Tvarohové řezy + vychytávky
Tvarohové řezy + vychytávky
Holčinky, posílám zajímavý recept na tvarohovou buchtu, měla jsem ji tam asi loni. Nápad se mi líbí. Běžně dávám nahoru i hrušková povidla, ale nebyla...
Píšu tady svůj univerzální recept na buchtové těsto, používám ho v podstatě na vše, i záviny, běžnou vánočku a tak. :-)
Citron - rychle se rozříznutý kazí, tak to řeším: Koupím citrony, velice dobře omyju Jarem, velice dobře opláchnu a vydrhnu utěrkou a potom tence ostrouhám kůru, vymačkám šťávu a obojí smíchám a zamrazím do kelímku. Po kouskách přidávám: do tvarohu, do smetanové omáčky a jinam... nádherně navoní jídlo.
Takže moje těsto na buchty apod.:
40 dkg polohr. mouky, 6 dkg cukru, 6 dkg másla - nebo jiný tuk, 1 vanil. cukr, špetka soli, pár kapek rumové tresti, trochu výše popsané citron šťávy s kůrou, 2 žloutky, asi 2,5 dl mléka, kvasnice.
Z tohoto těsta dělám třeba i tu tvarohovou buchtu, podle fotek se lehko orientujete. Náplň tvarohová je jako do buchet, já dávám tvaroh, citron. šťávu s kůrou, vanil. cukr a na zahuštění prášek vanilkový puding.
Píšu tady svůj univerzální recept na buchtové těsto, používám ho v podstatě na vše, i záviny, běžnou vánočku a tak. :-)
Citron - rychle se rozříznutý kazí, tak to řeším: Koupím citrony, velice dobře omyju Jarem, velice dobře opláchnu a vydrhnu utěrkou a potom tence ostrouhám kůru, vymačkám šťávu a obojí smíchám a zamrazím do kelímku. Po kouskách přidávám: do tvarohu, do smetanové omáčky a jinam... nádherně navoní jídlo.
Takže moje těsto na buchty apod.:
40 dkg polohr. mouky, 6 dkg cukru, 6 dkg másla - nebo jiný tuk, 1 vanil. cukr, špetka soli, pár kapek rumové tresti, trochu výše popsané citron šťávy s kůrou, 2 žloutky, asi 2,5 dl mléka, kvasnice.
Z tohoto těsta dělám třeba i tu tvarohovou buchtu, podle fotek se lehko orientujete. Náplň tvarohová je jako do buchet, já dávám tvaroh, citron. šťávu s kůrou, vanil. cukr a na zahuštění prášek vanilkový puding.
Re: Tvarohové řezy + vychytávky
Myslím, že to i je... samozřejmě jsme kuchařinky, tak improvizujeme, mě zaujaly ty bájo nápady. Z mé hlavy nejsou, ale o to nejde.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Marti, tenhle recepík vyzkouším, miluju tvarohové buchty a koláče. Ale v rámci redukce tuku v těle je moc nepeču, pak jsem jak utržená z řetězu.
Ivi, já všechno odlehčuju, na tuku, cukru i žloutkách, dávám jen nutně. Pokud je šťavnatá náplň, jablka nebo tvaroh, stejně se to krásně zvláční a nemusíme se tolik žinýrovat. Vůně se dodají třeba vanilk. cukrem, skořicí a citronem. Nepeču nikdy řezy typu - stejná váha mouky, cukru, Hery... to bych se brzy neunesla. I zákusky a tak odlehčím třeba krémem z tvarohu a pudingu, dá se to udělat fakt dobře a kaloricky jen do poloviny hodnot. A do všeho, kde je cukr, přidám zrnko soli... to je finta cukrářů. Chuť se senzačně vyrovná a cukru se dá citelně míň.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Marti, na těch fotkách je jeden koláč, nebo dva typy? Myslím jako jestli je tvaroh uvnitř i na vrchu? Nebo jen uvnitř a ten, co je na vrchu, je jiný?
Já bych z toho pochopila, že je plněný a pak ještě zdobený navrchu.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evi, je to tak. Já nakonec Martině včera volala. A povedl se, až na ty vrchní proužky. Musím si koupit zdobicí pytlíky.
Já myslím, že to Martina nemá dělané s pytlíkama. Ale ono je to jedno. Hlavně, že je to dobré a jedlé. :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No ale to moje bylo fakt hrozný. A, koukám, jsem zapomněla žmolenku.
A určitě jste to taky snědli, že jo. :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No ještě ne, jsou zmlsaný, prý jsem měla udělat klasik buchty.
Ivanko, je to snadný... ten tvaroh je uvnitř, těsto se spojí jako obálka a tím je to stejnoměrné všude. Maličko ještě rozválím na velikost plechu, asi... nahoru žádný zdobicí pytlíky a tak, prostě lžicí udělám nějaké proužky, jeden vedle druhého, z různých věcí - povidlí, tvaroh, cokoliv... asi by šlo i ovoce, nevím... a drobenka úplně nahoru.
Dělám to hlavně proto, že je to šťavnatý, taky raději záviny, jakékoliv, než buchty. Ty jsou bájo, ale dají víc práce a taky se musí víc omastit. Jsem už asi trochu lenivá.
Dělám to hlavně proto, že je to šťavnatý, taky raději záviny, jakékoliv, než buchty. Ty jsou bájo, ale dají víc práce a taky se musí víc omastit. Jsem už asi trochu lenivá.
Dobrý den,
končím s dietou...!!! Dnes jsem objevila vaše recepty -
končím s dietou...!!! Dnes jsem objevila vaše recepty -