Import a export rostlin
Re: Import a export rostlin
Hani, snad to s tebou nesekne, páč se mnou to málem seklo... 250 Kč převod... To jsem si taky nadávala...
Picris... objednala jsem si:
HIgh School Sweetheart
Irish Cream
Louisiana Lullaby
Chtob Ia Tak Zhil
Alan's Fallen Angel
Favorite Child
Partly Cloudy
Penny Lover
Ty první dvě mě ouplně uchvátily... jak jsou krásné.
HIgh School Sweetheart
Irish Cream
Louisiana Lullaby
Chtob Ia Tak Zhil
Alan's Fallen Angel
Favorite Child
Partly Cloudy
Penny Lover
Ty první dvě mě ouplně uchvátily... jak jsou krásné.
- Olginka
- Kontaktovat uživatele:
Lenco, ale neříkej mi, že bys tyto odrůdy nesplašila tady v ČR?
Olginko, to nevím, psala jsem pár lidem, ale neozvali se... Možná jsem byla netrpělivá, ale já je tolik chci... jsem jako malý dítko.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Také objednávám raději ze zahraničí, Rusky mají fialky krásné a přijde mi, že hezčí než ten samý kultivar u českých pěstitelek. Jo a, Lenčo, také mám Chtob Ia Tak Zhil :) - ta mne uchvátila - miluji všechny s něčím zeleným, a Partly Cloudy mám též, to je takové zelíčko. :)
Picris, moc se mi líbí hodně kudrnaté, a pokud mají zelený kraj... není co řešit, ale ty první dvě psané, to byla láska na první pohled...
- picris
- Kontaktovat uživatele:
No, já o těch dvou prvních také přemýšlela, ale nakonec jsem je už nevzala. :) Zas příště. :) Souhlasím, kudrnaté jsou super a líbí se mi, že mají i takové listy.
Budeš objednávat zase příště? No, mě tedy ten poplatek za převod vyléčil... maximálně hromadně objednávat... to je jiná...
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Kolik tě to stálo? Asi jo, jestli ne od ní, tak určitě jinde, :) A jinak, zřiď si opravdu PayPal a máš to bez poplatku, samozřejmě můžeme objednat hromadně.
Převod stál 250 Kč + 20 € za lístečky...
No jo, no, když si někdo nechce dát říct... Já právě vím, kolik ten převod stojí... :-/
I když - nešlo použít SEPA EuroPlatbu? Ta je levnější - aha, koukám v komerčce 195,- Kč - tak to se asi nevyplatí, protože SEPA má sdílené poplatky, takže by něco strhli i Galině, to by se jí nejspíš nelíbilo, a nějak to kompenzovat...? Na to by asi prasklo, co se ušetřilo... a ještě nějaké dohadování... (u Fio stojí SEPA 50,- Kč, to je trochu o něčem jiném... :-).
A už ses teda zaregistrovala na tom PayPalu...? ;-)
I když - nešlo použít SEPA EuroPlatbu? Ta je levnější - aha, koukám v komerčce 195,- Kč - tak to se asi nevyplatí, protože SEPA má sdílené poplatky, takže by něco strhli i Galině, to by se jí nejspíš nelíbilo, a nějak to kompenzovat...? Na to by asi prasklo, co se ušetřilo... a ještě nějaké dohadování... (u Fio stojí SEPA 50,- Kč, to je trochu o něčem jiném... :-).
A už ses teda zaregistrovala na tom PayPalu...? ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, ještě néé, to musím do banky? Nebo to mohu spáchat přes internetové bankovnictví?
Leni, nevím, nemám zkušenost s komerčkou a nevím, co máš jak nastavené - jediné, proč bys mohla muset do banky, je povolení platby po internetu na kartě - ale možná to jde taky nastavit přes počítač, fakt nevím, tyhle konkrétní věci má každá banka podle svého...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, tak to bude pro mě snadnější zaběhnout do banky, mám ji od paneláku tak 5 minut cesty, a to i s přechodem přes silnici, což je pro mě rychlejší a snadnější, než se tady mordovat s tím na PC... jsem takový šikula na takové věci...
No ale zase: Co se v mládí naučíš...
korektor.cz
korektor.cz
Lenčo, když jsem to zvládla já z domu za pár minut (i s překladem z angličtiny), tak to musíš zvládnout taky. Bála jsem se toho moc, ale překonala jsem strach.
Pací, děkuju za povzbuzení... já už to vykoumám... a když nééé, banka to jistí...
Ahoj děvčata, budete objednávat někde hromadně v cizině fialky? Ráda bych se připojila...
Ahoj děvčata, já bych se také připojila. Jen která by byla tak odvážná a šla by do toho?