Stránka 1 z 1

Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 13:28:27
od modrakocka1
Opsáno ze starého časopisu Zavařujeme po celý rok. Vyzkoušeno a schváleno... vynikající.

1,5 kg dýně
3 p. l. sádla
6 středně velkých cibulí
1 středně velký česnek (nejspíš myslí celou palici, já dala jen pár stroužků)
1 č. l. mletého zázvoru
1 č. l. pálivé papriky
několik p. l. sojovky
sůl
rajský protlak
..............................................................
Na sádle zpěnit cibulku na větší kostky (stačí na čtvrtky - rozpadne se). Pak dýně na větší kostky, koření, vše pořádně promíchat a nechat dusit. Dýně musí být měkká, ale pevná (aby z ní nebyla kaše).
A myslím, že by bylo určitě moc dobré před dýní orestovat kuřecí nudličky nebo sojové nudličky. Jídlu to dodá porci bílkovin. Budu muset jít dědovi do sklepa pro utajenou dýni a nejspíš o víkendu udělám. :148:
Tak si nechte čvachtat, fakt dobrota.

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 14:10:50
od Babetta
Kočeno, 6 cibulí? Není to moc? To je jako do guláše.

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 15:42:13
od modrakocka1
Dančo, není, té dýně je docela dost. Ale když jich tam tolik nedáš, tak se taky nic nestane.

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 16:45:09
od miroslav
Třeba já cibuli nejím, a když se nedá nikam do dýň. jídel, tak mně to vůbec nevadí, ba naopak. :)

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 16:58:08
od modrakocka1
To já mám cibuli ráda, i syrovou. Třeba chleba s olejovkama nebo se sádlem bez cibule, není ono. Nebo miluju ke kotletě na přírodno najemno cibulku s hořčicí. :475:

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 20:06:21
od Babetta
Já syrovou cibuli taky ráda. Vaření bez cibule si nedokážu ani představit. U nás se jí sní hodně.

Re: Dýně po čínsku

Napsal: pon 25. bře 2013 20:19:53
od miroslav
To mamka jí dává taky všude hodně, jenže naštěstí už nejsem malý, a tak maminčina jídla samozřejmě nejím. :D O to víc to dodělám česnekem. :D