Stránka 1 z 1

Cukeťák

Napsal: pát 27. črc 2018 13:21:12
od Evuška
Suroviny - všechno nastrouhám v robotu a přidám vejce. Sýr je tentokrát gouda, salám gothaj, ale jde i eidam, junior, šunka, uzené... Kupuju tak 30 dkg. Ve skleničce je majoránka, ale když někdo chce zkusit cokoli jiného, asi by šlo i grilovací koření, nebo muškátový oříšek, změnám se nebráním. Cuketu neloupu, když je mladá, nevadí to, a strouhám i s nezralými jadýrky. U starších zralých cuket je víc práce.

IMG_6449.JPG

Plech vymazat a vysypat strouhankou.

IMG_6450.JPG

Přebývající strouhanku nasypu do robotu k surovinám a promíchám. Osolím, nahňácám na plech.

IMG_6451.JPG

Vrznu do trouby, nechám to na 180 °C asi 40 minut, podle toho, kolik mám času a jak to bylo mokré.

IMG_6453.JPG

Je lepší po upečení nechat tak 1/4 hodinky zchladnout.

Re: Cukeťák

Napsal: ned 29. črc 2018 22:04:05
od jadka
Taky dělám, je vynikající.
Nahromadilo se mi hodně cuket, tak se trápím, co s tím.

Re: Cukeťák

Napsal: pát 03. srp 2018 22:22:00
od vosička
Dnešní oběd...
IMG_4891.JPG

Re: Cukeťák

Napsal: pát 03. srp 2018 22:29:54
od Evuška
A povedl se, chutnal?

Re: Cukeťák

Napsal: pát 03. srp 2018 22:38:25
od vosička
:1302:
Chutnal a nezbyl. Řekla bych, že vlažný je ještě lepší. Sousedka přinesla tvrdé pečivo pro slepice, děsně jí to vonělo a hned chtěla recept.
Takže úspěch. Zítra dělám "Bezděka". Dík.

Re: Cukeťák

Napsal: pát 03. srp 2018 22:52:40
od Evuška
Však jsem psala, nechat zchladnout. ;-)
A Bezděk je co?