Čo nám práve... (slina přinese :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Na Ice Tea to mám taky. Všimla jsem si toho i loni. Jak říká Ivka, ztratilo se to.
Hanulko, tak mě tolik
! Já už budu hodná. Myslela jsem přímo Serge Saliba. Amie Saliba a Raluca Saliba nemám. Já mám spadeno na ty onačejší. :D Ale to až příští rok.
! Já už budu hodná. Myslela jsem přímo Serge Saliba. Amie Saliba a Raluca Saliba nemám. Já mám spadeno na ty onačejší. :D Ale to až příští rok.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Babetto, petunek mám asi 10. Proti loňsku minimum, to jsem rozdávala i těm, co nechtěli, ale mně to stačí.
Letos jsem si koupila růžovou se zeleným lemíkem, tak jsem na to zvědavá, jestli udělá semínka. Nebo vlastně, jestli vůbec něco udělá.
Mimochodem, Kotě, ty paprikopetunky jsou asi fakt nevadlec. Ta Růženka nás pěkně napálila.
Letos jsem si koupila růžovou se zeleným lemíkem, tak jsem na to zvědavá, jestli udělá semínka. Nebo vlastně, jestli vůbec něco udělá.
Mimochodem, Kotě, ty paprikopetunky jsou asi fakt nevadlec. Ta Růženka nás pěkně napálila.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, tak petunky mám rozesazené. Nechala jsem si jich jen dvacet.
Paprikopetunky?

Paprikopetunky?

No, tak jsme to nazvaly s Kočkou... měly to být petunky (semínka) od Růženky. Listem to připomínalo papriky. No a nakonec je to lautr něco jiného.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evičko já vím...
Ale to nevadí, dám je do záhonů a taky udělají parádu (pokud mi je maličký hmyzáček neušlape).
Ale to nevadí, dám je do záhonů a taky udělají parádu (pokud mi je maličký hmyzáček neušlape).- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Přeji krásný sluníčkový den z Vysočiny. 
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Taky zdravím, ale u nás zataženo. Snad se to vybere. 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, všechny kytičkářky a kytičkáři.
U nás polojasno. Zas jsem šmírovala ptáky. Objevil se hýl rudý. Toho jsem taky ještě na krmítku neviděla.
U nás polojasno. Zas jsem šmírovala ptáky. Objevil se hýl rudý. Toho jsem taky ještě na krmítku neviděla.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
U nás již několik dní celé dopoledne slunečno, má to blahodárný vliv na kořenění, :-) některé lístky mám doma sotva 12 dní a už to raší. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Michalko, opravdu je to poznat. Lístečky, co dlouho stály ve vodě, začaly rychle pouštět kořínky.
Ahojky, u nás dneska sluníčkově a docela teplo...
Evičko, prosím tě, mohla bych tě další rok poprosit o semínka těch černých petunek??? Já jsem loni posbírala z těch, co mi od tebe vyrostly, ale baba sklerotická jsem letos na jaře semínka nenašlááá.
Jestli budeš mít aspoň trošilinku, budu ráda.
Evičko, prosím tě, mohla bych tě další rok poprosit o semínka těch černých petunek??? Já jsem loni posbírala z těch, co mi od tebe vyrostly, ale baba sklerotická jsem letos na jaře semínka nenašlááá.
Jestli budeš mít aspoň trošilinku, budu ráda.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
V Praze taky sluníčko, nemůžu se dočkat, až dám všechny sazeničky ven, ale bojím se případných nočních mrazíků... Klíčila jsem rajčata, bazalku, petržel, pažitku a lichořeřišnici. Lichořeřišnice už venku je, ta rostla jako blázen, ale zbytek je pořád doma... Už aby to vykvetlo a vůbec bylo celé k jídlu. :)
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mikčo, těch petunek jsem nechala 20 ks. Jestli z nich něco bude, taky seberu semínka. Budu to jistit, když nebude mít Evuška.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Eskargoth, teda ten tvůj nick si asi nezapamatuji. Jediné, co jsem klíčila, jsou petúnie, kedlubny, a zasela jsem ředkvičky. Bazalku mám koupenou, jinak některé bylinky mám na zahradě. Lichořeřišnici jsem koupila tu pnoucí. Tu jsem ještě neměla. Má chutné květy a ještě chutnější je má pupalka.
Lichořeřišnici jsem mívala kdysi v truhlících za oknem - nejvíc ze všech se mi líbily tmavočervené květy, ale vždycky jich bylo, potvor, nejmíň...
A z nedozrálých semínek jsem dělala "kapary".
A z nedozrálých semínek jsem dělala "kapary".
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
O těch kaparách jsem někde taky četla a, Hani, měla docela drahá semena, lichořeřišnice. Je to plevel, vzešla snad všechna, a dávám ti za pravdu, červených pomálu.
Danuš, budu ráda, když to budeš jistit. Loni mi krásně rostly a kvetly, taky jsem jich rozdala, a letos prostě jsem nenašla semena. Je ještě možné, že jak se budeme stěhovat do baráku, tak toho najdu dosti. 

Já jsem taky párkrát měla lichořeřišnici, ale nějak jsem neřešila plody. Každopádně vím, že to tchyně na bylince prodávala jako přírodní antibiotikum. Měla takové fajn kapky, bohužel firma, co to vyráběla, už skončila...
To se myslím jenom prosypávalo solí a nechalo stát, pak to pustilo šťávu... a byly takové příjemně štiplavé, jestli si dobře vzpomínám. No, teď čtu na netu, že se to pak ještě nakládá do octa - tak to už si nepamatuju. :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz