Biskupský chlebíček

Uživatelský avatar
terka.k2
Příspěvky: 2363
Registrován: pon 01. bře 2010 21:59:34
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Biskupský chlebíček

Příspěvekod terka.k2 » čtv 10. pro 2009 22:56:46

250 g másla
200 g cukru
1 vanilk. cukr
4 vejce
šťávu a kůru z 1 citronu
200 g zakysané smetany
250 g polomouky
120 g Solamylu (já dávám Gustin... je jemnější)
2 lžičky prdopeče
200 g kandovaného nebo sušeného ovoce (já kupuju ve zdravé výživě takové ty barevné dukátky ze sušeného ovoce... dobře se krájí)
100 g rozinek(můžeš na hoďku namočit do rumu, ale ne na celou noc)
1 sáček čokoládové rýže a nebo strouhanou čokoládu (já to dělám tak, že dám do mrazáku půlku čokol. na vaření a před použitím dám do sáčku a plochou paličky na maso to rozbuším... takže jsou to trochu větší kousky, ale já nemám ráda, když je to celé čokoládové)

Máslo (měkké) a cukry dáš do mísy a šlehačem utřeš. Pak přidáváš po jednom vejci a lžíci mouky, stále šleháš, pak vmícháš škrob, mouku, šťávu a kůru z citronu, smetanu a prdopeč. Já smíchám všechny sypké věci a sypu je tam naráz... jo nech si pár lžic mouky a nasypej si na talíř to ovoce, rozinky a čokoládu a promíchej to s tou moukou, pak budeš mít ovoce po celém moučníku a ne jenom na dně. Pak přihoď tohle všechno do těsta a pořádně zamíchej. Peče se to v srnčím hřbetu, který je důkladně vymazaný a nebo vyložený papírem. Pečeme to 1,5 hodiny na 175 °C. Pak vyklopit a můžeš jen cukrovat a nebo ještě polít čokoládou... je to teda pořádná dávka, ale co nesníte, můžeš zabalit do fólie a dát do mrazáku (nakrájené na plátky) a budeš mít moučník hned po ruce...