Dýně po čínsku
Napsal: pon 25. bře 2013 13:28:27
Opsáno ze starého časopisu Zavařujeme po celý rok. Vyzkoušeno a schváleno... vynikající.
1,5 kg dýně
3 p. l. sádla
6 středně velkých cibulí
1 středně velký česnek (nejspíš myslí celou palici, já dala jen pár stroužků)
1 č. l. mletého zázvoru
1 č. l. pálivé papriky
několik p. l. sojovky
sůl
rajský protlak
..............................................................
Na sádle zpěnit cibulku na větší kostky (stačí na čtvrtky - rozpadne se). Pak dýně na větší kostky, koření, vše pořádně promíchat a nechat dusit. Dýně musí být měkká, ale pevná (aby z ní nebyla kaše).
A myslím, že by bylo určitě moc dobré před dýní orestovat kuřecí nudličky nebo sojové nudličky. Jídlu to dodá porci bílkovin. Budu muset jít dědovi do sklepa pro utajenou dýni a nejspíš o víkendu udělám.
Tak si nechte čvachtat, fakt dobrota.
1,5 kg dýně
3 p. l. sádla
6 středně velkých cibulí
1 středně velký česnek (nejspíš myslí celou palici, já dala jen pár stroužků)
1 č. l. mletého zázvoru
1 č. l. pálivé papriky
několik p. l. sojovky
sůl
rajský protlak
..............................................................
Na sádle zpěnit cibulku na větší kostky (stačí na čtvrtky - rozpadne se). Pak dýně na větší kostky, koření, vše pořádně promíchat a nechat dusit. Dýně musí být měkká, ale pevná (aby z ní nebyla kaše).
A myslím, že by bylo určitě moc dobré před dýní orestovat kuřecí nudličky nebo sojové nudličky. Jídlu to dodá porci bílkovin. Budu muset jít dědovi do sklepa pro utajenou dýni a nejspíš o víkendu udělám.
Tak si nechte čvachtat, fakt dobrota.