Jedlá zahrada už taky dala plody. Hrách vysoký nebyl (až na Alderman), lusky osbíraly moje návštěvní "kobylky". Tak jsem dneska koštla kalich jedné odkvétající denivky... běda vám, běda vám... (zatím držím)

. Někdy si zkusím přidat tu pevnější část květu do ledového salátu, ale jen pro sebe. Alergička by mohla naříkat!
Jak jsem se nahoře zmínila, byla tu nejstarší dcera s rodinou. Zeť mi křoviňákem vymetal "slepičí" dvorek (on je to tedy pořádný dvůr). Najednou na mě volá, proč mám ve stromě slepičí vejce. Už dřív jsem několikrát slyšela, že mi slepice kdáká někde až dole u plotu. Prošla jsem celý dvůr, vše prohlídla. Nic. Že snáší mezi větve metr nad zemí, mě opravdu nenapadlo. Musela jsem vejce dát stranou a všechna vyzkoušet. Už se peče piškot. Pozvala bych vás na kávičku.
Taky děvčata v sobotu sklidila kýbl (malá část) rybízu. Večer táta "sešrotoval" na lisu. Vezli si domů asi 18 skleniček marmošky...
Psát, že s ovocem bude letos opět bída, je zbytečné. Snad bude pár jablíček a nějaká hruška. Za pár dní ale nastane sklizeň okurek. Do skleničky přidávám mrkev, cibuli a taky žlutou cuketu. Je to barevnější a dá se i zbaštit.