Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Letos nový recept, ale rohlíčky už mám upečené a jsou dobré. Krém budu dávat samo až těsně před Vánocemi...
Přeji dobrou chuť.
těsto
5 bílků
400 g krupicového cukru
300 g jemně umletých vlašských ořechů
krém
300 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinku
2 žloutky
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
Bílky se ušlehají s cukrem na pevný sníh. Přidáme mleté ořechy a zlehka promícháme. hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé rohlíčky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme - spíš sušíme - pri 120 stupních Celsia (já sušila jen na 100, záleží na troubě každého).
Po upečení necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. máslo utřeme s cukrem do pěny a spojíme s vychladlým krémem.
Náplň nastříkáme na rohlíčky a necháme v ledničce důkladně zatuhnout. Pak rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Přeji dobrou chuť.
těsto
5 bílků
400 g krupicového cukru
300 g jemně umletých vlašských ořechů
krém
300 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinku
2 žloutky
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
Bílky se ušlehají s cukrem na pevný sníh. Přidáme mleté ořechy a zlehka promícháme. hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé rohlíčky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme - spíš sušíme - pri 120 stupních Celsia (já sušila jen na 100, záleží na troubě každého).
Po upečení necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. máslo utřeme s cukrem do pěny a spojíme s vychladlým krémem.
Náplň nastříkáme na rohlíčky a necháme v ledničce důkladně zatuhnout. Pak rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Re: Pařížské rohlíčky
Mikčo, díky, možná na to zkusím jiný krémík. Šlo mi o ten základ
Re: Pařížské rohlíčky
já zkusím tenhle a uvidím. budu dělat i ten tvůj... ale ten budu dávat do ořechů...
Re: Pařížské rohlíčky
On ten "můj" je právě takový "pařížský", tak to chci zkusit. Snad to bude jedlé. :-)
- modrakocka1
- Příspěvky: 10024
- Registrován: úte 02. bře 2010 7:44:01
- Bydliště: Děčín
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pařížské rohlíčky
holky vypadá to na dobrotu, jdu to zkusit spáchat
- modrakocka1
- Příspěvky: 10024
- Registrován: úte 02. bře 2010 7:44:01
- Bydliště: Děčín
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pařížské rohlíčky
tak se mi v troubě právě suší jedna velká pařížská placka: Nějak nejsem schopná udělat tuhý sníh a než jsem to nakydala na plech už to teklo. no do druhé půlky jsem přidala hladkou mouku aby to bylo tužší.
Re: Pařížské rohlíčky
No tak to rozkrájíš rádýlkem, nebo rozstrouháš a spojíš máslem a budeš mít další druh nepečenýho. :-))
- modrakocka1
- Příspěvky: 10024
- Registrován: úte 02. bře 2010 7:44:01
- Bydliště: Děčín
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pařížské rohlíčky
no jsem to rozkrojila, tak jsou to placičky noo booože ono se to sní i tak. A druhá várka vypadá mnohem líp. te´d jsem učvachtala krém a dala do lednice ztuhnout je to takové břečkovité. No co z toho vznikne to bude záhada
Re: Pařížské rohlíčky
ahojky holky, nějak teď nestíhám.
Ivčo to mně se taky málokdy podaří, abych měla "tvarované" pusinky, většinou je to hromádka... ale ty rohlíčky se neroztekly... ono hodně záleží, jak velký je ten bílek a kolik se přidává sypkých surovin... měla jsem holt štěstí... Krémy budu páchat až teď o víkendu...
Ivčo to mně se taky málokdy podaří, abych měla "tvarované" pusinky, většinou je to hromádka... ale ty rohlíčky se neroztekly... ono hodně záleží, jak velký je ten bílek a kolik se přidává sypkých surovin... měla jsem holt štěstí... Krémy budu páchat až teď o víkendu...
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pařížské rohlíčky
Viděla jsem formu na rohlíčky, to by vyřešilo problém s držením tvaru. Nekoupila jsem si ji, ale koupila jsem si 2 formy na vdolky. Vyborně se v nich dělají kynuté kuchty honzovky, plněné tvarohem.
Re: Pařížské rohlíčky
Hlášení:
- rohlíčky super, nejmíň polovina nepřežila čas mezi upečením a nandáním krému
- pařížský krém super, nevyšel mi ani na ten zbytek rohlíčků, neznámo kdo ho sežral
- kdo zná můj pařížský krém, nedoporučuju na tyto rohlíčky, protože se roztéká pod teplou polevou .
Takže příští rok (nebo možná někdy dřív) určitě udělám podle receptu a nebudu experimentovat.
Konec hlášení.
- rohlíčky super, nejmíň polovina nepřežila čas mezi upečením a nandáním krému
- pařížský krém super, nevyšel mi ani na ten zbytek rohlíčků, neznámo kdo ho sežral
- kdo zná můj pařížský krém, nedoporučuju na tyto rohlíčky, protože se roztéká pod teplou polevou .
Takže příští rok (nebo možná někdy dřív) určitě udělám podle receptu a nebudu experimentovat.
Konec hlášení.
Re: Pařížské rohlíčky
Evi tak jsem z toho blázen, já dělala ten tvůj krém a super, hezky drží. akorát dávám vždycky zatuhnout do chladu a pak namáčím do čokošky...
Re: Pařížské rohlíčky
Tak asi spíš jsem já někde udělala chybu :-)
- málo zatuhlý krém
- moc horká čokoláda
- málo času
příště se musím víc snažit. :-)
Ale chťově je to ňááááám
- málo zatuhlý krém
- moc horká čokoláda
- málo času
příště se musím víc snažit. :-)
Ale chťově je to ňááááám
Re: Pařížské rohlíčky
neboj Evi pristi rok to vychytame
Re: Pařížské rohlíčky
Holký, co by se stalo, kdybych místo ořechů dala mandle??? Letos těch vlašských mám nějak málo...
Re: Pařížské rohlíčky
3O deka mandlí ...myslím, že se nic nestane, bude to mít trochu jinou chuť, to je jasný. Pověřujeme tě experimentem vyzkoušet to, podej pak hlášení.
Re: Pařížské rohlíčky
Evuško, díky za pověření. No nevím, jestli se do toho pustím. Mám asi nějaký únavový syndrom. Dnes snad konečně začnu péct. Jo, ještě mě zajímá - sníh se dělá nad parou nebo ne??? V jiném obdobném receptu jsem totiž našla, že nad parou. A to by možná mohl být loňský problém Kotěte. Neumím si to ani představit, nedělat nad parou.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pařížské rohlíčky
Brambůrko, určo jsem pro - nad párou. Sníh je krémový a lepe drží.
Re: Pařížské rohlíčky
Ha, tak já to dělala jen bez páry. Ale už mám upečeno, krém jsem taky už udělala, tak si jdu udělat místo v lednici, abych to řádně vychladila před namáčením do čokolády. Což se loni ukázalo jako dooooost důležité.