Čo nám práve... (slina přinese :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Svítí i u nás, je docela přijatelná teplota +6 °C.
Mějte krásný den.
Mějte krásný den.
Taky je nádherně, tak jsem zase dal 20 velkých květináčů s chilli na balkon, jako idiot sem tam je nosím!!!
Ahojky. U nás je taky krásně, kdy ale budu moct dát kytky na balkon, netuším. Dělají nám lodžie a zateplují, takže na balkoně nemám místo - kdyby bylo teplo, ale hlavně mám všude, i v kuchyni tmu. Protože když tam kolem na lešení chodí pracanti, tak nechci, aby koukali do bytu. Jen už aby to brzo bylo hotové.
No teda že jsme magoři a jsme schopni za ty kytky dát i hodně, to vím - přesto jsou věci, které mi hlava nebere: na eBayi chce nějaký Řek 23,99 Ł + ještě 7 liber poštovné (to je přes 1000,- Kč! ) za hlízku S. leucotricha, ale pozor - o průměru 1 cm... Chtít je teda jedna věc, zkusit se dá leccos :-) - ale oni už to prý dva lidi koupili!?!
http://www.ebay.co.uk/itm/Sinningia-leu ... 2336aeed9e
http://www.ebay.co.uk/itm/Sinningia-leu ... 2336aeed9e
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak tu si koupil manžel v Kakteenu, rostlinku s kaudexem cca 6 cm za 90,- Kč. Mají ji pod názvem Rechsteineria leucotricha.
http://www.kakteen.cz/index.php?klic=ki ... eucotricha
http://www.kakteen.cz/index.php?klic=ki ... eucotricha
Milá Packa,
Rechsteineria leucotricha je starší názov - ako som sa dočítala v internete - teraz sa to volá Sinningia leucotricha a na int. je veľa odkazov na jej pestovanie aj s foto. Ja ju mám z jesene z Plantiky a momentálne má výhonky asi 3 cm. Je krásne plstnatá - inak sa volá aj "brazílsky plesnivec" (Edelweiss, protěž).
http://toptropicals.com/catalog/uid/SINNINGIA_sp.htm
Rechsteineria leucotricha je starší názov - ako som sa dočítala v internete - teraz sa to volá Sinningia leucotricha a na int. je veľa odkazov na jej pestovanie aj s foto. Ja ju mám z jesene z Plantiky a momentálne má výhonky asi 3 cm. Je krásne plstnatá - inak sa volá aj "brazílsky plesnivec" (Edelweiss, protěž).
http://toptropicals.com/catalog/uid/SINNINGIA_sp.htm
Hani, to snad ani nemůže být pravda! Vždyť se S. leucotricha dá v pohodě vypěstovat ze semínka (roste rychle) a není to zas nějaká extra zvláštnost. To by mě tedy zajímalo, co to může být za lidi. No, jen trochu informovaný by to asi nedal.
Naposledy upravil(a) janli dne čtv 27. bře 2014 16:52:36, celkem upraveno 1 x.
Neurobila som si kontrolu - veľa preklepov - pardon... ponáhľala som sa s písaním, musím von so psíkmi.
Dášo, příspěvek se dá opravit (tlačítko "Upravit") - takže ani není potřeba se omlouvat, stačí ho použít... (už jsem to udělala, to jen pro příště ;-).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
No jo, vidíš, Packo - já věděla, že ji tam měli, ale nenašla jsem - zapomněla jsem, že ji mají pod tím starým názvem... :-)
korektor.cz
korektor.cz
HankaP píše:Dášo, příspěvek se dá opravit (tlačítko "Upravit") - takže ani není potřeba se omlouvat, stačí ho použít... (už jsem to udělala, to jen pro příště ;-).
Ďakujem - nabudúce skúsim!
Dobré ráno, +5 °C, ale zato máme pod mrakem. Po
zatím ani vidu...
zatím ani vidu...Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Dobré ráno, Brno hlásí 6 °C, zamračeno, občas vykoukne sluníčko. Spíš to vypadá, že mraky vyhrají.
Mějte prima den.
Mějte prima den.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den.
U nás je silně zataženo, drobně prší. Vypadá to, že bude škaredě celý den. Je 6 °C.
Mějte se, jak potřebujete.
U nás je silně zataženo, drobně prší. Vypadá to, že bude škaredě celý den. Je 6 °C.
Mějte se, jak potřebujete.
Tady to vypadalo podobně, ale sun teď vyhrává. Je 10,5 °C. Hezký den všem! 

U nás už je taky 10,5 °C a sluníčko bojuje
.
.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Krásné dobré ráno, v noci byly +4 °C, teď už je 10 °C a krásně svítí
. Jedeme se podívat do Čtyřlístku na promo akci firmy Agro Česká Skalice. A taky koupit nějakou kytku do zahrady.
Mějte příjemný den.
. Jedeme se podívat do Čtyřlístku na promo akci firmy Agro Česká Skalice. A taky koupit nějakou kytku do zahrady.Mějte příjemný den.

Krásný víkend všem, i když bude o hodinu kratší... Packo, udělej si pořádnou radost, dobrý nákup a dej pak vědět, čím pěkným obohatíš letos svou zahradu. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobré ráno, krásný den. Vypadá to, že by mohlo zabojovat sluníčko. Je ho cítít nad mraky.
Helenko, hned bych jela taky. Těším se, až budou otevřené Paseky, zajedu se pokochat tam.
Užijte si to a něco krásného kup.
Helenko, hned bych jela taky. Těším se, až budou otevřené Paseky, zajedu se pokochat tam.
Užijte si to a něco krásného kup.
Dobré ráno, v noci +4 °C, teď už teplota rychle stoupá, už teploměr ukazuje 13 °C a krásně svítí
.
Přeji příjemnou neděli.
.Přeji příjemnou neděli.