Nepečený dort Malakoff
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nepečený dort Malakoff
No jo, byl. Ale měla bych ho jít vyběhat.
Ivanko, tak jsem se rozhodovala mezi nově umístěnými mňamkami a vybrala jsem nepečený Malakoff.
Prosím tě, v tom receptu jsou vyjmenovány 2 ks smetany ke šlehání, ale v popisu už je psáno - ušlehat jednu 250ml šlehačku. Prosím tě, z kolika těch šlehaček jsi to dělala?
Prosím tě, v tom receptu jsou vyjmenovány 2 ks smetany ke šlehání, ale v popisu už je psáno - ušlehat jednu 250ml šlehačku. Prosím tě, z kolika těch šlehaček jsi to dělala?
Tak nic, Ivčo, už jsem si to přečetla pořádně... tou druhou se zdobí hotový dort.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, to je to nádhernýýýýý, to je mňamka!!!- No jo, když já bych to měl akorát k snídani!! No, něco trocha dietního, co by mohl konzumovat i 120kilový střízlík, by nebylo???
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Nooo, salátek zeleninový. Nebo si omej řapíkatý celer, papej a mysli si, že je to Malakoff.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, řapíkatý celer ani nevím, jak chutná.
No, já se můžu na řapíkatej celer akorát raz dva. Navíc má ten můj dneska narozeniny, tak jsem si řekl, že mu udělám tenhle dort. Nechápu holky, co máte za formu na dort, protože mně by se tam vešly ty rozpočítané porce asi tři - minimálně. Udělal jsem to místo s máslem s tvarohem, jak se píše dole v komentářích toho originál receptu, a ten krém je vážně výbornej. A místo kafe a rumu jsem to proložil kompotovanýma broskvema a ananasem a piškoty máčel do kompotové šťávy. Musel jsem to dát do menší mísy, tak se teď modlím, jestli to vyklopím. Tak mi držte pěsti, ať si neutrhnu ostudu.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Pepčo, já mám formu otevírací na pečení dortových korpusů. Dá se to vyměnit za dno na bábovku. A řapíkatý celer je dobrota.
Pepčo, držíme pěsti, určitě to budeš mít výborné...
Tak jak ten upravený Malakoff dopadl? Vypadl?
Jo jo, byl krásný a dobrý, ale než jsem ho stihl fotnout, byl chudák bez milosti sežrán. :D
Teď jsem přečetla "Nebezpečný" dort Malakoff... No, něco na tom taky bude.
Taky ho miluju - a asi nejvíc mi chutnal ořechový, s mletými vlašskými ořechy.
Taky ho miluju - a asi nejvíc mi chutnal ořechový, s mletými vlašskými ořechy.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak hlásím, že já dopadla s dortem hodně špatně. Krém jsem nějak zmrvila, srazil se a bylo v něm cítit prakticky jen máslo... tak si tu kalorickou bombu papám sama s Kristýnou.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Maruško, ono ho nechce uspěchat. Máslo i puding musí mít stejnou teplotu, jinak se to zdrcne a není to dobré.
Ivanko, no to jsem si uvědomila, až jsem to zpackala, ale spíš jsem měla studenější šlehačku, protože máslo s pudinkem jsem rozmixovala a všechno bylo v pohodě. Až jsem do toho chtěla zlehka přimíchat tu šlehačku, tak to nešlo. Pořád tam byly drcky toho krému, tak jsem na to vzala mixér - což byla velká pitomost. Ale už jsme půlku zvládly.
Taky se s tím musí opatrně jako s majonézou, nemám problém, dělám to. Jednak puding musí být hustší, řidší se myslím ani nespojí... vmíchám nejdřív trochu a pak už to jde snadno. Snad jsem trochu pomohla. Šlehačka až potom, ale to víte.
Ještě si dovolím napsat, jak to dělá moje sestra, a je to velmi snadné a výborné - vrství piškoty, a krém dělá z kysané smetany + puding. Šlehačka se může přidat, nebo pak nahoru... Přes noc se nechá zaležet. Postup se snadno vymyslí.
Ještě si dovolím napsat, jak to dělá moje sestra, a je to velmi snadné a výborné - vrství piškoty, a krém dělá z kysané smetany + puding. Šlehačka se může přidat, nebo pak nahoru... Přes noc se nechá zaležet. Postup se snadno vymyslí.