Klášterní ořechové rohlíčky
140 g hladké mouky, 90 g jemně strouhaných ořechů, 40 g jemně strouhané čokolády, 100 g másla, 40 g moučkového cukru, 1 žloutek
Na ozdobení: čololádová poleva, strouhané ořechy
Ze základních přísad vypracujeme těsto, dobře prohněteme a ihned tvarujeme rohlíčky, které upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rohlíčky máčíme v rozehřáté čokoládě a obalujeme v ořechové drti.
Pařížské rohlíčky
3 bílky, 250 g cukr moučka, 1 lžíce citronové šťávy, 80 g jemně strouhaných lískových oříšků, 60 g bílé strouhanky
Na krém: 250 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 250 g másla, 200 g cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 50 ml rumu (všechny suroviny musí mít stejnou teplotu)
Na dohotovení: 150 g čokoládové polevy na polití, 50 g bílé čokolády na ozdobení
Z bílků, cukru a citronové šťávy vyšleháme sníh, vmícháme oříšky a strouhanku. Tvoříme rohlíčky a pečeme při 120 °C asi 50 min. Stříkáme sáčkem na zdobení na pečicí papír (to pro ty, co jsou šikovné, já používám vychytávku, o které píšu níž).
Na upečené rohlíčky nastříkáme krém, namočíme v rozpuštěné čokoládě a ozdobíme bílou čokoládou.
Všechny rohlíčky peču na speciálním plechu na rohlíčky, pro obojí je potřeba vytřít tukem a vysypat hrubou moukou. Je možné i bez tohoto plechu, ale já neumím udělat všechny stejné a tímto jsem to vyřešila.
Na rohlíčky mám ještě spoustu receptů, jak budu mít zase trochu času, dodám další.
Rohlíčkování
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rohlíčkování
Moc děkuju za receptík a další kousek na vánočním stole. :)
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rohlíčkování
Tak jsem mamku přemluvila a klášterní rohlíčky od letošních Vánoc budou snad dalším druhem, bez kterého se neobejdem, jsou luxusní.