Tři vrstvy. Spodní je z těsta přibližně křehkého, střední je maková podobná náplni do buchet a horní je ze zakysané smetany… takže se to dá vymyslet i bez receptu.
1. 5 dkg másla, žloutek, asi 3 lžíce vody, 2 lžíce cukru + vanilkový (polovina), asi 18 dkg hl. mouky, půl prášku do pečiva. Uděláme vláčné těsto a vyložíme dortovou formu, spíš tenčeji.
2. Maková náplň – 9 dkg mletého máku, 2 dkg másla, 3 lžíce cukru, trochu strouhané citron. kůry, 4 dkg krupice, asi 1 dl mléka – vše krátce uvaříme a dáme na těsto.
3. Smetanová poleva – 2 malé kysané smetany, nebo jedna + malý bílý jogurt, 1 vejce, půl vanilkového cukru, půl vanilkového pudingu suchého nebo lžíce Maizeny, může být i citron. kůra. Dáme nahoru.
Pečeme zvolna, asi 35 minut při 180 °C.