouda máme svýho, dneska jsem se chvilku povalovala na zahradě v hamace a pacholek strakapoud se bavil tím, že si lítal na síť pro ořechy a skořápky mi házel do houpačky.... ale ptáků tu máme nespočítaně, teď tu někde podle zvuku bydlí káně, tak čekám, kdy nám uloví pesinku.