Marcipán ze sušeného mléka

Uživatelský avatar
AlčaV
Příspěvky: 407
Registrován: úte 02. bře 2010 12:21:48

Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod AlčaV » stř 05. kvě 2010 10:37:02

8 dkg sušeného mléka
5 dkg másla
30 dkg mletého cukru
1 bílek
1 kávová lžička mandlové tresti
:889:
Je to moc dobrý a hezky se s tím pracuje.

Uživatelský avatar
EvaK.
Příspěvky: 3213
Registrován: úte 02. bře 2010 6:55:54

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod EvaK. » stř 05. kvě 2010 11:45:27

Aji, nechci být šťoura, ale když se dává bílek,tak ten tvrdne...???

Uživatelský avatar
AlčaV
Příspěvky: 407
Registrován: úte 02. bře 2010 12:21:48

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod AlčaV » stř 05. kvě 2010 12:38:16

Jak to myslíš? Jestli ten marcipán ztuhne? Jo, úplně parádně.

Uživatelský avatar
EvaK.
Příspěvky: 3213
Registrován: úte 02. bře 2010 6:55:54

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod EvaK. » stř 05. kvě 2010 13:37:58

No, já to myslela tak, že bez bílku je vláčnější... ale každý to dělá, jak mu to vyhovuje...

Uživatelský avatar
AlčaV
Příspěvky: 407
Registrován: úte 02. bře 2010 12:21:48

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod AlčaV » stř 05. kvě 2010 14:39:59

Aha, tak to jsem nezkoušela.

Uživatelský avatar
Martinica
Příspěvky: 2854
Registrován: sob 06. bře 2010 18:31:13
Bydliště: Brno

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod Martinica » stř 03. lis 2010 19:15:30

Tak ten určitě zkusím, nádherné jsou třeba dorty s květinami jen jedné barvy, třeba bílé.

Uživatelský avatar
HankaP
administrátor
Příspěvky: 4592
Registrován: čtv 03. pro 2009 3:55:29
Bydliště: Praha

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod HankaP » stř 03. lis 2010 19:48:13

Před pár lety (od té doby jsem nesehnala mandlovou tresť .-) jsem z něj dělala na Vánoce kuličky, které se pak namočily v čokoládě... Byly úplně fantastické - ale já jsem ubrala značné množství cukru a nahradila ho stejným množstvím sušeného mléka - měly pak tu úžasnou mléčnou chuť (jako má třeba kondenzované mléko) a nebyly přeslazené... :1244:
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz

Uživatelský avatar
modrakocka1
Příspěvky: 10024
Registrován: úte 02. bře 2010 7:44:01
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod modrakocka1 » čtv 04. lis 2010 9:29:48

Hani, já taky, když dělám marcipán, tak už ubírám cukr a přidávám mléko. A tresť mají v každém obchoďáku, já ji koupila v Kauflandu a hned vedle ní byly i barvy do potravin.

Uživatelský avatar
HankaP
administrátor
Příspěvky: 4592
Registrován: čtv 03. pro 2009 3:55:29
Bydliště: Praha

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod HankaP » čtv 04. lis 2010 10:01:18

Kdykoliv si vzpomenu, všude mají jen rumovou a citronovou... Včera jsem - díky Martině, že to zrovna připomněla :8671: - tu mandlovou cestou domů koupila v Tescu. :12628:
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz

Uživatelský avatar
Brambůrka
Příspěvky: 1252
Registrován: úte 02. bře 2010 10:48:54

Re: Marcipán ze sušeného mléka

Příspěvekod Brambůrka » stř 08. pro 2010 14:03:18

Holky, ségra začla (ze strachu ze salmonely) místo bílku dávat med. Taky to není špatné. Poměry ale neznám. Řekla bych asi tak: přiměřeně, přiměřeně, jak je to v té naší krásné pohádce. :11963: