Další pokojovky
Re: Další pokojovky
Přesně!
V zimní zahradě manželovi rozkvetla Laelia dayana.
Je moc pěkná.
Janičko, nádhera. Máš doma jaro.
Helenko, děkuji! Doma (za kamny) je jaro... Venku sice svítí, ale také tahá za uši!!!
Konečně rozkvétají phaly po loňském postihu sviluškou... Jani, ještě jednou díky za rady!!!
Nádhera!
Krása... co to bylo prosím za rady? Svilušky jsou mrchy, minule kolegyně jich asi 10 musela vyhodit (orchidejí), protože to bylo těmi mrchami tak prolezlé... chomáče, olepená okna... že to raději zlikvidovala. Jinak všem hezký rok 2020 a hlavně pevné zdraví. Eva
Evičko! Nějaký čas jsem pozorovala, že mají nějaké zahnědlé květy v krajích, celé byly lepkavé, pak jsem uviděla i malého hnědého broučka. Janinka (janli) mi doporučila Careo postřik (pokud to bylo něco jiného, tak mě, Jani, prosím oprav, ď.). Střídala jsem opakovaně v Mospilanem. Nakonec jsem je všechny postavila do vany a pořádně prolila (srdíčka vysušila), to byl poslední pokus a měly slíbeno, že pocestují za "technickými službami". Později jsem pozorovala, jak začínají přirůstat zdravé listy, pak vyhnaly stvoly. Na tomto okně mám umístěná i Hippeastrum papilio. Na nich jsem viděla zarudlé pruhy. Protože jsem loni léčila (likvidovala) hodně cibulí amarylek na spálu, měla jsem za to, že je to spála. Jedna pěstitelka na fb mi ale napsala, že je to také od sviluchy! Protože jsem stříkala všechno, co stojí na tom okně, tak jsem poškozené listy jen odstranila, nové už jsou pěkné zdravé. Přeju hodně pěstitelských úspěchů a málo nemocí a breberek!!!
No, Jani, kvete ti to parádně!!! S těma sviluchama hodně bojují i ženský na adenkách. :) Jj, je to Substral Careo ultra koncentrát. Já s ním ničím i vlnatku, když se mi vyskytne na hoyách. Ale tam přidám ještě slivovici :) :) a kápnu Jar :).
Adénia stojí na parapetu až vpravo a zatím nekvetla, tak asi proto je to minulo, ale díky za upozornění. Byla jsem smířená, že o phaly přijdu a "papilia" že ořežu (to bych jim dala)!
Dnes jsem měla sázecí den - hoyy z vlastních řízků šly do země, ibišky od Ivušky dostaly substrát. A nasela jsem první papriky, aby bylo něco k snědku.
S radostí pozoruju, jak se prodlužuje den, a to je fajn. Dnes tu dokonce svítilo sluníčko, jen bylo dost větrno... Mějte se všichni báječně a ať se všem daří!
Dnes jsem měla sázecí den - hoyy z vlastních řízků šly do země, ibišky od Ivušky dostaly substrát. A nasela jsem první papriky, aby bylo něco k snědku.
S radostí pozoruju, jak se prodlužuje den, a to je fajn. Dnes tu dokonce svítilo sluníčko, jen bylo dost větrno... Mějte se všichni báječně a ať se všem daří!
Moje adénko sice kvete, ale nemá ani jeden lupen. A barva květů je taková nějaká... zimní.
Kvete mi druhým stvolem amarylka...
... a jen pro info Evě K... skleněné baňky. :-)
Už budou zase potřeba přesadit.
Kvete mi druhým stvolem amarylka...
... a jen pro info Evě K... skleněné baňky. :-)
Už budou zase potřeba přesadit.
- JoGinger
- Kontaktovat uživatele:
Tak taky přidám kvítko, dneska konečně rozkvetlé do plna.
Krásné, musím ten svůj vytáhnout z garáže. Taky už vyhodil pupen.
Jedna směska, hippeastrum...
Shora: Apple Blossom, Ambiance, Luna, Bolero
Shora: Apple Blossom, Ambiance, Luna, Bolero
Máš je nádherné. V dnešním inverzním počasí je to příjemné pokoukáníčko.